Contraatacul lui Ponta: „Mi-am trimis consilierii la Cotroceni să-l învețe pe Băsescu ce să spună la Bruxelles. Habar n-avea ce s-a negociat”

Redactor:
Anca Simina
Redactor:
Clarice Dinu
Contraatacul lui Ponta: „Mi-am trimis consilierii la Cotroceni să-l învețe pe Băsescu ce să spună la Bruxelles. Habar n-avea ce s-a negociat”
Un nou episod în războiul dintre Palatul Victoria și Cotroceni pe tema poziției României în negocierile de la Consiliul European. Premierul Victor Ponta a ieșit la atac, susținând că și-a trimis consilierii să-l "învețe" pe Băsescu ce să spună la Bruxelles.

Un nou episod în războiul dintre Palatul Victoria și Cotroceni pe tema poziției României în negocierile de la Consiliul European. Premierul Victor Ponta a ieșit la atac, susținând că și-a trimis consilierii să-l „învețe” pe Băsescu ce să spună la Bruxelles.

„În aceste zile toți secretarii de stat, consilierii mei, toți experții guvernamentali care au lucrat în această perioadă au fost la Cotroceni și l-au învățat pe președinte ce să spună, că domnia sa nu știa, habar nu avea ce s-a negociat și care sunt…”, a spus Victor Ponta. El a adăugat că președintele ar fi mai degrabă tentat să negocieze în interesul „prietenilor săi” decât al României. „poziția guvernului este să se bată pentru România, nu pentru scaunul lui”, a mai spus primul-ministru.

Mai mult, Ponta i-a sugerat lui Băsescu „să scoată stenogramele” întâlnirii pe care au avut-o săptămâna trecută, când, spune premierul, și președintele ar fi calificat varianta de buget a lui Herman van Rompuy” drept „inacceptabilă”. „Săptămâna trecută s-a discutat, a spus și domnia sa, acum sper să-și amintească sau să scoată stenogramele, că propunerea domnului Van Rompuy este inacceptabilă pentru România. Inacceptabilă, ce înseamnă, ca să traducem să înțeleagă și domnul Băsescu? Înseamnă că folosești instrumentul prevăzut de Tratat și folosit de România în primăvară, când a fost vorba de Serbia”, a spus Ponta.

Premierul a adăugat că în ședința de guvern de mâine se va aproba poziția definitivă a României pentru negocierile pe bugetul UE 2014-2020, care încep joi la Bruxelles.

Meciul Băsescu-Ponta care a adus subiectul negocierilor de la Bruxelles în campania electorală internă a început după ce președintele a refuzat oficial să-l delege pe premier să reprezinte România la Bruxelles. Scos din cărți pentru scaunul de la Consiliul European, Ponta i-a transmis public lui Băsescu că are „toată susținerea guvernului” să-și folosească dreptul de veto pentru propunerea de compromis a președintelui Herman van Rompuy de tăiere a bugetului propus de Comisia Europeană.

Nu poți să mergi la Bruxelles în halul ăsta, să trântești vetoul de la ușă: „Doamna Merkel, dacă nu îmi dai câți bani vreau eu, îți trântesc un veto de nu mai ajungi la Berlin” Sunt mai inteligent și msi pregătit”, a replicat Băsescu. De la o acțiune de campanie, de la Târgu Mureș, premierul a parat criticile prezidențiele: „Băsescu iarăși mă confundă cu Boc. De guvernare mă ocup eu”.

La următoarea oprire electorală, la Bristrița, Ponta a plusat. „Dacă în 2007 ni se spunea că intrăm în UE doar să avem DNA și ANI, poate ne mai gândeam”, a spus primul-ministru în contextul în care susținea că „UE presupune coeziune și o dezvoltare comună”. Comentariile lui Ponta sunt „iresponsabile și antieuropene”, „ne vulnerabilizează în negocierile cu UE”, s-a revoltat Băsescu prin vocea purtătorului său de cuvânt, care a cerut, în plus, „calm și responsabilitate”. În bătălia în comunicate a intrat imediat și Ponta. „Președintele dezinformează din motive electorale”, a replicat premierul, „în numele guvernului legitim al României și al majorității parlamentare care îl susține”.

 

 

 

Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Pericolul major care amenință planeta. Acum e oficial, aplicațiile de tip Waze ar putea deveni...
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Job-ul pentru care poți fi plătit cu 22.000 de euro pe lună și nu necesită...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Au furat TUNUL direct de pe fundul mării! „Au crezut că ar fi o piesă...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
Horoscopul banilor 17-23 mai 2021. Zodia care dă lovitura, va fi săptămâna perfectă
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Flavia Groșan, medicul care tratează bolnavi de COVID-19 după scheme de tratament proprii, face un...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide