Chirica: Grindeanu are două soluții – să moară cu demnitate sau să moară fără demnitate

Redactor:
Ilinca Nazarie
Chirica: Grindeanu are două soluții – să moară cu demnitate sau să moară fără demnitate
Chirica: Grindeanu are două soluții - să moară cu demnitate sau să moară fără demnitate

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX despre decizia PSD de a retragere sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu, fostul lider al PSD Iași, Mihai Chirica, a răspuns că nu s-a gândit că membrii CExN „vor avea atât de multă înțelepciune încât să ia o altă decizie”.

„Nici sub o formă. Eu am trecut prin Comitetul Executiv, e adevărat că atunci au fost toți împotriva mea. De data aceasta a fost și parțial Iașul pentru Grindeanu, Timișul și Carașul, probabil au mai fost și alți președinți de organizații. Domnul Grindeanu are acum doar două soluții: poate să moară cu demnitate sau poate să moară fără demnitate. Înseamnă că nu trebuie să își dea demisia pentru că nu a greșit cu nimic și este dezonorant să îl vezi rânjind pe Codrin Ștefănescu uitându-se la demisia lui Grindeanu și trebuie să se ducă mai departe în Parlament să trezească o lume întreagă, Europa și întreaga lume, să vadă cam ce se întâmplă cu conducerea PSD în momentul de față și să ia măsurile care se cuvin în ceea ce privește capacitatea de democratizare a acestui partid”, a declarat fostul lider social-democrat.

Potrivit acestuia, premierul „nu are voie să părăsească rușinos Guvernul pentru că nu a greșit cu nimic”.

Întrebat, de asemenea, despre raportul privind evaluarea Guvernului, Mihai Chirica a spus că este „o decapitare politică”.

„Eu nu dau decât două exemple și cu asta închei orice discuție pe marginea acestui raport ca să vedeți cam cum lucrează Stalin în 2017. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale: 25 de măsuri duse parțial la îndeplinire, 19 îndeplinite și doar patru neîndeplinite. Ministerul Justiției – unde anterior lui Tudorel Toader a izvorât ordonanța 13 în fruncte cu demisul Iordache – 28 de măsuri neîndeplinte, 9 duse parțial la îndeplinire și doar patru îndeplinite. Adică a făcut-o în oglindă pe minus. Și de acolo am tras concluzia și am zis că nu vreau să mai citesc nimic din acest raport. Diferența: înaintea lui Tudorel Toader au fost cele mai ample mișcări de stradă de după Revoluție încoace datorită ordonanței 13, iar în timpul Olguței Vasilescu au apărut nenumărate mișcări de stradă din partea tuturor sindicatelor din sectorul public din România din cauza gafelor pe care le-a făcut cu legea salarizării. Ce să mai discutăm? Acel raport este o făcătură ieftină pentru a acoperi o decapitare politică a unui premier pus de același partid, care este acoperit și de minciună și de ilegalitate. Eu îl susțin în continuare pe domnul Grindeanu. Trebuie să îl demită, dacă e cazul, prin moțiune de cenzură, să fie rușinea până la capăt.”, a răspuns Mihai Chirica.

Miercuri seara, PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu.

Pe de altă parte, toți miniștrii Cabinetului Grindeanu au demisionat, iar demisiile au fost depuse la Secretariatul General al Guvernului, urmând ca acestea să fie transmise la Palatul Cotroceni, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

La rândul său, președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, după ședința CExN al PSD, că din păcate premierul nu a mai așteptat votul din partid, dar a luat act de anunțul lui Grindeanu că își va prezenta demisia, PSD fiind gata să facă nou Guvern.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide