VIDEO | Cîțu, despre coaliția cu PSD: Nici mie nu îmi place, nu sunt fericit că suntem aici. E un compromis pentru stabilitatea României

Publicat: 25/11/2021, 22:29
Actualizat: 26/11/2021, 00:14

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat joi, la TVR1, că nu îi place și nu este deloc fericit cu faptul că liberalii s-au asociat cu cei de la PSD pentru formarea Guvernului, considerând că gestul făcut de PNL este un compromis pentru stabilitatea României.

„Nici mie nu îmi place, nu sunt fericit că suntem aici. E un compromis pentru stabilitatea României. Avem nevoie de un guvern stabil, eu am înțeles acest lucru, colegii mei au înțeles acest lucru. Eu am făcut un pas în lateral pentru binele României. Nu e imaginea pe care voiam să o avem acu, dar mergem înainte”, a declarat Florin Cîțu.

Cîțu a afirmat că liberalii, chiar și în această guvernare stânga-dreapta, vor apăra principiile liberale.

„Noi, în această guvernare, vom apăra principiile liberale. În guvernarea trecută m-am opus măsurilor populiste, și celor de la USR, care aveau tot felul de măsuri populiste, care ar fi aruncat în aer stabilitatea economică a României, și lui Ludovic Orban, în an electoral.”, a spus Florin Cîțu.

El atrage atenția că premierul Nicolae Ciucă va avea „o viață grea” fără Ministerul Finanţelor.

„Eu trebuie să spun şi voi spune asta tot timpul, că un premier fără Ministerul Finanţelor este un premier care o să aibă o viaţă grea şi aici a fost marea mea dezamăgire în aceste negocieri, pentru că era important ca premierul, oricare dintre ei, să aibă Finanţele. Vom avea Finanţele peste un an jumătate, dar un premier care are bugetul de făcut, rectificări bugetare, alocă resurse în fiecare lună, sunt limite pentru fiecare minister, trebuie să aibă ochiul, să fie foarte clar ce se întâmplă acolo. Deci aici este dezamăgirea”, a afirmat Florin Cîţu.

Florin Cîțu a precizat preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut celor de la PNL recomandări privind configuraţia Guvernului, ci doar le-a spus să „găsească rapid o soluţie de guvernare”. De asemenea el a afirmat că a mers în faţa preşedintelui „cu o soluţie” despre care ştia că va fi agreată de preşedintele Klaus Iohannis.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult