Cioloș îi răspunde lui Iohannis. Decizia premierului privind intrarea în politică

Cioloș îi răspunde lui Iohannis. Decizia premierului privind intrarea în politică
Publicat: 06/10/2016, 13:09
Actualizat: 11/10/2016, 11:52
Dacian Cioloș a declarat, încă o dată, că nu intenționează să candideze la scrutinul parlamentar din decembrie, arătând că nu își dorește nici să formeze un nou partid. Premierul a vorbit, la un seminar organanizat de Institutul Aspen, și despre nevoia de reformare a partidelor clasice.
„Am și spus că nu voi candida la alegerile parlamentare din acest an și nu voi intra într-un partid politic sau nu îmi voi crea un partid politic, tocmai pentru a-mi putea focaliza credibilitatea atât cât o am, energia pe un proiect chiar dacă de scurtă durată care să dea sensul acestei stabilități dar care să poată și să împingă lucrurile mai departe folosind toate forțele pozitive, constructive, proactive care doresc să susțină și să se implice în aceste proiecte. Sigur, asta nu înseamnă că nu există viață și după alegerile parlamentare. Sper să existe și sper să existe o viață activă”, a subliniat Cioloș.
El a reamintit că s-a angajat să fie prim ministru al României „în acest an și pentru acest mandat tocmai pentru a întări acest obiectiv pe care ni l-am asumat – stabilitate, echilibru, obiectivitate”. Întrebat dacă va urma îndemnul președintelui Iohannis de a-și arăta simpatia pentru un anumit partid politic, premierul a răspuns că nu e vorba despre simpatie într-o astfel de situație: „Am mai spus-o în mai multe rânduri. Nu e vorba aici de simpatie sau de.. Eu am mai spus Mi-am luat niște angajamente la început și am intențuia să le duc la capăt. Avem nevoie în ptrimul rând de onestitate și credibilitate într-o funcție publică”, a răspuns Cioloș.
Pe de altă parte, el a precizat că a început niște proiecte pe care speră să le văd continuate într-un fel sau altul: „Mi-am asumat, împreună cu guvernul, niște valori pe care sper să le văd continuate. Vom vedea în ce fel aceste valori și aceste idei pot fi cel mai bine susținute fără să îmi încalc cuvântul, punctul de vedere”, a punctat premierul.
În urmă cu o săptămână, președintele Klaus Iohannis a declarat că, personal, crede că Dacian Cioloș ar face bine să continue proiectele, dar atunci să își declare măcar „simpatia sau adeziunea” pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare.
Întrebat dacă este de luat în calcul apropierea lui Dacian Cioloș de PNL, președintele Klaus Iohannis a spus că răspunsul trebuie să îl dea chiar premierul. „Este o întrebare la care Cioloș cred că va trebui să răspundă în perioada următoare fiindcă mulți își pun întrebarea dacă Dacian Cioloș rămâne un premier independent și după aceea se retrage sau dacă dorește să-și continue anumite proiecte și recunosc că personal cred că ar face bine să continue proiectele începute, dar atunci să își declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferința pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, sigur după alegerile parlamentare”, a declarat președintele.
Șeful statului a insistat că „Dacian Cioloș ar putea să-și continue foarte bine proiectele importante dacă, acum când ecuația este încă incertă, își declară intențiile de viitor”. „Mai devreme sau mai târziu ar trebui să declare și cu cine vrea să pună în continuare în practică aceste priecte”, a subliniat el.
Klaus Iohannis a reafirmat că după alegerile parlamentare nu va nominaliza persoane independente politic pentru poziția de premier al României. „După alegeri vom avea un guvern politic, asta însemnând că toată lumea va reprezenta un partid. Așa funcționează democrația”, a spus șeful statului.
Întrebat dacă se va contura o majoritate care îl propune pe Cioloș premier, președintele a răspuns: „Atunci probabil poziția mea va trebui să fie cea pe care am avut-o și în 2009″.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
BANII românilor vor fi CONFISCAȚI. Decizia anunțată pe 2 Mai de Guvern: E funcțional sistemul
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern