Ce crede Cristian Tudor Popescu: scapă sau nu Victor Ponta?

Redactor:
Mihaela Stoica
Editorialistul Gândul, Cristian Tudor Popescu, afirmă că Victor Ponta va scăpa fără probleme marți de votul Parlamentului, care trebuie să răspundă cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul premieurlui.

„Solidarizarea în jurul lui Ponta este singura soluție. Dacă PSD-ul ar avea un înlocuitor pentru Victor Ponta, zilele lui ar fi numărate. El și-ar da demisia în buna tradiție a Kremlinului din care provine acest partid… (Dacă Ponta ar demisiona n.r.) esta ca și cum întregul PSD și-ar trage un glonț în cap. Cum să facă aș ceva? Este ca la șah”, a afirmat Cristian Tudor Popescu la Gândul LIVE.

Potrivit acestuia, este greu să se creeze acum, în opinia publică, un val suficient de puternic de ostilitate la adresa lui Victor Ponta. „Pe Facebook ea există, dar fără lumea reală nu se poate… Dacă acuzațiile se probează 100%, Victor Ponta ia cinci ani. Dacă este achitat, DNA-ul are o mare problemă de imagine și de credibilitate”, mai spune editorialistul gândul.

Potrivit acestuia, în momentul de față, „așa cum s-au așezat lucrurile, Victor Ponta nici nu mai poate pleca (de la guvernare n.r.) și să vrea nu mai poate, pentru că s-au așezat blocurile politice față în față. Trebuie să rămână acolo”.

Vezi declarațiile integrale în înregistrarea video!

Inchide