CEx-ul PSD | Dăncilă anunță oficial: Ana Birchall și Cozmin Gușă, excluși din PSD alături de cei care au votat guvernul Orban / Ca la ușa cortului în PSD. Dăncilă ironică: Da, m-a și alergat Manda pe aici pe coridor / Reacția lui Manda: E cancan / Prezidențiabilul PSD, despre alegeri: Nici nu mă gândesc să mă retrag

CEx-ul PSD | Dăncilă anunță oficial: Ana Birchall și Cozmin Gușă, excluși din PSD alături de cei care au votat guvernul Orban / Ca la ușa cortului în PSD. Dăncilă ironică: Da, m-a și alergat Manda pe aici pe coridor / Reacția lui Manda: E cancan / Prezidențiabilul PSD, despre alegeri: Nici nu mă gândesc să mă retrag
Publicat: 12/11/2019, 20:08

Președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat, după ședința CEx a PSD, că membrii comitetului au luat decizia de a-i exclude pe Cozmin Gușă, Ana Birchall și pe toți cei care au votat pentru Guvernul Orban.

„Am hotărât excluderea celor care au votat pentru învestirea Guvernului Orban. Tot la propunerea colegilor, în acest CEX s-a luat și votat excluderea Anei Birchall și Cozmin Gușă”, a spus Viorica Dăncilă.

Președintele PSD a anunțat că propunerile în ambele cazuri au fost făcute de către colegi și nu și-a exprimat dreptul la vot, lâsând decizia pe mâna acestora.

„Colegii au fost nemulțumiți de atitudinea lui Cozmin Gușă. Eu m-am abținut la ambele voturi. Modul în care s-a raportat la PSD nu a fost corect”, a spus Dăncilă.

Iar despre Ana Birchall: „Faptul că a ieșit pe declarații pe justiție fără să aibă acest drept, această posibilitate. Faptul că noi am înțeles votul de la europarlamentare și de atunci nu am mai vorbit despre justiție. Era subiectul celor care aveau probabil probleme cu justiția dintre candidați”, a completat liderul PSD.

Viorica Dăncilă a mai confirmat și excluderea primarului din Bacău.

Dăncilă, ironică după CEx: Da, m-a și alergat Manda pe aici pe coridor / Reacția lui Manda: E cancan

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a recunoscut, marți, că au fost discuții aprinse în ședința Comitetului Executiv Național (CEx) PSD, ironizând informațiile potrivit cărora ar fi fost jignită de către Claudiu Manda.

Citește continuarea…

Viorica Dăncilă, despre retragerea din cursa pentru prezidențiale: Nici nu se pune problema

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a anunțat, marți, după ședința Comitetului Executiv Național (CEx) PSD, că nici nu se pune problema retragerii din cursa pentru turul II.

„Dacă mă retrageam din cursa pentru prezidențiale, nici nu mai ceream confruntare. Nici nu se pune problema”, a declarat Viorica Dăncilă.

Cozmin Gușă a fost exclus din PSD

Cozmin Gușă, acționar al postului Realitatea și cel care s-a reînscris în PSD la finele lunii octombrie 2019, a fost exclus, marți, din formațiunea politică, în urma unei decizii luate în ședința Comitetului Executiv Național (CEX) PSD, au declarat pentru Mediafax surse politice.

Pe 28 octombrie 2019, primarul sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, anunța, pe Facebook, că Cozmin Gușă, acționar al postului Realitatea TV, s-a reînscris în partid. La secțiunea comentarii, Tudorache a postat și o fotografie cu adeziunea lui Cozmin Gușă, datată 28 octombrie 2019.

Cozmin Gușă a fost secretar general al PSD între 2001 și 2003, în timpul guvernării Adrian Năstase.După ce a demisionat din PSD, Gușă s-a înscris în Partidul Democrat. În 2004 a fost șef de campanie a lui Traian Băsescu.

Ulterior, Cozmin Gușă a înființat în 2005, alături de Aurelian Pavelescu și Lavinia Șandru, Partidul Inițiativa Națională. Șase ani mai târziu Tribunalul București a admis comasarea prin absorbție cu Uniunea Națională Pentru Progresul României.

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, a fost exclusă din PSD

Membrii CEx al PSD au decis, marți seară, să o excludă pe Ana Birchall, fost ministru al Justiției, au declarat surse social-democrate pentru Mediafax. Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, afirmase că Birchall „a făcut suficient de mult rău prin atitudinile pe care le-a avut față de deciziile partidului”.

Citește continuarea…

Zetea: A existat o dispută între Dăncilă și Manda. Olguța Vasilescu rămâne șef de campanie

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a declarat, marți, că a existat o dispută între Viorica Dăncilă și Claudiu Manda, fiind vorba despre o interpretare diferită a unui discurs al Claudiu Manda în Dolj. El a precizat că Lia Olguța Vasilescu rămâne șef al campaniei candidatului PSD la prezidențiale.

Sunt discuții mai aprinse în cadrul Comitetului Executiv, dar toate acestea au un efect mobilizator, până la urmă. (…) Au existat discuții, controverse, dar aceste lucruri sunt normale. Asta nu înseamnă că ne certăm între noi. A existat o dispotă între cei doi (Viorica Dăncilă și Claudiu Manda – n.r.), nu poate fi ascuns acest lucru. Eu cred că e o interpretare diferită a discursului lui Claudiu Manda în Dolj. El a încercat să-și mobilezeze în felul lui, mai vehement, cu anumite tipuri de cuvinte, propiul lui electorat. Lucrul acesta nu i-a căzut bine doamnei președinte, dar asta nu înseamnă că în Dolj Claudiu Manda nu și-a condus bine organizația. E unul dintre cei mai fervenți susținători ai candidaturii”, a declarat la Antena3 vicepreședintele PSD Gabriel Zetea.

El a mai spus că Lia Olguța Vasilescu rămâne șef al campaniei candidatului PSD la prezidențiale.

„Olguța Vasilescu este extrem de apreciată în interiorul partidului și a organizațiilor județene. Olguța a prezentat până la urmă lucrurile pe care le-a făcut și a spus că, sigur, e dispusă, dacă există cineva mai bună, să facă un pas în spate. Dar în momentul acela toți au intervenit și ea a spus că rămâne evident”, a adăugat Zetea.

Ca la ușa cortului în PSD. Dăncilă îi reproșează Olguței Vasilescu vorbele lui Manda: Nu vă face cinste

Viorica Dăncilă i-a reproșat Liei Olguța Vasilescu ceea ce ar fi spus soțul acesteia, eurodeputatul Claudiu Manda, că nu vrea să facă campanie electorală pentru „o proastă”, au declarat surse din partid pentru Mediafax.

Citește continuarea…

Ciolacu anunță înainte de CEx:Eu nu o să votez nicio excludere / Stănescu: Nici eu

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a anunțat că nu va votanicio excludere din partid, la CEx al PSD de marți. La rândul său, Paul Stănescu, liderul PSD Olt, a afirmat că nici el nu va fi de acord cu vreo excludere.

„Eu nu o să votez nicio excludere, a declarat Marcel Ciolacu, înaintea Comitetului Executiv al PSD de marți.

„Nici eu. Nicio excludere”, a adăugat Paul Stănescu, care a intrat imediat după președintele Camerei Deputaților în sediul PSD din Kiseleff.

Comitetul Executiv al PSD se reunește, marți, după-amiaza, la sediul partidului din Kiseleff. Va fi făcută o analiză a scorului pe filiale la prezidențiale. Viorica Dăncilă a afirmat că așteată explicații de la liderii județeni în legătură cu scorurile obținute la alegeri.

Președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a afirmat, luni seară la o discuție informală a conducerii partidului, că nu exclude schimbarea unor lideri de organizații.

Știre inițială

Comitetul Executiv al PSD se va reuni, marți după-amiază, cel mai probabil la sediul din Kisellef, unde social-democrații vor lua în discuție strategia de campanie și excluderea fostului ministru al Justiției Ana Birchall, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Conducerea PSD va analiza rezultatul obținut de Viorica Dăncilă la primul tur al alegerilor prezidențiale, potrivit surselor. De asemenea, echipa de campanie a social-democraților se va întruni miercuri în ședință pentru a discuta despre strategia electorală a Vioricăi Dăncilă dinaintea celui de-al doilea tur al prezidențialelor.

Sursele au precizat pentru Mediafax că liderul PSD se va deplasa în țară și în diaspora în perioada de campanie electorală dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 24 noiembrie.

Klaus Iohannis, susținut de PNL, și președintele PSD Viorica Dăncilă sunt cei doi candidați de la alegerile prezidențiale care au intrat în cel de-al doilea tur de scrutin.

Biroul Electoral Central a anunțat, luni, primele rezultate oficiale, după numărarea voturilor 95,89% din secțiile de votare, potrivit cărora Klaus Iohannis a obținut 36,91% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă 23,45%. Dan Barna se situează pe locul al treilea, cu 14,19% din voturi.

Viorica Dăncilă a anunțat pe 5 noiembrie că un CEx al PSD ar putea avea loc în această săptămână pentru a discuta despre o posibilă excludere a Anei Birchall din partid, având în vedere că a avut o altă linie decât cea a partidului cât a fost ministru al Justiției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”