VIDEO | Ciolacu: Nu am hotărât dacă mergem la Cotroceni. Ori își refac alianța perdanților si vin ei cu un premier ori alegeri anticipate

Publicat: 05/10/2021, 21:57
Actualizat: 06/10/2021, 01:03

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat marți la Antena 3, că social-democrații au demonstrat încă o dată că sunt capabili să dărâme un Guvern de dreapta. El a precizat că încă  nu a luat o decizie privința consultărilor la Cotroceni și vede două posibilități în acest moment: ori își refac „alianța perdanților” și vin cu un nou premier, ori alegeri anticipate, dar în nici un caz PSD nu va susține un Guvern minoritar condus de PNL.

„Nu am luat încă o decizie, în privința consultărilor la Cotroceni. Am demonstrat încă o dată capacitatea PSD de a veni cu o moțiune și de a răsturna guvernul Cîțu. E foarte importantă victoria pentru români, mai puțin pentru partide. Nu puteam merge mai departe, dacă acest guvern cinic, care nu a avut capacitatea să gestioneze cele mai mari crize după al Doilea Război Mondial, criza socială se datorează guvernelor sale, celor de dreapta, care conduc România”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a explicat că în texul moțiunii votată marți în parlament au indicat fără menajamente toata coaliția ca fiind direct responsabilă pentru dezastrul guvernării. După căderea Cabinetului Cîțu s-au vehiculat diverse propuneri pentru funcția de premier și îi acuză pe cei din fosta coaliție de guvernare că nu înțeleg jocul democratic, provocând un haos din care nimeni nu mai înțelege nimic.

„Am arătat exact pe toți cei care au făcut parte din această alianță, inclusiv USR PLUS. Au votat să cadă propriul guvern, au intrat într-un joc de șantaj. Eu văd amatorismul cu care s-au consacrat îl văd în continuare. USR PLUS au spus că merg cu Cioloș, cei de la PNL, cu Cîțu. Nu înțeleg jocul democratic dintr-o țară, întâi creezi o majoritate. Era corect ca președintele României să dea șansa partidului care a câștigat alegerile. A RATAT! Atunci nu mai ai…nu te respectă nimeni, în alianță, care e de pierzători. Ce respect să am eu față de tine? Nu am hotărât dacă mergem la Cotroceni”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că în acest moment prioritățile românilor sunt creșterea prețurilor la energie și gaze naturale, dar pe care nimeni nu le mai discută de ceva vreme, Guvernul fiind mai preocupat de împărțirea funcțiilor și banilor, decât de bunăstarea românilor.

„Am așteptat ora 18 să vorbească Iohannis. Așteptăm ca mâine, poimâine, să discutăm serios, nu să avem întâlniri cu opoziția, puterea etc. Prioritățile românilor sunt altele. Avem legi plafonarea prețurilor la energie, nimeni nu mai discută, nimeni nu pune pe ordinea de zi. Opțiunea noastră e foarte clară”, a spus Ciolacu.

Șeful social-democraților a declarat ferm că PSD nu va susține un Guvern minoritar condus de PNL și consideră că singura soluție viabilă o reprezintă alegerile anticipate. O altă variantă ar fi și refacerea „coaliției a perdanților” care să vină cu o altă propunere de premier.

„Ori își refac alianța perdanților, aceeași Mărie, altă pălărie, se vor certa din nou peste 2-3 luni, ați văzut marile principii, salarii de 70.000 de euro, aveau un jaf generalizat gândit. Treaba lor cu cine vin prim ministru, oricum încalcă Constituția în continuare, Iohannis, ori alegeri anticipate. NU NEGOCIEM CU PNL! E exclus, în privința unui guvern minoritar. E o asemenea bucurie în rândul românilor că a plecat acest guvern, încât nu pot să vii cu ei, orice socoteli ai face! Am vorbit cu colegii mei, am vorbit la alte partide, nu putem crea o majoritate FUNCȚIONALĂ politică în România, eficientă. Această alianță a distrus credibilitatea statului român. Iohannis a ieșit după 7 ani și a spus că cetățenii nu sunt apărați de stat, de DOMNIA SA”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...