Cioloș îi urează „succes” lui Grindeanu: Cu informațiile pe care le am eu, nu va fi deloc deloc ușor

Cioloș îi urează succes lui Grindeanu: Cu informațiile pe care le am eu, nu va fi deloc deloc ușor

Întrebat, la Parlament, despre întâlnirea pe care a avut-o cu Sorin Grindeanu, joi dimineața, Cioloș a precizat că cei doi au trecut în revistă principalele teme, proiecte, fiind o primă discuție de acest gen după instalarea noului Cabinet.

„Mi s-a părut un om angajat și hotărât să aplice programul de guvernare. Nu i-am dat sfaturi, am avut o discuție foarte aplicată. I-am zis că sunt la dispoziția dânsului”, a spus Cioloș.

În acest context, întrebat dacă a discutat cu Sorin Grindeanu despre cât de sustenabil este programul de guvernare al PSD, Cioloș a răspuns negativ.

„Nu am discutat. Eu îi doresc succes. Cu informațiile pe care le am eu legat de potențialul bugetului, nu va fi deloc deloc ușor”, a conchis Cioloș.

Sorin Grindeanu a discutat timp de două ore și jumătate cu Dacian Cioloș, la Palatul Victoria. Bugetul de stat pentru 2017 și temele sensibile aflate pe agendele ministerelor s-au aflat pe agendă.

Primul care a ajuns la Palatul Victoria, în jurul orei 09.53, a fost Dacian Cioloș, urmat de Sorin Grindeanu, la doar câteva minute distanță.

Grindeanu a condus, miercuri, de la ora 21:00, prima ședință a noului Executiv. Grindeanu a fost condus până în fața sălii de ședințe din Palatul Victoria de liderii celor două partide care formează coaliția de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, premierul pupându-se pe obraji cu liderul social democrat.

„Cu foarte multă speranță”, a răspuns Liviu Dragnea întrebării unui jurnalist despre cum privește instalarea noului Executiv. Declarația a fost făcută în timp ce Sorin Grindeanu se îndrepta spre în sala de ședințe.

Liderii celor două partide, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, i-au urat succes noului premier, după care au părăsit clădirea Executivului.

În debutul primei ședințe de Guvern pe care a condus-o, Sorin Grindeanu le-a cerut noilor miniștri să preia mandatele joi, la ora 9.00.

„Dați-mi voie să vă felicit pentru audierile de azi, pentru votul din Parlament. Toate aceste lucruri sunt deja de domeniul trecutului. Astăzi suntem la prima ședință de Guvern și vreau să mai spun o dată și să îl subliniez: responsabilitatea care apasă pe umerii fiecăruia dintre noi, o responsabilitate dată de votul românilor din 11 decembrie, de votul de astăzi din Parlament care ne obligă la a pune în aplicare programul de guvernare 2017-2020”, le-a transmis Sorin Grindeanu miniștrilor.

Grindeanu le-a mai spus să facă un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, astfel încât, vineri, la următoarea ședință a Executivului, să le prezinte.

„Astăzi avem pe ordinea de zi două puncte: un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe și un proiect de OUG pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Sunt lucruri absolut necesare pentru a funcționa cum trebuie ca Guvern și pentru a da posibilitatea Parlamentului zilele următoare să adopte acest proiect de lege. Campania a trecut, avem toate avizele pentru cele două. Intrăm în pâine și trecem la fapte”, a concluzionat Grindeanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Panică totală pentru cei care stau în APARTAMENTE. Adevărul s-a aflat abia astăzi, 4 MAI:...
Trei zodii care vor avea succes pe plan amoros în următoarele zile
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii