Cine este noul președinte al organizației județene PSD Iași

Cine este noul președinte al organizației județene PSD Iași
Publicat: 03/10/2015, 20:50

În cursa pentru șefia organizației județene a PSD Iași s-au înscris inițial trei candidați: Victorel Lupu, actualul lider al organizației și președinte interimar al Consiliului Județean, Mihai Chirica, președinte al filialei municipale și viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Iași, precum și Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca.

În urma unor discuții care au avut loc în ultimele două zile în cadrul filialei, Mihai Chirica și Mihai Mihalache s-au retras din cursă chiar în timpul conferinței județene.

Astfel, Victorel Lupu a fost ales președinte al organizației județene a PSD Iași prin votul deschis al celor peste 600 de delegați, în timp ce președinte executiv al filialei a fost desemnat Mihai Chirica. De altfel, cei doi, împreună cu secretarul general, au fost aleși în bloc, existând doar două voturi împotrivă și două abțineri.

Înainte de a-și anunța retragerea candidaturii, Mihai Mihalache l-a acuzat pe Victorel Lupu că este omul lui Gheorghe Nichita, fostul lider al organizației.

„Victorel Lupu nu a câștigat nimic prin votul electoratului, el a fost tot timpul numit de Nichita. Ba a fost director la Finanțe, ba a fost director în Primărie, ba prefect. Noi munceam în campanie pentru Ponta la prezidențiale, iar Nichita a plecat o săptămână din Iași. Domnul Lupu, dacă are curaj, îl rog să confirme acest lucru. Ieri (vineri – n.r.) la sediul PSD Iași, în biroul președintelui de filială, nu era Lupu pe scaun, ci Nichita, iar Victorel Lupu stătea în picioare la ușă”, a spus Mihalache, care la câteva zeci de minute după ce s-a adresat delegaților și-a anunțat retragerea din cursa pentru șefia organizației.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, prezent la Conferința județeană a PSD Iași, a spus că știe despre tensiunile din filială și a îndemnat la unitate și înțelegere.

„Observ că sunteți atât de concentrați pe disputele din interior, că nu mai aveți timp de dispute cu alte partide. Sper ca de luni încolo, PSD Iași să reintre în matca normală și să treceți peste tensiunile existente. Mihai Chirica, actualul primar interimar, are toate șansele să câștige anul viitor primăria, însă pentru asta PSD Iași nu trebuie să fie o organizație sfâșiată”, a precizat Dragnea.

El a mai afirmat că îi pare rău de situația în care a ajuns Gheorghe Nichita și că speră ca acesta să-și rezolve problemele cu justiția.

„E bine ca toți cei din sală să nu uite că aici s-au făcut lucruri importante și prin contribuția lui Nichita. Nu ștergeți cu buretele lucrurile bune pe care le-a făcut. Vă îndemn la înțelepciune”, a afirmat Dragnea.

Victorel Lupu este din anul 1993 membru al PSD, el ocupând în ultimii 22 de ani diverse funcții în administrația locală și județeană.

Lupu a condus Direcția Județeană de Finanțe, iar după anul 2003, când Gheorghe Nichita a fost ales primar al Iașiului, a lucrat în primărie ca director economic.

De asemenea, Victorel Lupu a fost o scurtă perioadă de timp prefect al județului Iași, susținut de PSD, iar din 2012 ocupă postul de vicepreședinte al Consiliului Județean Iași.

În urmă cu câteva luni, el a preluat atribuțiile de președinte al CJ Iași, după ce liberalul Cristian Adomniței a fost plasat sub control judiciar.

Fostul lider al PSD Iași Gheorghe Nichita, care s-a autosuspendat din funcție în luna mai, din cauza problemelor din justiție, nu a participat la conferința județeană a social-democraților ieșeni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?