Ce nu s-a văzut la comisia Roșia Montană. Cum s-a negociat cvorumul unei ședințe de peste 10 ore. VIDEO

Ce nu s-a văzut la comisia Roșia Montană. Cum s-a negociat cvorumul unei ședințe de peste 10 ore. VIDEO
Publicat: 07/11/2013, 01:40
Actualizat: 31/07/2014, 14:15

Mai bine de zece ore a durat ședința, miercuri, comisiei speciale pentru Roșia Montană, timp în care social-democrații și liberalii și-au pus la încercare nervii reciproc, așteptând ca una dintre tabere să părăsească lucrările. În final, nicio decizie din lipsă de cvorum, negociată pe holurile parlamentului de pesediști cu pepedediștii.

Deși la un moment dat din partea PSD rămăsese doar președintele comisiei, Darius Vâlcov, la scurt timp și-au făcut apariția și Gabriela Firea și Florin Iordache, în sală fiind prezenți cinci liberali, doi udemeriști, un reprezentant al minorităților și doi parlamentari PPDD, adică în total 13 membri.

Cu toate acestea, înainte ca ședința să fie suspendată lipsă de cvorum, senatoarea Firea a putut fi văzută pe holul Parlamentului stând de vorbă cu cei doi pepedediști. Mai mult, din filmulețul de mai jos se poate observa cum pesedista îi arată ceva scris pe telefonul ei senatorului PPDD Constantin Popa, în timp ce Deputatul Tudor Ciuhodaru a răspuns la telefon.

Deși erau prezenți în Parlament, într-un birou separat de sala ședinței, cei patru, Ciuhodaru, Iordache, Firea și Popa nu au existat pe lista de prezență, motiv pentru care cvorumul nu a fost întrunit (nouă membri), iar ședința a fost suspendată.

„Nu am dispărut nicăieri, am ieșit pe hol cu domnul doctor (Tudor Ciuhodaru – n.r.) să ne consultăm. Am stat, am discutat. Până ne-am consultat, ne-am trezit cu sala goală. PNL poate să ne acuze de orice, dar PNL, la urma urmei, face parte din USL. Noi n-avem cum să trădăm, noi suntem în opoziție, nu avem o alianță cu PNL.”, a răspuns senatorul Popa.

În primă fază, pepededistul el a recunoscut că a avut o discuție cu Gabriela Firea, dar a precizat că nu a văzut nimic pe telefonul acesteia. „Pot să cred că colegii ne-au întins o mică capcană. Putem să ne-o asumăm și pe asta până la urmă”, a mai spus senatorul PPDD

În finalul declarației, el a negat că ar fi avut vreo discuție cu Gabriela Firea.

Lucrările comisiei vor fi reluate joi dimineața, de la ora 10.00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase