Cioloș: Voi face tot ce ține de mine pentru ca USR-PLUS să fie parte a majorității parlamentare / Despre partenerii din alianță: Nu avem divergențe, dar discutăm

Cioloș: Voi face tot ce ține de mine pentru ca USR-PLUS să fie parte a majorității parlamentare / Despre partenerii din alianță: Nu avem divergențe, dar discutăm
Publicat: 21/06/2019, 22:08

„Voi face de acolo (de la Bruxelles r.d.) tot ce pot pentru ca România să fie solid poziționată la nivel european ca să ne atingem obiective politice pe care le-am anunțat în campania electorală. Dar, am spus în campania electorală, eu am intrat în politică pentru un proiect de modernizare a României, nu pentru altceva. Dacă voiam funcții la nivel european, puteam să le am, foarte probabil, și fără să intru în politică în România”, a declarat Dacian Cioloș.

„Eu îmi doresc să contribui în primul rând la modernizarea României. Cu siguranță voi face tot ce ține de mine pentru ca USR-PLUS să fie parte a majorității parlamentare sau chiar să obțină majoritatea parlamentară pentru a guverna începând de anul viitor”, a declarat Dacian Cioloș.

„Dacă va fi nevoie de mine în țară, da, sunt gata să-mi pun la dispoziție cunoștințele, competențele pentru a moderniza România”, a adăugat liderul PLUS.

Despre partenerii din alianță: Nu avem divergențe, dar discutăm

Dacian Cioloș a declarat vineri că nu există divergențe între partidul al cărui lider este și USR, dar cele două formațiuni trebuie să se alinieze pe obiective comune.

„Noi suntem în discuție, în continuare, cu colegii de la USR pentru a negocia o alianță politică și nu sunt deloc atât de tensionate discuțiile cum văd că tot circulă în mass-media. Chiar astăzi vom avea o nouă rundă de discuții. Ieri, Dan Barna a fost și el la Bruxelles pentru că am avut o întâlnire cu lideri ai partidelor care sunt membre ale grupului politic pe care îl conduc. Noi suntem în contact. Cu Cristian Ghinea sunt coleg în Parlament.”

Întrebat dacă există divergențe între cele două partide, liderul PLUS a declarat că: „Nu avem divergențe, dar discutăm. Pentru că dacă nu am avea motive să discutăm, nu am avea motive să ne întâlnim. Am venit și am anunța că suntem de acord. Ca să fim de acord trebuie să discutăm. Asta nu înseamnă că avem divergențe. Noi avem opinii despre cum ar trebui făcute lucrurile, colegii de la USR au opinii și exact astă este scopul unor discuții și ale unor negocieri, să ne aliniem pe niște obiective comune pentru că, evident, colegii de la USR au niște obiective și au o anumită viziune – pe care o cunoaștem în mare parte doar am lucrat cu ei și în campania pentru europarlamentare – noi, în PLUS, suntem un partid care se consolidează”, a adăugat Dacian Cioloș.

Răspunsul liderului PLUS vine în contextul în care în spațiul public au apărut informații potrivit cărora la rundele de negocieri între liderii celor două partide au existat tensiuni, culminând cu plecarea bruscă a lui Dacian Cioloș de la masa discuțiilor.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului