• Publicat:
Politică

Ciolacu: PSD începe strângerea de semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură / Nu ne temem de anticipate / Vrem alianță cu Pro România și ALDE

Ciolacu: PSD începe strângerea de semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură / Nu ne temem de anticipate / Vrem alianță cu Pro România și ALDE
Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, că PSD se va reuni în ședință înainte de începerea sesiunii parlamentare, ședință în care va începe strângerea de semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban. El precizează că moțiunea poate fi depusă înainte de alegerile locale.

Ciolacu: Nu mă tem de anticipate

„Așteptăm până la urmă și răspunsurile, și ce decide CCR. Categoric că nu mi-e frică de anticipate. (…) Nu poți să vii să soliciți anticipate atâta timp cât nu este o criză politică în România. (…) Criza devine în momentul în care nu există o majoritate care să formeze un guvern.

Acest lucru, din păcate pentru domnul Orban, cu toate că speră, nu o să fie, eu sunt ferm convins că dacă domnul Orban își dă demisia va exista o majoritate. (…) Poate își dă demisia”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Ciolacu vrea alianță cu Pro România și ALDE: Ne putem uni pentru a forma un Guvern sau pentru locale

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că PSD vrea alianțe politice cu Pro România sau cu ALDE, pentru formarea unui Guvern sau pentru alegerile locale. El subliniază că dacă cele două formațiuni s-ar regăsi în proiectul PSD, atunci ar trece și moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban.

„Eu încerc să arăt un traseu logic și politic. PSD categoric la congres va veni cu un proiect politic. Dacă alături de acest proiect va veni și domnul Ponta și domnul Tăriceanu, dacă aceștia se vor regăsi în acest proiect politic, atunci moțiunea va trece. Dorim alianțe politice. Ne putem uni pentru formarea unui Guvern, pentru alegerile locale sau pentru alegerile generale. Nu exclud nicio variantă, atâta timp cât nu ne unim să luăm puterea de dragul de a lua puterea, ci avem un proiect politic și un program de guvernare”, a spus Marcel Ciolacu, la România TV.

Întrebat dacă PSD vrea o alianță și cu USR, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu exclud niciun fel de alianță, mai puțin cu PNL”.

Semnături pentru moțiunea de cenzură

„În această sesiune, începând cu 1 februarie, categoric PSD va depune o moțiune de cenzură.La prima reuniune a grupurilor parlamentare, așa se practică înainte de începerea sesiunii, o să ne strângem și o să începem strângerea de semnături, iar în decursul sesiunii vom depune moțiunea de cenzură. Noi nu suntem majoritari în acest moment în Parlament, PSD fiind singurul partid de opoziție, dar descoperim în Guvernul Orban de două luni tot felul de minuni haotice. Așteptăm să convingem și să se convingă celelalte partide care au votat acest guvern de necesitatea depunerii acestei moțiuni de cenzură”, a spus Marcel Ciolacu, la România TV.

Liderul interimar al PSD subliniază că moțiunea de cenzură poate fi depusă înainte de alegerile locale.

„Noi sperăm mai devreme. Avem termen pe toată durata sesiunii. E posibil și înainte de alegerile locale”, a precizat Ciolacu, întrebat dacă PSD va depune moțiunea în luna iunie.

 

×
Inchide