Congres extraordinar PSD, pe 10 martie. Primii lideri care și-au anunțat candidaturile. Ștefănescu: Nu știu de ce i-am devenit antipatic lui Dragnea

Redactor:
Liviu Dadacus
Congres extraordinar PSD, pe 10 martie. Primii lideri care și-au anunțat candidaturile. Ștefănescu: Nu știu de ce i-am devenit antipatic lui Dragnea
Congresul PSD va avea loc pe 10 martie, în București, la Sala Palatului, a decis, miercuri, conducerea social-democraților. Rămâne de stabilit dacă, pe lângă reconfirmarea lui Liviu Dragnea, se vor pune la bătaie și celelalte posturi de conducere. În avans, mai mulți lideri PSD și-au anunțat intenția de a candida.

„În urma ședinței BPN de azi, am stabilit data Congresului, care va fi în 10 martie, la Sala Palatului. Am stablit un calendar de organizare, am stabilit detaliile privind organizarea. Mai rămâne să avem un CExN până în data de 10 martie, în care să discutăm câteva aspecte”,a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre.

Întrebat ce se va discuta la CExN, Dobre a răspuns: „La CExN se va discuta dacă se vor face alegeri, dacă se va schimba structura BPN, dacă mai sunt alte modificări, ce modificări au fost propuse la Statut. Între 22 și 27 vor fi comitetele județene”. 

Oprișan vrea să revină

Congresul PSD din data de 10 martie este unul foarte important pentru PSD, dar mai ales pentru Liviu Dragnea, care a anunțat, deja, că va cere o reconfirmare.

În plus, deja sunt lideri PSD pe plan local care au anunțat că vor candida la funcții de conducere, lista fiind deschisă de șeful PSD Vrancea, Marian Oprișan. „Să vedem ce stabilim în BPN, în CExN, ce formă va exista și Congresul va avea loc la data stabilită. Dacă se impune alegere a unui nou BPN în Congres, da, fără niciun fel de problemă voi candida”, a explicat Oprișan, care a precizat că în 2015 nu a candidat pentru că avea un dosar, dar că între timp demonstrat că este nevinovat:„Nu am candidat în 2015 la Congres pentru că am spus că nu candidez pentru că am un dosar, e dosarul meu, nu e dosarul partidului. De data asta, pentru că am demonstrat întregii națiuni că sunt nevinovat și nu am nicio legătură cu ceea ce mi-au fost aduse ca și acuzații, vă spun cât se poate de clar că eu candidez la o funcție de conducere în PSD”.

Ștefănescu: „Nu mi-e frică de concurență în interiorul partidului”

Și Codrin Ștefănescu vrea să candideze, în ciuda faptului că nu este deloc bine văzut de Dragnea, lucru pe care, de altfel, l-a și recunoscut. 

„Știți foarte bine că voi candida, pentru orice funcție. Nu mi-e frică de concurență în interiorul partidului. Chiar am fost printre cei care au susținut ideea de Congres cu alegeri și pentru vicepreședinți. O să fie o competiție probabil în partid, dacă vom stabili lucrul ăsta. Încă nu am bătut în cuie”, a spus Ștefănescu, care nu înțelege de ce i-a devenit antipatic liderului PSD Liviu Dragnea: „A zis domnul Dragnea și asta este! Nu știu de ce am devenit antipatic domnului Dragnea în ultima perioadă, că-s același Codrin Ștefănescu care a stat langă Liviu Dragnea în momente foarte grele și nu fac nici eforturi disperate să devin nici simpatic, nici antipatic mai mult decât sunt antipatic. Voi continua așa cum fac de 28 de ani să spun lucrurilor pe nume, exact ce gândesc”.

În schimb, vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării, a anunțat că nu mai candidează la nicio funcție. „Nu mai candidez. Nu mai vreau. Simplu”, a spus Stănescu, care susține că nu are nicio legătură posibila redeschidere a dosarului: „E decizie unilaterală. Fiecare, dacă vrea, candiează, dacă nu, nu, dar eu nu candidez la nimic”.

La Congresul PSD de pe10 martie este posibil să se aleagă vicepreședinții formațiunii, adică Biroul Politic Național.

Tags:
Inchide