Câteva sute de oameni, la protestul „Împreună salvăm țara de corupți”, organizat pe Facebook. Protestul s-a încheiat. GALERIE FOTO

Publicat: 03/07/2017, 09:12

UPDATE 23:05 Protestul care a avut loc, duminică seara, în București s-a încheiat la sediul CCR. Oamenii s-au strâns în Piața Victoriei și au mers în marș spre Palatul Parlamentului unde este și sediul Curții.

Una dintre nemulțumirile protestatarilor este legată de mai multe hotărâri ale Curții. O altă nemulțumire se referă la numirea lui Mihai Tudose în funcția de premier al României. Protestul a fost organizat pe Facebook, fiind intitulat „Împreună salvăm țara e corupți”.

„Deciziile Curții Constituționale ne revoltă: a hotărât că desființarea noțiunii de conflict de interese pentru funcționarii publici și înlocuirea ei cu sintagma „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane” este constituțională; a desființat infracțiunea de tentativă la abuz în serviciu; a obligat Parlamentul să puna prag la abuzul în serviciul, încălcându-și grav atribuțiile; a publicat o hotărâre prin care cenzurează publicarea opiniilor concurente ale judecătorilor! Toate acestea sunt semne ale unei dictaturi incipiente”, scrie pe pagina de Facebook creată pentru

UPDATE 22:20 Protestatarii din București au ajuns la sediul CCR
Protestatarii care s-au strâns, duminică seara, în Piața Victoriei, au ajuns la sediul CCR, una dintre nemulțumirile acestora fiind legată de mai multe hotărâri ale Curții.

O altă nemulțumire se referă la numirea lui Mihai Tudose în funcția de premier al României. Protestul a fost organizat pe Facebook, fiind intitulat „Împreună salvăm țara e corupți”.

„O problemă este această majorare artificială a pensiilor care este absolut inutilă, în timp ce toate celelalte se scumpesc. A doua chestiune este că nu se poate să distrugi justiția”, susține o penisonară prezentă la protest.

„Am ieșit pentru că nu vreau să plătesc impozit pe cifra de afaceri, mi se pare o hoție pe față și o manevră de a alunga investitorii din țară”, spune Cătălin.

„Deciziile Curții Constituționale ne revoltă: a hotărât că desființarea noțiunii de conflict de interese pentru funcționarii publici și înlocuirea ei cu sintagma „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane” este constituțională; a desființat infracțiunea de tentativă la abuz în serviciu; a obligat Parlamentul să puna prag la abuzul în serviciul, încălcându-și grav atribuțiile; a publicat o hotărâre prin care cenzurează publicarea opiniilor concurente ale judecătorilor! Toate acestea sunt semne ale unei dictaturi incipiente”, scrie pe pagina de Facebook creată pentru eveniment.

Numărul persoanelor prezente la protest a ajuns la câteva sute, fiind în creștere.

„Deciziile Curții Constituționale ne revoltă: a hotărât că desființarea noțiunii de conflict de interese pentru funcționarii publici și înlocuirea ei cu sintagma „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane” este constituțională; a desființat infracțiunea de tentativă la abuz în serviciu; a obligat Parlamentul să puna prag la abuzul în serviciul, încălcându-și grav atribuțiile; a publicat o hotărâre prin care cenzurează publicarea opiniilor concurente ale judecătorilor! Toate acestea sunt semne ale unei dictaturi incipiente” , scrie pe pagina de Facebook creată pentru eveniment.

De asemenea, oamenii sunt nemulțumiți de numirea lui Mihai Tudose în funcția de prim-ministru al României.

„Desemnarea noului Prim Ministru a fost o enormă dezamăgire pentru societatea civilă. Cu toții aveam alte așteptări dupa ce Președintele Iohannis menționase calitățile pe care le așteaptă de la persoana propusă pentru această funcție: să fie o persoană integră, fără probleme penale și cu anvergura profesională necesară pentru a conduce un guvern. Cu toate acestea, a fost ales un om cu zero realizări în guvernul Grindeanu, cu un doctorat suspect de plagiat și bănuit chiar în interiorul propriului partid că are legături cu serviciile secrete. Să amintim că Președintele a afirmat la finalul anului trecut că > „, mai scriu organizatorii.

Pe pagina de Facebook sunt reamintite protestele cauzate de OUG 13.

„Ne dorim o clasă politică curată și onestă, care să lucreze pentru cetățeni, nu doar în interes personal, o clasă politică bazată pe meritocrație și valori morale, valori europene. Lupta noastră nu trebuie să înceteze, pentru că doar împreună putem salva țara de corupți! De aceea, ieșim din nou în stradă în număr mare”, mai spun organizatorii.

Oamenii anunță că vor pleca în jurul orei 20.30 în marș către Parlament și Curtea Constituțională a României.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...