Claudiu Săftoiu a fost validat ca președinte-director general al TVR

Claudiu Săftoiu a fost validat ca președinte-director general al TVR
Claudiu Săftoiu a fost validat ca președinte - director general al Societății Române de Televiziune (SRTv), marți, de către Parlament, cu 265 de voturi "pentru" și 5 voturi "împotrivă".

Claudiu Săftoiu a fost validat ca președinte – director general al Societății Române de Televiziune (SRTv), marți, de către Parlament, cu 265 de voturi „pentru” și 5 voturi „împotrivă”.

După votul Parlamentului, Claudiu Săftoiu a depus jurământul în fața plenului.

Președintele Consiliului de Administrație al TVR este numit de Parlament, pe o perioadă de 4 ani.

Cele două Camere ale Parlamentului s-au reunit marți pentru validarea președinților Societății Române de Televiziune (SRTv) și Societății Române de Radiodifuziune (SRR).

Claudiu Săftoiu a fost validat marți de Parlament, după ce Legislativul nu l-a putut numi pe 26 iunie pe Săftoiu în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune. Atunci, președintele Senatului, Vasile Blaga, a anunțat că lipsesc 20 de parlamentari pentru a fi în cvorum.

Claudiu Săftoiu – propus ca membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune din partea PNL – a fost ales, tot pe 26 iunie, președintele Consiliului de Administrație al TVR, cu 10 voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” și o abținere.

Claudiu Săftoiu a fost consilier prezidențial între 2004 și 2006, de la începutul primului mandat al președintelui Traian Băsescu până la numirea sa în funcția de director al Serviciului de Informații Externe. În martie 2007, Săftoiu a demisionat din funcția de director al SIE, la cinci luni și jumătate de la numire, în ziua în care un cotidian a publicat stenograma audierii acestuia la Comisia parlamentară de anchetă privind suspendarea din funcție a președintelui Băsescu. În stenogramă, Săftoiu susținea că interceptările convorbirilor făcute de SIE sunt pe bază de mandat de la procurorul general și că Serviciul dispune de aparatură de interceptare.

Pe 12 iunie, Consiliul de Administrație al TVR, în frunte cu Alexandru Lăzescu, președintele-director general al Televiziunii Române, a fost demis de Parlament, care a respins raportul de activitate al televiziunii pe anul 2011. În funcția de director general interimar al TVR a fost numit Radu Călin Cristea.

Pe de altă parte, Cristian Hagi Culea este singura persoană care și-a îndeplinit mandatul de patru ani în fruntea TVR până în prezent, în timp ce restul președinților – directori generali ai Televiziunii Publice au fost schimbați în timpul mandatului lor, după cum a spus Cristian Țopescu, senator PNL, în 12 iunie, în ședința Comisiilor de cultură ale Parlamentului care au respins raportul de activitate al TVR pe anul 2011, care a echivalat cu demiterea lui Alexandru Lăzescu.

Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2011 cu un deficit de 160,8 milioane de lei, în condițiile în care Televiziunea Publică a avut, anul trecut, venituri totale de circa 583 de milioane de lei, potrivit raportului de activitate al SRTv. Televiziunea Română are circa 3.400 de angajați.

VIDEO! O vietate din era dinozaurilor, filmată în timp ce înota într-un râu din România:...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Părinții lui sunt actori celebri, dar el mănâncă din gunoaie. Povestea este șocantă
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Donald Trump a adus în discuție România în contextul scandalului Hunter Biden. Reacția lui Klaus...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Veste proastă pentru 7 milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu mărirea pensiilor
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
×

Urmăriți Gândul LIVE Cruzime fără margini în Argeș! 3 copii au fost filmați chiar de tatăl lor în timp ce lovesc un caine https://www.gandul.ro/Medicul Virgil Musta și Corina Chiriac, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Joi, 22 octombrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide