• Publicat:
Politică

Congres extraordinar la PSD. Andronescu: Viorica Dăncilă este favorizată, dar ne batem până la capăt – VIDEO

Ecaterina Andronescu, care candidează sâmbătă la conducerea PSD, a declarat, înaintea Congresului PSD, că Viorica Dăncilă este favroizată, prin prisma alegerilor într-un singur tur, dar că "ne batem până la capăt".

„Emoțiile sunt firești în viața oricărui om. Da, este (favorizată Viorica Dăncilă de alegerile într-un singur tur -n.r.), dar ne batem până la capăt. Am exprimat o opțiune și cred că trebuie să fiu un om serios până la capăt, să-mi duc această promisiune. Colegii mei mă știu de atâția ani încât nu am nevoie să-i conving suplimentar”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Congresul extraordinar al PSD va avea loc, sâmbătă la Sala Palatului, de la ora 11.00, iar social-democrații vor alege președintele, președintele executiv și secretarul general al partidului. Delegații formațiunii vor valida noul statut și proiectul politic al formațiunii.

La reuniunea social-democraților va participa și Călin Popescu Tăriceanu. De asemenea, la eveniment sunt așteptați să participe aproximativ 4.000 de delegați.

Comitetul Executiv al PSD a validat, vineri, candidaturile pentru cele trei funcții de conducere în partid. Astfel, pentru funcția de președinte al PSD candidează Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Ecaterina Andronescu.

Daniel Suciu, Daniel Florea și Sorin Bota sunt candidații înscriși pentru funcția de președinte executiv, iar pentru cea de secretar general, CEx i-a validat pe Codrin Ștefănescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe și Rodica Nassar.

×
Inchide