Cătălin Predoiu, propunerea pentru premier al guvernului alternativ al PDL

Cătălin Predoiu, propunerea pentru premier al guvernului alternativ al PDL
Publicat: 08/07/2013, 15:00
Actualizat: 08/07/2013, 15:00

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu este propunerea de premier al guvernului alternativ al partidului, a anunțat, luni, președintele PDL Vasile Blaga.

EDU.RO REZULTATE BAC 2013

Blaga a precizat că BPN al PDL a decis să îl nominalizeze pe Cătălin Predoiu pentru a coordona activitatea guvernului alternativ al partidului, această decizie urmând să fie validată de Colegiul Director, care se va reuni în august.

Vasile Blaga a mai spus că guvernul alternativ al PDL are un regulament de funcționare aprobat de CNC al partidului și a precizat că propunerile pentru funcțiile de miniștri vor fi făcute de comisiile de specialitate ale partidului.

Întrebat dacă nominalizarea lui Cătălin Predoiu ca premier al guvernului alternativ ar exclude posibilitatea ca Predoiu să fie și candidatul democrat-liberalilor la prezidențiale, Blaga a răspuns: „Nu are nicio legătură una cu alta. Vom avea un proces pentru desemnarea candidatului la prezidențiale. Din octombrie va începe acest proces”.

La rândul său, Cătălin Predoiu a precizat că „detaliile tehnice” și numărul de ministere din guvernul alternativ vor fi discutate pe parcursul verii.

Predoiu speră ca la începutul lunii septembrie să aibă stabilită componența acestui guvern.

Proaspăt intrat în partid, fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu a fost ales prim-vicepreședinte al PDL, la CNC al PDL de sâmbătă, când a și fost înființată cea de-a cincea funcție de prim-vicepreședinte al formațiunii.

Cătălin Predoiu a deținut pentru prima dată portofoliul Justiției în Cabinetul Tăriceanu, fiind numit în funcție la 29 februarie 2008.

La alegerile parlamentare din noiembrie 2008, Predoiu a candidat din partea PNL pentru un mandat de deputat într-un colegiu din Buzău, dar a fost surclasat de candidatul PSD, Marian Ghiveciu.

În aprilie 2008, la instalarea în funcția de ministru al Justiției, Cătălin Predoiu declara că, în 1991, a semnat o adeziune de membru al PNL – Aripa Tânără, frecventând întrunirile politice până în 1992 inclusiv, iar în 1993 formațiunea și-a încetat activitatea.

În 22 decembrie 2008, Predoiu a fost numit, ca independent, ministru al Justiției în Guvernul Emil Boc I, el menținându-se în funcție în toate Cabinetele conduse de Emil Boc, dar și în cel condus de Mihai Răzvan Ungureanu.