„Centrul imaculat” revine. Ponta vrea să le taie baronilor din puteri, aceștia îl somează să aleagă: ori președinte PSD, ori premier

Redactor:
Cristian Andrei
„Centrul imaculat” revine. Ponta vrea să le taie baronilor din puteri, aceștia îl somează să aleagă: ori președinte PSD, ori premier
BREAKING NEWS

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a lansat în urmă cu două zile ideea „reformatoare” ca, în teritoriu, șefii de Consilii Județene să nu mai fie și președinți de organizații. Anunțul i-a luat prin surprindere pe mai mulți șefi de organizații, care nu au fost informați despre intențiilor celor de la centru. Răspunsul liderilor locali a fost: dacă noi nu avem voie să deținem două funcții, nici la centru președintele partidului să nu mai fie premier, iar președintele executiv vicepremier.

După pierderea alegerilor prezidențiale, din Kiseleff s-a lansat teoria că Victor Ponta a fost învins de Klaus Iohannis din cauza percepției populației asupra PSD „partid al baronilor”.

„PSD va fi primul partid care, prin abordările și strategia de modernizare pregătite în acest moment de Liviu Dragnea, va elimina noțiunea de ‘baron’ prin separarea funcțiilor la nivel local. Acest program propus de domnul Dragnea are susținerea noastră, pentru ca doar prin măsuri concrete de modernizare a partidului vom da semnalul că am înțeles și am învățat din votul dat de români în 2014. Personal, aștept ca în contextul în care PSD-ul este prima formațiune care separă funcția administrativă de funcția politică în partid, să vedem o delimitare a funcțiilor și un proces de îndepărtare a vechilor figuri și în ‘noul PNL'”, susține președintele PSD Dolj, Claudiu Manda, un apropiat al premierului Victor Ponta.

Mesajul este imediat dublat și de alți comunicatori agreați în Kiseleff. „Toți parlamentarii PSD sunt alături de conducerea partidului, alături de Victor Ponta și Liviu Dragnea, în aplicarea proiectului de modernizare a PSD. Ideea de a separa funcțiile administrative de cele de partid este una bună, care va contribui la eliminarea din imaginarul public a percepției de baron”, este punctul de vedere al purtătorului de cuvânt al PSD, Gabriela Firea. O poziție similară o are și deputatul Daniel Savu președintele PSD Prahova.

Din teritoriu, lucrurile nu se văd însă așa de bine ca de la centru. Președintele UNCJR, Marian Oprișan, completează teoria centrului: și cei de la centru care dețin funcții în partid, președinte, președinte executiv, vicepreședinți să nu aibă funcții în Guvern.

Astfel, Victor Ponta și Liviu Dragnea este pus să aleagă între funcțiile în PSD și cele de la Palatul Victoria.

În acest moment, în PSD, dețin simultan funcțiile de președinte de organizație județeană și de președinte de CJ: Marian Oprișan – Vrancea, Dumitru Buzatu – Vaslui, Paul Stănescu – Olt, Silvian Ciupercă – Ialomița, Cătălin Nechifor – Suceava, Titu Bojin – Timiș, Tiberiu Marc – Sălaj și Ion Călinoiu – Gorj. Aceștia ar fi „baronii” vizați de Victor Ponta pentru a fi înlocuiți din funcția de președinte de filială. 

VIDEO! O vietate din era dinozaurilor, filmată în timp ce înota într-un râu din România:...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Părinții lui sunt actori celebri, dar el mănâncă din gunoaie. Povestea este șocantă
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Donald Trump a adus în discuție România în contextul scandalului Hunter Biden. Reacția lui Klaus...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Veste proastă pentru 7 milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu mărirea pensiilor
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide