Ce i-a spus Cameron lui Iohannis despre românii care muncesc în Marea Britanie

Ce i-a spus Cameron lui Iohannis despre românii care muncesc în Marea Britanie
Publicat: 29/06/2016, 12:52

„Am primit asigurări de la premierul Cameron, în numele Marii Britanii, nu în nume personal, că românii vor putea să rămână, vor putea să muncească și și-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc acolo”, a declarat președintele la Bruxelles.

De asemenea, șeful statului a spus că pentru România sunt multe mize, dar că va negocia poziția foarte bine, principala temă a negocierilor bilaterale fiind poziția românilor din Marea Britanie.

„Astăzi ne întâlnim pentru a discuta despre rezultatul de aseară pentru a vedea cum ne poziționăm, cum reacționăm. Este important să ne armonizăm pozițiile în această chestiune și mesajul României este unul foarte simplu, trebuie să avem grijă să intrăm bine pregătiți să negociem. Și noi vrem să fim bine pregătiți, este nevoie de un pic de răbdare, de calm și de multă luciditate. Nu trebuie să intrăm în această discuție emoționali și trebuie să intrăm lucizi, pragmatici, iar pentru noi sunt foarte multe mize și suntem hotărâți să ne negociem poziția foarte bine. În primul rând, sigur, poziția românilor care lucrează și trăiesc în Marea Britanie”, a susținut Iohannis.

El a adăugat că David Cameron a confirmat că tabăra Leave nu are niciun plan concret și că toată lumea a fost surprinsă de rezultat, având în vedere că se așteptau ca votul să fie pentru rămânerea în Uniunea Europeană.

„Este, din păcate, foarte clar că nimeni nu a avut un plan B. Acest lucru ne arată că toți s-au așteptat să se voteze pentru Remain și au fost surprinși de rezultat. Chiar premierul Cameron ne-a confirmat că tabăra Leave nu are niciun plan concret și atunci este chiar nevoie de aceste câteva săptămâni pentru o abordare mai clară și din partea Marii Britanii, și din partea Uniunii Europene.

Este evident că Marea Britanie a avut referendumul și trebuia să aibă varianta A și varianta B. Evident că ar fi fost mai bine să se clarifice mai repede situația, dar în situația dată toți am înțeles că mai repede de toamnă probabil nu se va putea negocia practic nimic”, a concluzionat Iohannis.

El a oferit amănunte și despre discuțiile de marți seara ale liderilor UE cu premierul David Cameron.

„Poate ar fi bine să spun doar câteva cuvinte despre ce s-a discutat aseară la cina unde am primit informări din partea premierului britanic și ne-am exprimat noi opinia. Cred că sunt câteva lucruri importante de știut. Premierul britanic a fost foarte ferm în ceea ce privește viitorul Marii Britanii și a spus foarte clar că Marea Britanie va respecta referendumul, asta însemnând clar că se va proceda atunci când totată lumea este pregătită la negocierea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Pe de altă parte, a spus foarte clar că domnia sa nu va începe acest proces și va lăsa această chestiune următorului prim ministru care va fi desemnat până la mijlocul lui septembrie. Este, deci, destul de clar că nu vom avea o notificare din partea Marii Britanii până în toamna acestui an, în consecință nu vom avea ce negocia”, a detaliat șeful statului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Câți bani a dat această femeie pe un cappuccino într-o cafenea. Nu a citit meniul...
FOTO. Gimnasta și-a dezvăluit marele secret! Imagini incendiare cu tânăra: e și frumoasă, dar și...
O femeie și-a dus băiatul de 9 ani la medic. A rămas șocată când a...
De ce și cum îți dai seama că duci lipsă de calciu. Semnele care apar...
"Tot a luat, frigiderul, maşina de spălat nouă! Tot". Localnici din Gorj, în lacrimi după...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Vizita la RAR: Ce a făcut un șofer pentru a trece inspecția
Calendar ortodox 2 iunie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Este dezlegare la pește!
Cine este Bianca, tânăra în vârstă de 17 ani care a fost ucisă de cel...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Elon Musk este din nou cea mai bogată persoană din lume / Luna mai una...
Secretul rușinos din trecutul lui Florin Piersic. O colegă l-a dat de gol acum, la...
ADEVĂRATA călătorie spre CENTRUL PĂMÂNTULU! China, ÎNGROZITĂ de ce a găsit!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Veste șoc despre Monica TATOIU! Este anunțul momentului despre celebra femeie de afaceri. ȘOC TOTAL
Semnul care îți arată că telefonul tău este ascultat. Doar așa poți afla dacă cineva...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Avertisment MAE pentru cei care merg în Bulgaria, Grecia sau Turcia, în minivacanța de Rusalii....