CNAIR anunță semnarea contractului pentru execuția lucrărilor de lărgire la 4 benzi a DN1A între Centura Capitalei și Sos. Chitila-Parc Mogoșoaia

Publicat: 12/12/2023, 15:58

CNAIR, prin directorul general Cristian Pistol, anunță semnarea contractului pentru execuția lucrărilor de lărgire la 4 benzi a DN1A între Centura Capitalei și intersecția cu Sos. Chitila și Parcul Mogoșoaia. Contractul a fost semnat în prezența președintelui CJ Ilfov, Hubert Thuma și a deputatului George Tuță.

Câștigătorul desemnat pentru lărgirea cu 4 benzi a DN1A între Chitila și Mogoșoaia a fost câștigată de asocierea  dintre MARISTAR COM SRL (lider) și HYDROSTROY AD.

Contractul semnat marți are o valoare de 61,56 milioane lei fără TVA, iar constructorul are la dispoziție 2 luni pentru proiectare și 10 luni pentru execuția lucrărilor de modernizare, transmite Cristian Pistol, directorul CNAIR.

Sursa de finantare o reprezintă fondurile europene nerambursabile, oferite prin Programul Operational de Transport 2021 – 2027.

Prin modernizarea și lărgirea la 4 benzi a sectorului de drum DN1A pe lungimea de 1.280 m (km 12+ 290 – Km 13 +570) se va asigura conexiunea cu rețeaua existentă și se vor implementa măsuri de siguranță rutieră (trotuare, stații de autobuz, parapet median, etc), precizează șeful CNAIR.

Lucrările pentru realizarea lărgirii la 4 benzi a DN1A sunt estimate să înceapă maximum în luna aprilie a anului viitor.

Potrivit secretarului de stat în ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, lucrările includ următoarele obiective: lărgirea la 4 benzi de circulație x 3,5 m, lungime traseu 1,28 km, trotuare, cu o lățime de 2,5 m, zonă mediană de 1 m, zonă verde, pasaj pietonal subteran, amplasat vis-a-vis de intrarea în Parcul Mogoșoaia, dotat cu scări fixe, rulante și un lift la fiecare acces, pasaj pietonal suprateran, amplasat în nordul podului CF 700 dotat cu 2 lifturi și 2 scări fixe.

Va fi amplasată și o stație de transport în comun în vecinătatea pasajului care va facilita tranzitul și traversarea în siguranță a DN1A. De asemenea, se vor amenaja 3 intersecții: intersecția DN1A cu DNCB, intersecția DN1A cu Șos. Chitila și intersecția DN1A cu Strada Valea Parcului. Vor fi efectuate și lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale, dar și rețea nouă de canalizare pluvială cu o lungime totală de 1250 m, sisteme de rigole carosabile pe ambele părți ale drumului, bazin de colectare a apelor, prevăzut cu grup de pompare și conductă de refulare, lucrări de consolidare, lucrări pentru siguranța circulației, dar și amenajări peisagistice pentru spațiile verzi.

Nu în ultimul rând, se va realiza primul nod intermodal de transport călători între trenul metropolitan Gara de Nord – Aeroport Otopeni și ruta de autobuze Buftea – Mogoșoaia – București, care reprezintă un exemplu de bună practică și colaborare cu autoritățile locale.

Așa cum am susținut de fiecare dată, cheia descongestionării traficului în regiunea București-Ilfov și a marilor orașe constă în 𝗶integrarea infrastructurii de transport cu sistemul de transport călători (tren, metrou, tramvai, autobuz), iar conceptul de intermodalitate permite utilizarea mai multor tipuri de transport al călătorilor într-o călătorie, îmbunătățind astfel eficiența și timpul parcursului, transmite Scrioșteanu.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Ion Cristoiu, despre schimbările de „garnitură” în rândul organizației PNL Buzău: „Liberalii duc o operațiune de distrugere a PMP”

VIDEO | Cu cât se vor majora salariile profesorilor în 2024? Anunțul ministrului Educației, Ligia Deca

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Românul cu una dintre cele mai scumpe mașini. Puțini au auzit de acest milionar
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?