Ce spun parlamentarii despre tăierea bugetului pentru cazare. Solomon: „Accept și o garsonieră”. Oajdea: „Este o măsură de fațadă”

Ce spun parlamentarii despre tăierea bugetului pentru cazare. Solomon: Accept și o garsonieră. Oajdea: Este o măsură de fațadă
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 13/08/2014, 14:44

Cu același buget, dar cu peste o sută de parlamentari în plus, aleșii caută soluții să se încadreze în bani. Cum la indemnizație nu au cum să umble, se gândesc să mai taie de la cazare. De la 7.500 la 4.000 de lei, a anunțat liderul liberalilor Dan Radu Rușanu.

„Mi se pare normal, nu putem să stăm în lux în dauna oamenilor simpli. Eu nu am crescut în lux, așa că nu mi se pare greu acuma să stau într-un apartament normal. Accept și o garsonieră, accept, orice, vreau doar să am un loc unde să pot dormi liniștit câteva ore pe noapte. Nu-mi e greu să-mi dau cu aspiratorul sau să-mi calc o cămașă, noi trebuie să gândim sănătos pentru națiune. Pot să stau și-n gară, cu aurolacii, nu mă deranjează”, a declarat, contactat de gândul, fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, actual senator PPDD.

Tot pe aceeași idee, mulțumit de orice încăpere în care să se poată odihni, deputatul cu vechime Adrian Solomon spune că acceptă și un loc într-un cămin de nefamiliști sau chiar să împartă camera cu un coleg de la Senat.

„Pe mine nu mă interesează unde stau, să-mi dea o cameră într-un bloc de nefamiliști și un vestiar la Camera Deputaților ca să-mi pun costumele, ca să nu le plimb cu mașina și să se șifoneze. Dar eu n-o să votez o astfel de măsură dacă o să-mi argumenteze cu faptul că trebuie să aibă salarii și cei care au intrat la redistribuire. Oricum, poate găsim un coleg senator care să ne primească cu el în camera, împărțim și patul”, a spus deputatul, ales în Vaslui, pentru gândul.

Mai mult, Adrian Solomon ar mai adăuga câteva măsuri de austeritate pe lista reducerilor de cheltuieli.

„Eu nu văd de ce parlamentarii ar avea alt regim. Suntem o țară ridicolă, eu aș renunța și la SPP, și la BMW-ul președintelul Camerei Deputaților. Dar de ce trebuie Zgonea să conducă un BMW și să fie păzit de patru SPP-iști? Dar cine-l fură pe domnul Zgonea?”, a completat el.

Nici fostul ministrul al Transporturilor, liberalul Ovidiu Silaghi, nu se simte lezat de această diminuare a bugetului de cazare pentru parlamentari. Totuși, nu se declară nici încântat.

„Pe mine nu mă deranjează, nu-mi răpește libertatea. Nu zic neapărat că-mi convine sau mă bucură, dar nici nu mă deranjează. Plata utilităților nu e neapărat o grijă, că poți pune un consilier să facă asta, doar îl plătești”, a spus Silaghi.

Proaspăt aleasă deputat de Călărași, liberala Raluca Surdu, care deși are o locuință în București, susține că tăierea cheltuielilor Parlamentului nu este „un capăt de lume”.

„Statul în chirie nu e așa greu, eu am stat atâta timp. În orice meserie e la fel, și un profesor trebuie să plătească utilități, și un contabil, și un inginer, de ce nu ar face la fel și un parlamentar? Nu e nimic special la asta, nu ne împiedică cu nimic să ne facem meseria. Într-adevăr, unui bărbat poate să-i fie mai dificil, ca la hotel i se făcea curat, i se călcau hainele, dar trebuie să se obișnuiască. Nu e capăt de lume”, a spus Surdu, pentru gândul.

În același timp, există și parlamentari nemulțumiți. Obișnuit cu statul la hotel, deputatul Daniel Oajdea spune că nu-l deranjează reducerea banilor de cazare, cât ideea că ar trebui să se ocupe singur de găsirea unei locuințe și de plata utilităților.

„Este o măsură de fațadă. Nu mă deranjează faptul că s-a micșorat suma, cât mă deranjează că trebuie să ne ocupăm noi. Pentru ca parlamentarii să poată să lucreze cum trebuie, de partea administrativă trebuie să se ocupe Camera Deputaților, nu parlamentarul. Acestea sunt măsuri populiste care ascund incapacitatea guvernului de a-și îndeplini promisiunile. Ce ar trebui eu să fac acum, să mă apuc să-mi caut apartament pe la mica publicitate, să mă gândesc dacă am plătit cablul și întreținerea? Nu e vorba de comoditate, e vorba că noi trebuie să fim cu gândul la Parlament și să ne facem meseria cum trebuie”, a declarat Oajdea, contactat de gândul.

Liderul deputaților PNL, Dan Radu Rușanu, a anunțat, marți, că bugetul de cazare pentru parlamentari va fi redus de la 7.500 de lei la 4.000 de lei, bani pe care îi vor obține pe baza unei declarații pe propria „

În cei 4.000 de lei se vor încadra, că vor dormi la hotel, că vor dormi în gazdă sau în altă parte sau vor face naveta, important este ca suma respectivă să nu depășească 4.000 de lei și atunci această cheltuială este o economie pe bugetul Parlamentului privind cazarea parlamentarilor. Economia față de suma care este alocată acum pentru cazare de 7.500 de lei, nu va fi mai mult de 4.000 de lei”, a explicat Rușanu, spunând că modificarea ar putea fi votată luni, în plen.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Travis Kelce devine cel mai bine plătit jucător din NFL. Taylor Swift este cea care...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ