CExN PSD: Social-democrații decid joi candidații la alegerile locale: Neculai Onțanu și Aurelian Bădulescu pentru Sectoarele 2 și 3. Se iau în calcul alianțe cu partide mai mici – FOTO

Redactor:
Alexandra Mortu

Comitetul Executiv Național al social-democraților se reunește joi, 30 iulie, pentru a valida o serie de candidați pentru alegerile locale 2020, însă în cadrul ședinței ar putea fi votată și dizolvarea organizației PSD Ilfov, la propunerea președintelui interimar al partidului, Marcel Ciolacu, după ce au fost dezvăluite dovezi că este controlată de clanuri interlope.

Neculai Onțanu și Aurelian Bădulescu, pentru Sectoarele 2 și 3

Se pare că social-demorații ar fi ales să îi aleagă pe Neculai Onțanu și pe Aurelian Bădulescu să candieze pentru primăriile sectoarelor 2 și 3 din capitală, potrivit surselor citate de Digi24.

Fostul primar al sectorului 2 și fondator al partidului ADER (Ader la Democrație Educație și Reconstrucție), Neculai Onțanu, anunțase deja că va candida, însă susținut de ADER și PPUSL. Se pare că acesta are un scor în sondaje asemănător cu cel al actualului primar, Dan Cristian Popescu, care probabil va candida independent.

Aurelian Bădulescu va candida pentru câștigarea funcției de primar al Sectorului 3. Actualul viceprimar al Municipiului București va candida contra lui Robert Negoiță.

Cei 6 candidați PSD la sectoarele din Capitală vor fi: Daniel Tudorache, Neculai Onțanu, Aurelian Bădulescu, Daniel Băluță, Daniel Florea și Gabriel Mutu, potrivit sursei citate. De asemenea, sunt luate în calcul cu ALDE, PPUSL, PER și ADER, partide care deja și-au anunțat candidați pentru primăriile de sector sau pentru Primăria generală.

Știre inițială

Primarul general al Capitalei vși președetinele PSD București Gabriela Firea a anunțat că are pregătite candidaturile pentru primăriile din sectoarele 2 și 3 ale Capitalei iar acestea urmează să fie validate în CExN-ul de joi.

Canditații PSD la alegerile locale, validați joi

„Joi, probabil, avem un Comitet Executiv Naţional, în care se vor lua mai multe decizii importante la nivelul ţării şi inclusiv pentru Bucureşti. Avem pregătite candidaturile care vor fi validate în CExN pentru Primăria sectorului 2, pentru Primăria sectorului 3, de asemenea, reorganizarea activităţii Organizaţiei PSD sector 3 (…). Joi, în şedinţa de Comitet Executiv, voi veni ca preşedinte PSD Bucureşti şi voi prezenta propunerile din partea organizaţiei noastre, atât candidatura pentru sectorul 2, cât şi cea pentru sectorul 3, precum şi toate propunerile de reorganizare pe care le-am gândit”, a declarat Gabriela Firea.

Organizația PSD Ilfov ar putea fi dizolvată

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunțat că va propune dizolvarea organizației PSD Ilfov după ce au fost dezvăluite dovezi în cadrul unei anchete Rise Project că este controlată de clanurile interlope. „Voi propune în Comitetul Executiv dizolvarea acestei organizaţii, chiar dacă suntem în prag de alegeri şi sunt ferm convins că avem capacitatea de a face o echipă rapid acolo, să fim pregătiţi şi la Ilfov de alegeri. (…) Este inadmisibil aşa ceva. Am aflat din presă. Nu am crezut aşa ceva. Am avut o discuţie cu preşedintele de organizaţie acum aproximativ o lună de zile, i-am spus că în echipa dânsului există o persoană asupra căreia sunt foarte multe bănuieli de implicări într-o anumită zonă care nu ne reprezintă şi chiar i-am spus să ia măsurile necesare de a fi schimbat din funcţie, respectiv de secretar executiv”, a anunțat acesta.

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că va propune formarea unei echipe interimare.

În urmă cu aproximativ o săptămână, RISE Project a publicat o investigație în care este prezentat modul în carte Clanul Sportivilor îi controlează pe liderii PSD Ilfov.

PSD Ilfov, controlată de interlopi

Într-o discuție, se arată cum interlopii voiau perfectarea unor afaceri imobiliare de milioane de euro și se foloseau de liderii PSD Ilfov pentru a face acest lucru.

Președintele executiv al PSD Ilfov, Florian Puiu, este principalul personaj al organizației, fiind în fapt și un apropiat al clanurilor interlope.

Întreaga investigație a pornit de la primarul din Popești-Leordeni, Petre Iacob, care denunța faptul că interlopii trag sforile la PSD Ilfov. Acesta a fost exclus din Partidul Social Democrat la sfârșitul lunii iunie 2020.

Inchide