Cine sunt miniștrii care au trecut de evaluarea lui Dragnea. Olguța Vasilescu: „Nu știu ce notă am”

Cine sunt miniștrii care au trecut de evaluarea lui Dragnea. Olguța Vasilescu: „Nu știu ce notă am
Publicat: 13/06/2017, 15:49
Actualizat: 13/06/2017, 21:10

„Guvernul a trecut printr-o evaluare, eu am fost concentrată să răspund bine în ceea ce privește Ministerul Afacerilor Interne și părerea mea este că noi ne-am făcut treaba. Cred că și în coaliție s-a văzut treaba asta. Nu mi-a fost propusă funcția (n.r. de premier al României)”, a declarat ministrul de Interne Carmen Dan pentru Antena 3.

Tot despre funcția de premier a fost întrebată și Gabriela Firea, care susține că nu ar accepta o astfel de propunere, dar și că până acum nu a avut o discuție cu Sorin Grindeanu, deși acesta a spus că o va contacta, precizând că așteaptă rezultatele evaluării miniștrilor.

„Aștept ședința de mâine, de la ora 16:00, să vedem care sunt rezultatele acestei evaluări, care sunt soluțiile propuse și care va fi cea votată de CEx. Întotdeauna este loc de mai bine și pârghii mai inteligente prin care oamenii și instituțiile pot să colaboreze. Nu am discutat cu domnul Grindeanu. Am văzut la televizor că a spus că mă va contacta, nu s-a întâmplat acest lucru, eu rămân un om al dialogului și putem discuta absolut oricând. (…)

Dacă un ministru va fi remaniat sau Guvernul în integralitatea sa va pleca, nu cred că e din cauza faptului că primarul general a semnalat anumite lucruri. Cred că evaluarea este mult mai amplă și ține de comparația celor asumate de PSD la preluarea guvernării și ceea ce a realizat acest Guvern. Elementele mele poate vin ca o picătura în plus, dar nu cea care a umplut paharul”, a declarat Gabriela Firea.

Întrebată dacă ar accepta funcția de premier în condițiile în care Liviu Dragnea i-ar propune, Firea a răspuns: „Nu!”

Pe lângă ministrul de Interne, notă„de trecere” la evaluarea lui Dragnea ar fi reușit să obține și cel al Muncii,Lia Olguța Vasilescu, și cel al Agriculturii, Petre Daea.

„Nu știu ce notă am. Știu că am trecut evaluarea. De fapt nu am avut niciun fel de emoții pentru că noi am avut 74 de acte normative pe care le-am implementat și mai sunt 39 până la sfârșitul acestui an, dar nu am ieșit din termen”, a declarat marți ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, confirmând așadar că a trecut de evaluarea din partid.
Mai puțin optimist a venit la discuții ministrul pentru Dialog Social, Gabriel Petrea, care a declarat că își va demisia din această funcție dacă i se va cere de către partid: „Dacă partidul îmi cere să îmi dau demisia, evident că mi-o dau pentru că partidul m-a pus acolo, nu este o funcție adusă de acasă”, a spus acesta.
Întrebat dacă și premierul Grindeanu ar trebui să procedeze la fel, Petrea a spus că aceasta este o discuție pe care ar trebui să o facă premierul cu președintele partidului, Liviu Dragnea. Ministrul a refuzat să răspundă clar dacă părerea sa este aceea că Grindeanu ar trebui să plece din funcție, arătând ca decizia nu-i aparține și că ea va fi luat mâine în CExN.
El a mai spus că și-a depus demisia în alb, ca toți miniștrii, la preluarea mandatului, la SGG, fiind un act „simbolic”, ținând să menționeze că nu a primit nicio solicitare de a demisiona și nici evaluarea activității sale de ministru. „Nu știu dacă s-a terminat evaluarea, nu am primit evaluarea”, a subliniat Petrea.
La rândul său, ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, a refuzat să comenteze în vreun fel, declarând că niciodată nu va expune public chestiunile interne ale partidului și că este normal ca cel care comunică pe această temă să fie liderul PSD.
Întrebat dacă va demisiona din guvern, în caz că îi va fi cerut acest lucru, șeful de la Turism a evitat răspunsul:„În momentul în care se termină această evaluare, avem de trecut mâine prin ședința Comitetului Executiv, și în momentul acela se vor anunța concluziile de către președintele partidului. (…) Eu nu fac parte din conducerea partidului și din comisia respectivă care face evaluarea. Cu domnul Grindeanu am avut și am o colaborare foarte bună, la fel cum am cu orice membru din partid”.
Ponta: Cred că e ilegal ca minștrii să aibă demisiile în alb.Nu cunosc un alt caz în care vreun partid să-și fi dat jos propriul guvern
Fostul premier și lider PSD Victor Ponta a declarat, marți, că premierul Sorin Grindeanu ar trebui să rămână în continuare în funcție, chiar dacă CExN al PSD decide miercuri să-i retragă sprijinul politic, el menționând că Guvernul este al României și a fost votat de Parlament.
Întrebat ce ar putea face premierul Grindeanu dacă CExN al PSD îi retrage sprijinul politic, Ponta a răspuns: „Să-și facă treaba. Guvernul este al României, e pus de Parlament și atât”. El a arătat că susținerea în Parlament pentru un Guvern se vede la vot.
Ponta a spus că nu se impune schimbarea premierului Sorin Grindeanu sau a Cabinetului în integralitatea sa, el apreciind că pot fi schimbați doar miniștrii care nu au performat.
„În exterior se vede groaznic, ne facem râs, ce să mai discutăm. Cum să schimbi după 6 luni un Guvern? Ce a făcut domnul Grindeanu așa rău de trebuie să-l schimbăm, să-l schimbă noi? Văd că nu-l mai schimbă strada, nu-l mai schimbă Iohannis, îl schimbăm noi. Haideți să fim serioși”, a spus Ponta.
„Eu cred că Guvernul trebuie să-și continue activitatea. Dacă sunt miniștri care nu și-au făcut treaba, să-i schimbe pe aceia”, a adăugat fostul premier, menționând că nu cunoaște alt caz decât al PNȚCD, în care un partid și-a dărâmat propriul Guvern.
El a mai spus că demisiile în alb ale miniștrilor, depuse la partid în momentul formării Guvernul, constituie o ilegalitate.
„Cred că e ilegal ca toți să aibă demisiile în alb. Eu n-am cerut în viața mea nicio demisie în alb, în primul rând că mi-am respectat colegii și în al doilea rând pentru că eu cred că e ilegal, înseamnă că-i șantajezi. Nu cunosc un alt caz în care vreun partid să-și fi dat jos propriul guvern”, a mai spus Victor Ponta.
Președinte executiv PSD: Sunt extrem de multe nerealizări. Premierul își asumă Guvernul
Președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a declarat marți că sunt extrem de multe nerealizări și a nominalizat ministerele Finanțelor, Agriculturii și Transporturilor. Întrebat dacă Sorin Grindeanu a trecut evaluarea din partid, Bădălău a spus doar „premierul își asumă tot Guvernul”.
„Aseară am avut o discuție pe programul de guvernare, cu premierul, foarte constructivă, CEx-ul PSD urmând să hotărască”, a declarat marți președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău.
Acesta susține însă că nu a auzit pe nimeni să îi ceară demisia premierului. „Poate eram ieșit din sală, dar n-am auzit asta. A fost o analiză pe programul de guvernare. Și pe partea politică și cu tehnicieni din Guvern. Sunt nerealizări, suntem cu destule probleme ieșite din grafic ale unor ministere. Le analizăm și le vedem. Sunt extrem de multe (n.r: nerealizări). Sunt la Finanțe, Agricultură, Transporturi”.
Precizările vin în contextul informațiilor referitoare la întâlnirea pe care liderul PSD Liviu Dragnea ar fi avut-o luni seara, la sediul PSD din Băneasa, cu premierul Sorin Grindeanu, după ce acesta s-a întors în țară din Croația. Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că Dragnea i-a cerut lui Grindeanu să demisioneze, invocând întârzierile legate de Fondul Suveran de Dezoltare și Investiții.

Grindeanu ar fi respins cererea lui Dragnea de a demisiona, au mai relatat sursele citate. Dragnea a convocat pentru miercuri CExN al PSD, unde se vor lua o serie de decizii ca urmare a finalizării Raportului de evaluare a activității Guvernului. Surse politice au arătat că Dragnea ia în calcul schimbarea întregului Cabinet Grindeanu, prin retragerea sprijinului politic de către CExN.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice