• Publicat:
Politică

Ciolacu iese la atac: Orban și Cîțu au făcut auditul țării în câteva ore. Și un butic are nevoie de mai mult timp

Ciolacu iese la atac: Orban și Cîțu au făcut auditul țării în câteva ore. Și un butic are nevoie de mai mult timp
Marcel Ciolacu susține că premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor Florin Cîțu au făcut în câteva ore „auditul întregii țării". Președintele Camerei Deputaților a precizat că până și un „butic sătesc" are nevoie de mai mult timp pentru a-și face inventarul.

„Panică și lamentări! Asta e tot ce pot să facă miniștrii PNL de când s-au instalat în scaune la Palatul Victoria. Se plâng și fac gălăgie. Atât! În rest, nimic! Ați auzit de vreo soluție, o strategie economică sau măcăr o politică publică de la ei?! Nu! Tot ce pot este să mestece clișeul cu «greaua moștenire» și să bage spaima în populație că nu mai sunt bani de salarii, că o să crească prețul la medicamente, că pun taxe pe mașini sau că vor îngheța în case de frig la iarnă. Trecând peste faptul că Orban și Cîțu au reușit în câteva ore să facă auditul întregii țări, deși până și un butic sătesc are nevoie de mai mult timp ca să își facă inventarul, repetarea obsesivă a așa-zisului «rău» pe care l-au găsit în ministere nu înseamnă decât un lucru: guvernarea de dreapta pregătește măsurile de austeritate!”, a scris Marcel Ciolacu, joi, pe Facebook.

Social-democratul îl avertizează pe Ludovic Orban că ar trebui „să pună mâna pe treabă”, având în vedere că PSD s-a încadrat în țintele de deficit.

„Asta urmează și asta se va întâmpla! La fel a fost și în 96 cu CDR și la fel a fost și cu guvernele lui Traian Băsescu. Îl avertizez pe Orban să se plângă mai puțin și să pună mâna pe treabă. Până acum PSD a avut și bani de salarii și pensii, a făcut și creștere economică și s-a încadrat și în țintele de deficit. Dacă nu e în stare să continue lucrurile bune făcute de noi, măcar să nu încurce. Altfel, vom face tot ce trebuie ca să oprim în Parlament orice derapaje pe care Guvernul Orban le va avea la adresa veniturilor și bunăstării românilor!”, a completat Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că, în loc de excedentul anunțat de Guvernul Viorica Dăncilă la Fondul de pensii, ministrul actual al Finanțelor l-a informat că, în realitate, Fondul de pensii înregistrează un deficit de nu mai puțin două miliarde de lei. De asemenea, prim-minustrul a declarat că, în prezent, nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul nici pentru salarii, nici pentru programele de sănătate.

 

Inchide