Cele trei școli de plagiat românesc. De la ticăloșie la Curaj

Cele trei școli de plagiat românesc. De la ticăloșie la Curaj
Publicat: 18/07/2016, 15:09

Plagiatul românesc a înflorit pe măsură ce sistemul de învățământ a fost căpușat de politicieni și, implicit, abandonat de profesori. Vom identifica trei momente, dar și trei comportamente ale scenei politice românești recente:

1. Metoda ticăloasă. Anii 2000.

Victor Ponta are o ascensiune fulminantă politic-profesională, susținută de grupul de interese Adrian Năstase. Năstase deținea nu doar poziția politică, ci și pe cea universitară într-un sistem, al învățământului. Pe cât de mari erau grevele, nemulțumirile în învământ, pe atât Adrian Năstase, decident, întărea o singură zonă, cea înalt – universitară. Salarii, poziții, sistem de interese și clientelar. Unul dintre rezultate, venite din zona facultății de Drept-București: „Curtea Penală Internațională”, îndrumător științific al lucrării Adrian Năstase, autor Victor Ponta. Plagiatul lui Victor Ponta este rezultatul unui sistem care considera că poate împlini crima perfectă. Suntem stăpâni, cine să ne dovedească?

Iată mersul anchetei astăzi:

2. Metoda Prostiei. 2014-2015.

George Copos a scris în penitenciar , „Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XVI”. Lucrarea însă era a unui masterand al profesorului dr. Stelian Brezeanu de la Istorie-București. Masterandul de atunci, C.Parfene și-a recunoscut stupefiat lucrarea și a înaintat, în consecință, documentele pentru o anchetă internă, soluționată astăzi. Cum a fost posibil: George Copos s-a adresat unui grup de prestigiu, dar nu și unuia de putere politică. Cine este Brezeanu? Specialist, care a considerat nu numai că se poate, dar și-a dorit să ofere omului Copos, un lucru cu adevărat tocmit, inedit. I-a luat lucrarea unui student și i-a făcut-o cadou unui om de afaceri în necaz. Gestul inconștient se observă fără multă cercetare: există puține documente ce pot fi citate din secolul 16 în domeniu. Iar aceste documente stau nu pe internet, ci în Arhiva Națională sau la Biblioteca Academiei. A vizitat George Copos aceste instituții? Administrația Penitenciarelor are dovada: mișcarea deținuților. Profesorul Brezeanu are dovada: trufia. Cine îl va trăda pe Copos? Trufia, cercul vicios clientelar, dovada concretă: lucrarea lui C.Parfene?

Vezi detalii aici:

3. Metoda Stoica.

Stoica MM, fost manager Steaua, scrie în 21 de luni de detenție, 4 cărți. ProSport analizează două dintre, detalii aici:

Ce avem de fapt?

Serie de emoticoane. „Competiția”, una dintre lucrări, are 111 pagini, peste jumătate o reprezintă date statistice luate de pe siteul UEFA. În cazul lui MM Stoica nu avem nici ticăloșie, nici prostie/trufie. Reperul intelectual fundamental 2016 este internetul, emoticonul și rezultatul UEFA. Pentru MM Stoica este exercițiul său intelectual, doar ocupațiunea de bază este fotbalul. Sigur, dovezile și aici sunt simple: căutările pe internetul instituției penitenciare privind aceste rezultate. Aici, zona competentei universitare a aratat deriva, iar MMStoica a fost eliberat.

CONCLUZIA:

Justiția va stabili în fiecare caz, gradul de vinovăție, desigur.

Observăm însă că Ordonanța ministrului Curaj, înaintată Parlamentului, ajunsă la promulgare, simbolic, este mai aproape de emoticoane și de o loterie politică. De fapt, între Ordonanța ministrului Curaj și metoda folosită de MM Stoica nu există o mare diferență. Metoda se poate boteza Curaj-Stoica.

Ordonanța – serie de reacții la presiunea grupurilor de interese politice. Să amintim, ministrul Adrian Curaj face parte dintr-o Academie de Siguranță Națională, o suprastructură finanțată de către stat, subordonată însă grupului Gabriel Oprea, el însuși, cu rude, prieteni de cercetare și gradație militară acuzați de plagiat.

Detalii:

Din declarațiile președintelui la respingerea Ordonanței antiplagiat, putem interpreta că în 2016 ministrul Adrian Curaj consideră că plagiatul, o adevărată molimă intelectuală, este un joc de Loto-Pronosport. Ministrul Curaj este reprezentantul în Guvern al grupului de arme și idei intelectuale Gabriel Oprea, singurul care i-ar putea recunoaște meritele acestei loterii politice. Generalul Gabriel Oprea este el însuși în ancheta DNA și într-un declin politic. Deci, grupul crimei perfecte, de pe vremea lui Victor Ponta este, pentru moment, în așteptarea deciziei DNA și a alegerilor locale. „Alianțele matrimoniale” politice sunt într-un moment de cumpănă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Florin Piersic a ajuns la spital de urgență. Actorului i s-a făcut rău după un...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto