Ce proiecte de legi au propus foștii parlamentari în ultimele zile de mandat

Redactor:
Gabriel Pecheanu
Ce proiecte de legi au propus foștii parlamentari în ultimele zile de mandat
Un fost deputat PSD, Ovidiu Cristian Iane, a depus după alegerile parlamentare un proiect de lege pentru îmblânzirea condițiilor de deținere, port și folosință a armelor folosite în scop sportiv, susținând că pretinsa creștere a incidentelor cu arme este o temă falsă și exagerată de mass-media.

„Îngrijorarea vehiculată cu privire la pretinsa «creștere» a incidentelor cu arme este o temă falsă și exagerată pentru a se determina înăsprirea nejustificată a regimului procurării, deținerii, portului și folosinței de arme și muniții”, susține inițiatorul, Ovidiu Cristian Iane, în expunerea de motive care însoțește proiecdtul de lege, depus în ultimele zile ale mandatului său de deputat.

Potrivit acestuia, statisticile oficiale ale UE plasează România pe ultimul loc ca rată a deținerii de arme pe penultimul loc ca rată a omorurilor și sinuciderilor comise cu arme.

„Atenția specială sau chiar exagerările practicate de mass-media, datorită spectaculozității subiectului >, nu trebuie să transforme aceste incidente din fapte absolut rare și izolate în pretinsă tendință socială. Nici legiutorul și nici autoritatea competentă – Poliția Română nu au dreptul să culpabilizeze întreaga comunitate a deținătorilor de arme, ci să stabilească și mai ales să aplice sancțiuni individualizate și individuale”, mai susține Iane.

Concret, el vrea eliminarea discriminării dintre categoriile vânătorilor și cea a sportivilor, susținând că, spre deosebire de categoria sportivilor, comunitatea vânătorilor se bucură de dreptul complet de deținere, port și folosință a armelor cu destinația vânătoare și, în anumite condiții a celor cu destinație sportivă.

Ovidiu Iane propune de asemenea, prin proiectul de lege inițiat, organizarea unor poligoane pentru activitățile sportive cu arme.

Un alt proiect depus în ultimele sale zile de mandat de un alt fost deputat social-democrat, Florin Cristian Tătaru, prevede majorarea salariilor personalului nedidactic din Inspectoratele Școlare.

„Având în vedere faptul că există un Acord încheiat între Guvernul României și federațiile sindicatelor din Învățământ și luând în considerare faptul că punctul 8 al acestui acord prevede creșteri salariale ale personalului nedidactic și învățământ, consider necesar a fi respectat acest acord în totalitatea prevederilor sale”, susține Tătaru în expunerea de motive.

El precizează, însă, că OUG 20/2016 reglementează salarizarea personalului didactic și didactic auxiliar, cât și personalul Ministerului Eduicației la nivelul a 70% din salarizarea Secretariatului General al Guvernului. „O categorie importantă de angajați a fost lăsată la o parte, anume personalul nedidactic din inspectoratele școlare”, a explicat Tătaru.

Și fostul deputat PNL Elena Uioreanu a depus după alegeri un proiect prin care propunere reducerea valabilității administrative a permisului de conducere la 1 an în cazul celor care au împlinit 70 de ani. Ea susține în expunerea de motive că statisticile arată că există numeroase acidente provocate de șoferii peste 70 de ani din cauza „stării de sănătate precare care survine în intervalul de 10 ani de valabilitate administrativă a permisului de conducere”.

Fostul senator Ioan Iovescu a depus și el în ultima zi de mandat un proiect pentru sărbătorirea Zilei Românilor de Pretutindeni în data de 10 mai, când la Parlament se va organiza Congresul Românilor de Pretutindeni. El mai vrea ca românii din comunitățile istorice – cum ar fi Serbia sau Republica Moldova – să își asume într-o declarație pe propria răspundere »identitatea etnică, lingvistică și culturală română în fața autorităților române și a celor din țara de proveniență” și să dovedească că pot purta un dialog în limba română.

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide