Conducerea Asociației Comunelor din Mehedinți, dizolvată de CJ după ce a semnat un protest față de guvern

Conducerea Asociației Comunelor din Mehedinți, dizolvată de CJ după ce a semnat un protest față de guvern
Publicat: 26/08/2013, 16:39
Actualizat: 13/02/2016, 19:25

Comitetul Director al Asociației Comunelor din Mehedinți va fi dizolvat, a anunțat, luni, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu (PSD), după ce mai mulți primari din județ au semnat un document de protest față de Guvern și de premierul Victor Ponta.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, a declarat, luni, într-o conferință de presă susținută la Palatul Administrativ din Drobeta Turnu Severin, că a aflat din presa locală că mai mulți primari din județ au semnat un document de protest împotriva Guvernului, nemulțumiți de nivelul scăzut al investițiilor din administrațiile locale, de salariile pe care le au, dar și de amendarea locuitorilor care nu își asigură locuințele.

„Fiind președintele Consiliului Județean am avut obligația să contactez primarii semnatari ai acestui document, pentru a mă informa, pentru că pot să spun că nu am fost informat cu privire la aceste semnături, și pentru a vedea până la urmă despre ce este vorba. Faptul că sunt cu ei aici este datorită unor întâlniri pe care le-am avut zilele trecute. Trebuie să înțelegeți că în calitate de președinte al Consiliului Județean veghez și urmăresc bunul mers atât al administrațiilor cât și al activităților primarilor din județ”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, care este și președintele organizației județene a PSD.

El a anunțat, totodată, că în urma discuțiilor cu primarii, aceștia au decis ca actualul Comitet Director al Asociației Comunelor Mehedinți să își dea demisia, urmând să se aleagă o nouă conducere.

Potrivit lui Duicu, Comitetul Director va fi dizolvat întrucât la momentul actual în Asociația Comunelor din România sunt înscrise 14 comune din Mehedinți și doar cinci dintre ele achită cotizație.

Președintele Consiliului Județean a mai spus că se va lua legătura cu toți primarii pentru ca în asociație să se înscrie toate cele 61 de comune din județ, astfel încât să existe reprezentativitate legitimă.

Primarii din Mehedinți care fac parte în prezent din Asociația Comunelor din România și al căror lider este primarul comunei Ilovița, Ștefan Pătășanu, au semnat, la sfârșitul săptămânii trecute, un documentul intitulat „Protest față de măsurile luate de Guvernul României împotriva colectivităților locale”, în care critică dur mai multe ordonanțe de urgență ale Guvernului Ponta, edilii susținând că „la aproape 15 luni de la schimbarea guvernării, din 7 mai 2012, și la peste o jumătate de an de la acordarea încrederii ultimului guvern, în 21 decembrie 2012, condus de domnul Victor-Viorel Ponta, și, deziluzia este generală!”.

Documentul de protest a fost semnat de 17 primari din județ, zece fiind de la PDL, iar câte doi de la PSD și PNL.

Cu privire la demersul primarilor din Mehedinți, președintele Consiliului Județean Mehedinți a declarat că problemele se pot rezolva prin „consens, nu prin proteste”.

„Faptul că nu sunt foarte mulți bani, faptul că salariile primarilor nu sunt foarte mari sunt realități pe care le cunoaștem cu toții. 16 milioane, 18 milioane salariul unui primar nu este un salariu foarte mare cu care să spui, domnule, sunt mulțumit. Toate nemulțumirile care sunt la nivel de administrație locală și nu locală, ci județeană și națională, sunt firești, dar trebuie discutate, dezbătute și găsit un consens pentru a le rezolva, nu prin proteste, cel puțin la Mehedinți. Aici nu există proteste pentru că am capacitatea și avem capacitatea cu toții de a discuta și nu discutăm numai punctual, când apar disfuncționalități sau tensiuni”, a mai spus Adrian Duicu.

În cadrul conferinței de presă de luni, actualul lider al primarilor din Mehedinți, Ștefan Pătășanu, primarul comunei Ilovița (PDL), și-a recunoscut eșecul în cadrul asociației și a confirmat că va fi aleasă o nouă conducere.

„Am convenit ca întreaga conducere, practic, Comitetul Direcor să își depună mandatul pentru că e foarte bine ca și în județul Mehedinți, așa cum mi-au spus primarii, în toate județele din țară unde această Asociație a primarilor care este legal constituită funcționează legal, se ocupă și se preocupă de activitățile din primării și la județul Mehedinți să fie o organizație puternică care să reprezinte județul”, a spus Pătășanu.

Din actualul Comitet Director al Asociației Comunelor din Mehedinți fac parte primarii din localitățile Șișești, Tâmna, Svinița, Broșteni, Isverna, Bîcleș și Braniște.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Drumul cu peisaje de vis din România, modernizat. Priveliștile care-ți taie respirația, dar cu taxă
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Marsilia se pregătește să primească flacăra olimpică