Ce le promite Nicușor Dan agricultorilor: „Vom face presiuni asupra Executivului”

Redactor:
Raluca Pancu
Ce le promite Nicușor Dan agricultorilor: „Vom face presiuni asupra Executivului”
Liderul USR, Nicușor Dan, le-a promis agricultorilor, după întâlnirea de la Arad, că realizarea cadastrului general este o prioritate pentru partidul pe care îl conduce și că va face "presiuni asupra executivului ca acesta să fie realizat", în conrtextul în care, afirmă el, "este inadmisibil ca doar 25% din teritoriul României să fie cadastrat".

„USR s-a angajat că va prelua mesajele societății și le va transforma în legi, interpelări sau întrebări adresate Guvernului. Asta am făcut azi la Arad, unde USR Arad și colegii mei din Comisiile pentru Agricultură ale Parlamentului Cristian Ghinea, Claudiu Prisnel și George Marussi i-au ascultat pe agricultorii din județ pentru a duce problemele și interesele lor în Parlament. Cadastrul, birocrația și regulile absurde sunt principalele piedici pe care le întâmpină. Pentru USR realizarea cadastrului general este o prioritate și vom face presiuni asupra executivului ca acesta să fie realizat. Este inadmisibil ca doar 25% din teritoriul României să fie cadastrat”, a scris Nicușor Dan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, liderul USR anunța, vineri, la Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă, că USR a pregătit proiectul de lege care să limiteze accesul la funcții publice pentru persoanele condamnate penal, urmând ca acesta să fie depus la Parlament, potrivit Mediafax.

„Probabil că lucrul cel mai interesant pe care l-am făcut în întâmpinarea a ceea ce oamenii așteaptă de la noi este această inițiativă legislativă care să limiteze accesul la funcția publică pentru persoanele condamnate penal. A fost o solicitare constantă în protestele care au avut loc, în februarie, în România. Colegii noștri juriști au preluat-o, au studiat deciziile Curții Constituționale, au studiat practica CEDO, au văzut care este limita între interesul public de a nu avea persoane cu calitate îndoielnică în funcția publică și dreptul individual de a fi ales. Am organizat, luni, o dezbatere și soluția pe care colegii noștri au găsit-o și pe care o vor înainta în proiect de lege este ca pentru mult mai multe dintre infracțiunile prevăzute de Codul Penal, în afară de sancțiunea penală, prevăzută de Codul Penal, să existe o sancțiune complementară pe care judecătorul să poată să o pronunțe și prin care să interzică accesul la funcția publică pentru un număr de ani, în funcție de infracțiune. Acesta este proiectul de lege la care s-a lucrat destul de mult și acum este în faza în care el să fie depus la Parlament în numele USR”, afirma, la acel moment, liderul USR.

Potrivit liderului USR, în acest moment, această sancțiune complementară este obligatorie pentru șapte infracțiuni, este opțională pentru alte 70 și „nu este deloc pentru toate celelalte”.

„Colegii mei o să vină cu o propunere de modificare a Codului Penal, în care să includă această sancțiune complementară. Această lege nu poate să funcționeze retroactiv”, mai spunea Nicușor Dan.

 

Ştirea tristă a dimineţii! A murit chiar înainte de alegeri! Dumnezeu să îl odihnească
FOTO. Imagini incendiare cu Mirela Vaida de acum 15 ani! Atunci nu era vedetă şi...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Calendar Ortodox 26 septembrie 2020. Trebuie să spui „La mulți ani”. Cruce neagră azi
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac și cum arată părinții lui Mihai Gâdea. Detaliul nebănuit despre familia directorului Antena3
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
Ştirea tristă a dimineţii! A murit chiar înainte de alegeri! Dumnezeu să îl odihnească
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
De ce nu votează Raed Arafat la alegerile locale 2020. Puțini ar fi bănuit că...
Horoscop Neti Sandu 26 septembrie! Vin bani cu nemiluita
Arafat a făcut ANUNȚUL ȘOC! Ce se va întâmpla iarna asta în România
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide