VIDEO | Ion Cristoiu, despre schimbările de „garnitură” în rândul organizației PNL Buzău: „Liberalii duc o operațiune de distrugere a PMP”

Publicat: 12/12/2023, 15:15
Actualizat: 12/12/2023, 22:05

PNL Buzău are un nou șef al organizației județene, în persoana lui Adrian Mocanu, după ce fostul lider Gabriel Avramescu a făcut un pas în spate, fiind propus de liberali ca prim-vicepreședinte la ASF. În acest context, scriitorul și publicistul Ion Cristoiu crede că schimbările de garnitură din rândul PNL Buzău sunt menite să distrugă PMP, partidul înființat de Traian Băsescu.

Publicistul și scriitorul Ion Cristoiu a vorbit pe canalul său despre recentele evenimente produse în interiorul organizației PNL Buzău. Astfel, la conducerea filialei liberale a fost numit Adrian Mocanu, care potrivit lui Cristoiu „este fiul lui Victor Mocanu, fost președinte al Consiliul Județean și fost deputat PSD”.

Potrivit lui Cristoiu, actualul președinte PNL Buzău a trecut pe la nu mai mult nu mai puțin, decât 6 partide, respectiv la PSD, UNPR, PSRo, PMP, ALDE și Pro România.

Adrian Mocanu a trecut pe la PSD, ALDE, UNPR, PSRO, PRO România și ultima oară acum era lider al filialei județene a PMP… Problema este că, conducerea de la București a decis vină în locul celui plecat, deci nu l-a dat afară (n.r pe Gabriel Avramescu)….este domnul Adrian Mocanu, a spus maestrul Ion Cristoiu, în comentariul său.

Operațiune de distrugere a PMP-ului?!

Potrivit lui Ion Cristoiu, noua conducere liberală instalată la Buzău ar provine din rândul PMP, partidul fondat de fostul președinte, Traian Băsescu. Conducerea PMP se află într-un conflict de ceva vreme, existând în momentul de față două tabere, una dintre ele constituită în jurul actualului președinte, Eugen Tomac.

Acesta atrage atenția asupra încercării PNL Buzău, de a capitaliza voturile PMP-ului, ambele partide fiind considerate de dreapta și mizând pe un electorat asemănător.

El (n.r Adrian Mocanu) a venit cu toată organizația PMP. Deci un lider PMP Buzău a devenit liderul PNL Buzău. Este un eveniment pentru el ne atrage atenția asupra unei operațiuni uriașe a PNL, care se numește distrugerea PMP. PMP este considerat principalul adversar mult mai mult decât partidul lui Ludovic Orban. Este un partid cu structuri puternice în teritoriu, deoarece sunt mulți oameni de-a lui Traian Băsescu, precizează Ion Cristoiu.

Cristoiu mai subliniază că organizația PMP Buzău a obținut rezultate bune pe plan local, rezultate care nu au fost fructificare de scorul sub 5% a PMP-ului la alegerile din 2020, ceea ce a făcut ca partidul să rămână în afara Parlamentului.

Filiala de la Buzău a fost foarte bună, a câștigat alegerile, numai pe plan național, pierzând alegerile, PMP nu a putut intre nimeni de acolo în Parlament. Și atunci prin această numire se un semnal tuturor organizațiilor județene PMP bă, dacă veniți de partea noastră, noi, uite ce, ba am oferit, ba l-am pus vicepreședinte…. Păi, bă, l-am pus chiar președintele filialei PNL Buzău, asta este operațiunea și eu zic fim atenți la ea, a conchis maestrul Ion Cristoiu.

Senatorul Vlad Pufu a demisionat și el din funcția de prim-vicepreședinte al organizației județene, ca urmare a numirii lui Adrian Mocanu în fruntea filialei județene. 

CITIȚI ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula pe care șoferii NU TREBUIE să o încalce niciodată. Legea din ROMÂNIA spune clar
Mulți români riscă amenzi de 1 mai. Unde se poate ieși la grătar
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji