CEx PSD. Firea aruncă bomba: PSD București o susține pe Rodica Nassar ca secretar general PSD / S-a validat propunerea lui Birchall ca ministru al Justiției și Corlățean ca vicepremier

CEx PSD. Firea aruncă bomba: PSD București o susține pe Rodica Nassar ca secretar general PSD / S-a validat propunerea lui Birchall ca ministru al Justiției și Corlățean ca vicepremier
Publicat: 28/05/2019, 23:02

„Noi am avut o ședință la PSD București, am discutat mai multe probleme, am discutat inclusiv despre situația în care se află partidul după aceste alegeri europarlamentare și rămâne ca punctul nostru de vedere să-l prezentăm în CEx, unde se iau și deciziile cele mai importante. Noi o susținem pe Rodica Nassar în poziția de secretar general al partidului, considerăm că Bucureștiul trebuie să aibă un reprezentant în conducerea partidului și sperăm ca și ceilalți colegi din teritoriu să ne susțină”, a declarat Gabriela Firea, înaintea ședinței Comitetului Executiv Național PSD.

Funcția este deținută actualmente de Codrin Ștefănescu.

În noiembrie 2018, Gabriela Firea anunța că și-a dat demisia din funcția de președinte interimar la București, înainte de ședința la care se discută retragerea sprijinului politic pentru ea.

PSD caută variante pentru ministerul Justiției. Nume vehiculate: Birchall, Cazanciuc și Corlățean

Social democrații discută propunerile pentru ministerele Justiției, Fondurilor Europene și Românii de Pretutindeni, după refuzul lui Klaus Iohannis de a numi propunerile anterioare, în discuție fiind la Justiție numele Anei Birchall, Titus Corlățean sau Robert Cazanciuc, spun surse politice.

Potrivit surselor citate, în discuție sunt cele trei nume la ministerul Justiției, și anume: Ana Birchall (actual ministru interimar la ministerul Justiției), Robert Cazanciuc (care a mai deținut această funcție într-o altă guvernare PSD) și Titus Corlățean (fost ministru al Justiției și al Externelor, demisionând în urma scandalului legat de organizarea votului în Diaspora la alegerile prezidențiale din 2014).

Sursele politice spun că Natalia Intotero ar urma să revină la ministerul Românilor de Pretutindeni deoarece nu a prins un loc eligibil la europarlamentare, fiind pe locul 11.

Social democrații mai urmează să stabilească un candidat pentru Ministerul Fondurilor Europene, acolo unde a fost Rovana Plumb.

Guvernul va mai rămâne și fără un vicepremier pentru că Viorel Ștefan urmează să vacanteze funcția pe care o deține în Executivde la 1 iulie, în contextul în care de la acea dată ar urma să fie membru al Curții de Conturi a UE.

Propunerile de remaniere refuzate anterior de președintele Klaus Iohannis au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiției), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb și pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero.

În prezent, ministerele sunt conduse interimar de Ana Birchall la Justiție, Eugen Teodorovici la Fonduri Europene și Ștefan Radu Oprea la Românii de Pretutindeni.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, că săptămâna aceasta coaliția de guvenare trebuie să trimită propunerile pentru cele trei portofolii de miniștri, dar și o nominalizare pentru funcția de vicepremier deținută de Viorel Ștefan, precizând că-l va suna pe președintele Klaus Iohannis.

CEx a validat propunerea lui Birchall ca ministru al Justiției și Corlățean ca vicepremier

Comitetul Executiv al PSD a votat, marți seară, propunerea Anei Birchall ca ministru plin al Justiției, iar a lui Titus Corlățean ca vicepremier, în locul lui Viorel Ștefan, deoarece acesta din urmă va fi de la 1 iulie să fie membru al Curții de Conturi a UE, au spus surse politice pentru Mediafax.

Ana Birchall este în prezent ministru interimar al Justiției. De asemenea, Rodica Nassar ar fi fost validată în funcția de secretar general al PSD, în locul lui Codrin Ștefănescu, au precizat sursele citate.

Titus Corlățean se află, la ora transmiterii știrii, în direct la Antena 3, acesta spunând că nu a primit o informare oficială în acest sens și nici nu știe dacă a fost numit. „Am spus întoteauna că oamenii au domeniu de competență relevant”, a spus Corlățean.

De asemenea, Comitetul Executiv al PSD a stabilit, marți seară, numirea în funcția de președinte interimar al organizației social-democrate din București, au spus surse politice pentru Mediafax.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Patru români și-au făcut gaură în buget, după o masă pe litoral de 1 Mai!...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru...
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi seniorii...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
REGULILE pentru posesorii auto se schimbă dramatic. VA FI INTERZIS pentru toți șoferii din România
Alimentele care ne pot strica vacanța. Vedeta zilei pune viața în pericol
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Enzimele descoperite în bacteriile intestinale pot schimba grupele de sânge ale unui donator