VIDEO | Ciolacu: Nu există niciun blat, nu am nicio negociere cu președintele României. E o mascaradă creată de către Iohannis

Publicat: 07/09/2021, 22:51
Actualizat: 08/09/2021, 00:00

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a infirmat miercuri seară, la România TV, că PSD ar face un blat cu președintele Klaus Iohannis pentru susținerea Cabinetului Cîțu în continuare la guvernare. Acesta îl acuză Iohannis că deși PSD a câștigat alegerile parlamentare și și-ar fi asumat guvernarea României chiar și în contextul pandemiei de COVID-19, acesta a ales formarea unui guvern „de pierzători” care acum au aruncat scena politică în aer prin scandalurile provocate din coaliție.

„În ceea ce privește blatul: sunt președintele PSD. Iohannis nu a avut alt vis decât să distrugă PSD. Noi am luat o decizie politică, să avem un guvern în plină pandemie. Nu ne-am așteptat ca oamenii să fie atât de slabi, ca Orban”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD susține că tot scandalul politic prin care se încearcă asocierea partidului său, care este acuzat în spațiul public că ar face un blat cu PNL este doar o „mascaradă creată de către Iohannis”, care nu are capacitatea de a-și recunoaște greșelile asumării acestui Guvern de coaliție.

„Era vârful scandalului și între mine și Iohannis și PSD. Ca să ne asumăm o decizie greșită, să mergi după aiurelile USR, să nu credeți că jocul e degeaba, e un joc de șantaj. Poate să spună de 7.000 de blaturi. Nu există niciun blat, nu am nicio negociere cu Iohannis, românii vor vedea exact adevărul, ceea ce se întâmplă. E o mascaradă creată de către Iohannis. Nu are capacitatea de a recunoaște când greșește. Nu trebuie să stea numai la putere”, a precizat Ciolacu.

Președintele social-democraților a subliniat că partidul său nu va susține un guvern minoritar PNL și plusează pe alegerile anticipate, care ar rezolva actuala criză politică.

„Nu am nicio treabă cu Cîțu. Să se hotărască. Până la anticipate, intervine președintele, se poate forma majoritate, ok, nu se poate, la revedere. Nu vom susține un guvern minoritar PNL. Cu cine să fac eu guvern? Cu Cîțu? Turcan? Ce să facă PSD cu ei? Un demers politic, care e finalul? Pică Cîțu. Apoi vii cu un proiect politic. Vrem să trăim într-o Românie normală sau România LUI IOHANNIS?”, a declarat șeful PSD.