VIDEO | Ciolacu: PSD nu se cramponează de această guvernare, putem ieși de la guvernare

Publicat: 04/01/2022, 22:36
Actualizat: 04/01/2022, 23:09

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, la Antena 3, nu ține morțiș să rămâne la guvernare dacă partenerii de coaliție de la PNL vor avea aceeași abordare ca și cu cei de la USR PLUS. El consideră o abordare greșită a liberalilor dacă vor căuta vinovați în problema pandemiei, respectiv eșecul complet al campaniei de vaccinare.

„Acum până să intrăm la guvernare, după doi ani, românii nu mai aveau nicio încredere în sistemul de sănătate, după o guvernare de dreapta. Dacă vrea să vadă aceste evidente sau vrea să înceapă să caută vinovați, cine e cu vaccinarea, părerea mea e că e o abordare greșită”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților susține că dacă PNL va avea aceeași atitudine ca și cu USR va ieși de la guvernare și reiterează ideea alegerilor anticipate.

„PSD nu se cramponează de această guvernare, putem ieși de la guvernare. Eu nu voi intra împreună cu colegii mei, într-o astfel de abordare, într-o coaliție care a funcționat cum a funcționat PNL cu USR. Dacă își doresc o astfel de abordare colegii mei, PSD își vede de drumul lui, ne întoarcem la votul românilor”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a precizat că are relaționează corect cu premierul Ciucă, iar cu Florin Cîțu nu poate spune că sunt dispute majore, doar puncte de vedere diferite.

„Am o relaționare corectă cu prim-ministrul României și abordăm subiectele importante împreună. Cum e acum criza energetică. Am un partener în premier, care este un om de bună credinţă. Sunt ferm convins că vom respecta cu toţii cele pe care ni le-am asumat”, a afirmat el.

„Nu sunt dispute majore între mine şi domnul Cîţu, avem viziuni diferite şi abordări diferite, dar eu nu cred că cineva îşi permite să distrugă această coaliţie ţinând cont de ce provocări au românii”, a mai spus Ciolacu.

Puțin peste 8.000 de persoane s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24/h

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți, 4 ianuarie, că în ultimele 24 de ore – în urma testelor efectuate la nivel național – au fost înregistrate 3.900 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID19), iar 47 de pacienți au murit. 390 de persoane sunt internate la ATI.

31.000 de persoane s-au imunizat împotriva COVID-19 pe teritoriul României în ultimele 24 de ore. Din totalul persoanelor vaccinate, 8.004 au făcut prima doză a vaccinului.