CExN al PSD: Adrian ȚUȚUIANU și Marian NEACȘU ar putea fi EXCLUȘI din partid. Mai bine NE DESPĂRȚIM de acei membri care nu respectă votul majorității

CExN al PSD: Adrian ȚUȚUIANU și Marian NEACȘU ar putea fi EXCLUȘI din partid. Mai bine NE DESPĂRȚIM de acei membri care nu respectă votul majorității
Publicat: 05/11/2018, 11:29

De asemenea, la discuțiile lui Dragnea cu o parte din liderii PSD s-a avansat și propunerea ca în CExN să se aplice o formă de sancțiune și pentru președintele organizației județene PSD Călărași, Ciprian Pandea, precum și pentru președintele organizației județene PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, au declarat duminică, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

În cazul lui Țuțuianu și Neacșu, participanții la discuțiile din Parlament au avansat varianta excluderii din partid, în timp ce pentru Pandea și Mocioalcă, propunerile au fost ca aceștia să fie schimbați din fruntea organizațiilor județene pe care le conduc dar să rămână membri ai partidului, au mai declarat sursele citate.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a discutat duminică seară, la Parlament, cu o parte din liderii județeni PSD, pe tema ordinii de zi a reuniunii Comitetului Executiv Național de luni, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid. Potrivit surselor citate, președintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat o „ședință pregătitoare” în format restrâns.

CExN al PSD va discuta, luni, tot la Parlament, de la ora 12.00, despre înregistrările în care Adrian Țuțuianu a criticat miniștrii și conducerea partidului. Unii lideri județeni au invocat public posibilitatea excluderii vicepreședintelui PSD, în timp ce alții au îndemnat la calm.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat sâmbătă pentru MEDIAFAX că acei lideri care au trimis scrisori „de sorginte #rezist” și au spus că fac parte dintr-un partid de „maimuțe” nu mai reprezintă „poziția unitară a PSD”.

De asemenea, vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache (PSD), consideră că „mai bine ne despărțim” de acei membri care nu respectă votul majorității și l-a nominalizat pe Adrian Țuțuianu spunând că l-a deranjat faptul că vicepreședintele partidului și-a criticat colegii.

Și vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că unii președinți de organizații județene cer „vehement” excluderea din partid a lui Țuțuianu pentru „declarații nelalocul lor”.

Pe de altă parte, președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, consideră că partidul trebuie să încerce să-i păstreze pe liderii care au avut rezultate electorale bune. Într-o declarație pentru MEDIAFAX, liderul județean social-democrat a afirmat, sâmbătă, că el dezaprobă „lichidarea” vocilor critice și a apreciat că vicepreședintele PSD Adrian Țuțuianu trebuie acceptat chiar dacă „vorbește în plus”.

Vanghelie: Dragnea nu-i va exclude pe „puciști” din partid. Ce spune despre Bădălău

Fostul primar al Sectorului 5 MarianVanghelieși-a exprimat și el opinia în ceea ce privește CexN-ul de luni.În opinia fostului edil, președintele PSD, Liviu Dragnea, nu-i va exclude pe „puciști” din partid, însă îi va schimba din Guvern pe vicepremierul Paul Stănescu și pe ministrul Apărării Mihai Fifor.

„Nu cred că îi dă afară Dragnea, încearcă să se reorganizeze, iar domnul Dragnea va arăta puterea. Dragnea încearcă să aibă o alternativă la cele 50 de voturi. Cred că un pic și cu PMP, cred că diferite forme. Cred că sunt anumite discuții și negocieri, dar nu cred că se va întâmpla nimic la vot. Îi tăvălește și chiar îi schimbă pe cei care sunt în Guvern. Cred că îl schimbă pe Paul Stănescu. (…) Din păcate, nu există o alternativă astăzi la Liviu Dragnea. Cred că va fi schimbat, domnul Fifor”, a completatVanghelie.

Fostul primar al Sectorului 5 MarianVangheliea declarat, la un post TV, că senatorul PSD Niculae Bădălău este „cel mai mare mincinos”, care se duce într-un birou și îi minte pe „puciști”, iar după trei minute se duce în alt birou și îl minte pe Liviu Dragnea.

„Bădălău e cel mai mare mincinos. Pe de o parte îi minte pe puciști, dar și pe Dragnea. Așa a rămas acolo (în PSD – n.r.). Iese dintr-un birou și se duce în celălalt birou în trei minute, și spune altceva decât le-a zis celorlalți”, a afirmat fostul social-democrat MarianVanghelie, duminică, într-o intervenție telefonică la postul B1TV.

Nicolae Bădălău a susținut scrisoarea formulată de contestatarii lui Liviu Dragnea, dar la ultima ședințe CEx din 21 septembrie în care liderul PSD a primit votul de încredere din partea partidului nu a votat împotriva acestuia.

Țuțuianu: Nu plec din PSDcât am sprijinul colegilor din organizația Dâmbovița

Vicepreședintele PSD AdrianȚuțuianua declarat, luni, înaintea ședinței CExN al partidului, că nu va demisiona din moment ce are sprijinul colelgilor din organizația formațiunii din Dâmbovița, dar și al celor care au semnat scrisoarea adresată conducerii social-democraților.

„Nu plec nicăieri, nici în alt partid, nu plec nici din Partidul Social Democrat atât timp cât am sprijinul colegilor din organizația Dâmbovița și al colegilor care sunt semnatari ai scrisorii.Dacă ne uităm în DEX, pucist înseamnă altceva, unii care preiau cu forța armată conducerea unui stat. Noi nu avem nicio forță armată în spate, nu vrem să preluăm conducerea statului, suntem într-o dispută internă în cadrul partidului care trebuie să aibă un răspuns adecvat și sper să fie un răspuns democratic și nu unul care să nu țină cont de interesele partidului”, a declarat înaintea ședinței CExN al PSD vicepreședintele partidului AdrianȚuțuianu.

Întrebat dacă se așteaptă să fie sancționat în CEx, Țuțuianu a răspuns: „Am văzut că sunt colegi care sunt mai inflamați, am văzut că alții îndeamnă la calm, nu știu, asta o vom vedea azi”.

Adrian Țuțuianu a fost unuldintre semnatarii scrisorii din PSD, prin care se cerea demisia lui Liviu Dragnea atât din fruntea partidului, cât și a Camerei Deputaților.

„Eu ce am spus nu retractez pentru că sunt un tip vertical. Spun cu convingere și fermitate și am făcut discuțiile în partid, e regretabil că avem câțiva care au alte preocupări și au înregistrat discuții care erau până la urmă în cadrul privat. Sunt membru PSD de 20 ani, nu m-am plimbat prin partide politice, am învățat ceva carte și când mă pronunț, mă pronunț în cunoștință de cauză (…) Nu plec din PSD, dacă vrea cineva să mă dea afară voi aștepta până revin”, a declarat Adrian Țuțuianu, după ce o parte masivă a PSD s-a exprimat în favoarea lui Dragnea.

O înregistrare în care senatorul PSDAdrian Țuțuianuîi ironizează pe Claudiu Manda și Lia Olguța Vasilescu a fost făcută publică de un post de televiziune.

„Au mai luat cuvântul Olguța Vasilescu, care începuse și ea să dea lecții că nu știu și ce. I-am zis cam asa, că face parte din categoria miniștrilor care au senzația că, dacă s-au așezat pe un scaun,sunt și ei mai deștepți. Era pe vremea comuniștilor o vorbă: «Fie prostul cât de prost, mintea vine după post». A ieșit Claudiu Manda că i-am atacat-o pe doamna (Lia Olguța Vasilescu – n.r.), mi-a spus că e fericit că e contemporan cu mine. I-am spus că îi folosește.M-a înjurat mai temeinicdecât alții,” povestea Adrian Țuțuianu, potrivit înregistrării audio din discuțiile cu primarii social-democrați din județul său.

Senatorul PSD a vorbit și despre Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului, pe care a caracterizat-o drept „o fătucă simpatică, dar nu a lucrat toată viața ei într-o funcție ca asta”.

Gabriela Firea nu va fi prezentă la CExN:Nu am de ce să fug de CEx. Nu mi-e rușine cu activitatea mea

La CexN, Gabriela Firea nu va fi prezentă. Primarul general al Capitalei va efectua o vizită oficială la Madrid. La invitația omologului său, Manuela Carmena Castrillo, Firea va semna un memorandum de cooperare privind dezvoltarea durabilă, infrastructura, educația, cultura și turismul.

Gabriela Firea a declarat vineri că nu intenționează să se eschiveze de la CexN, dar nu poate amâna vizita oficială la Madrid, care este programată încă din august.

„Nu știu când va fi CEx, pentru că deocamdată doar pe surse am aflat că se va organiza Comitetul Executiv. Nu am primit până acum o invitație. Dacă va avea loc, așa cum se zvonește, luni sau miercuri, nu voi participa pentru că am acceptat încă din luna august invitația de a merge într-o delegație oficială la Madrid, la mai multe evenimente. Văzând deja că se speculează că merg special la Madrid, ca să nu merg la CEx, v-am adus și documentul care atestă că pe data de 6 august am fost invitată și am și acceptat”, a declaat, vineri, GabrielaFirea, în cadrul unei conferințe de presă.

Edilul a mai susținut că nu fuge de Comitetul Executiv și, întrebată dacă îi este teamă de o excludere partid,Fireaa răspuns că îi este teamă doar de Dumnezeu.

„Nu am de ce să fug de CEx. Nu mi-e rușine cu activitatea mea, cred că măsura fiecărui om politic este dată de calitatea sa umană, de activitatea la locul de muncă. (…) Eu v-am mai spus că nu mi-e teamă decât de Dumnezeu, pe care îl iubesc, nu mă raportez la el cu frică. În rest, totul este trecător în viață. Spun însă că nu sunt motive pentru că nu mi-am încălcat angajamentul față de cetățeni, nu mi-am încălcat statutul, nu am adus prejudicii partidului pe care îl reprezint, am avut declarații referitoare la o persoană”, a mai declarat GabrielaFirea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului