Ce are Ponta să-i reproșeze lui Băsescu: „Vrea să se răzbune, e lipsit de discernământ”

Redactor:
Anca Simina
Ce are Ponta să-i reproșeze lui Băsescu: „Vrea să se răzbune, e lipsit de discernământ”
Declarațiile președinteleui Traian Băsescu legate de "întregirea țării" cu Republica Moldova, dar și faptul că premierul muntenegrean Milo Djukanovic nu a fost invitat la Cotroceni, deși s-a aflat miercuri într-o vizită oficială în România au fost taxate în această seară de premierul Victor Ponta. În plus, Ponta a susținut că Băsescu nu și-a făcut timp pentru niciunul din cei 15 prim-miniștri veniți la summitul de la București, cu excepția celui al Chinei, Li Keqiang.

Declarațiile președinteleui Traian Băsescu legate de „întregirea țării” cu Republica Moldova, dar și faptul că premierul muntenegrean Milo Djukanovic nu a fost invitat la Cotroceni, deși s-a aflat miercuri într-o vizită oficială în România au fost taxate joi seară de premierul Victor Ponta. În plus, Ponta a susținut că Băsescu nu și-a făcut timp pentru niciunul din cei 15 prim-miniștri veniți la summitul de la București, cu excepția celui al Chinei, Li Keqiang.

„Președintele țării nu a avut timp să primească la Cotroceni niciunul din cei 15 prim-miniștri din regiune, deși au făcut cereri în acest sens. Prim-ministrul din Muntenegru, care a fost la spital astă-vară, nu a fost primit”, a reclamat prim-ministrul într-un interviu la Antena 3.

Ponta i-a reproșat lui Băsescu inclusiv declarațiile recente cum că „următorul proiect de țară al României va fi întregirea țării”, făcute chiar înaintea Summitului de la Vilnius.

„Declarația de ieri a președintelui, a avut un singur om care a fost fericit: domnul Voronin, președintele comuniștilor, care a zis „Aha, v-am zis eu că vor Moldova”. Nu se poate să zicem mâine am luat Moldova la noi cu tot cu Moldova, cu armata a 14-a. Sunt declarații copilărești, lipsite de discernământ”, consideră Ponta.

Potrivit premierului, „președintele face din ce în ce mai des gesturi copilărești”. „Vrea să se răzbune și apoi îți pune magiun în pantofi”, a tradus el convocarea CSAT pentru aprobarea bugetelor serviciilor de informații, în timpul Summitului țărilor est-europene cu China.

 

 

Inchide