COMUNICAT | Demos solicită Parlamentului să ancheteze răspunsul autorităților la epidemie

Redactor:
Gandul
COMUNICAT | Demos solicită Parlamentului să ancheteze răspunsul autorităților la epidemie
Sursă Foto: Mediafax Foto

Printr-un comunicat remis redacţiei noastre de către biroul de presă al Demos, partidul solicită Parlamentului să ancheteze răspunsul autorităților la epidemia de coronavirus.

Comunicatul de presă vine ca o poziție luată la gravitatea situației din institușiile spitalicești din țară. Printre solicitările Demos se numără monitorizarea activă a acțiunilor publice pe perioada stării de urgență, respectiv formarea unei ​Comisii parlamentare speciale de analiză a răspunsului la epidemie​, după încetarea stării de urgență.

Comunicatul Demos:

„Semnalele care vin de peste tot din țară din unitățile spitalicești sunt foarte îngrijorătoare. Lipsa materialelor și echipamentelor, precum și organizarea inadecvată pun în pericol viața personalului medical și a pacienților. Solicităm autorităților să acționeze rapid pentru a adresa aceste disfuncționalități majore și să comunice clar și transparent pe tema evoluției epidemiei.

De asemenea, solicităm:

  1. Monitorizarea atentă și activă a acțiunilor autorităților publice pe perioada stării de urgență, de către Parlament, prin comisiile de specialitate;
  2. Formarea unei ​Comisii parlamentare speciale de analiză a răspunsului la epidemie​, după încetarea stării de urgență;
  3. Înaintarea de către Guvern a unui Raport privind gestionarea situației de urgență de către autoritățile publice, supus analizei Comisiei speciale și plenului, în maxim 30 de zile de la încetarea stării de urgență;
  4. Includerea pozițiilor sindicatelor și asociațiilor profesionale din sectorul medical în activitatea Comisiei și în redactarea Raportului final.
  5. Includerea în Raportul final a unor propuneri de reformă a sistemului medical și a celui de gestionare a situațiilor de urgență.

Demos monitorizează la rândul său acțiunile autorităților centrale și locale și va publica un raport pe această temă. Am promovat și vom promova în continuare nevoia unui sistem de sănătate publică robust și a unei guvernări cu dimensiune socială puternică. Această criză ne-a arătat că ele sunt indispensabile,” Purtătoare de Cuvânt, Roxana Păduraru |Secretar General, Claudiu Crăciun.

 

 

×
Inchide