Cosette Chichirău, fost contracandidat al lui Barna în alegerile interne din USR: Să învățăm lecții. Primele semnale în partid nu sunt pozitive, nu văd o asumare

Cosette Chichirău, fost contracandidat al lui Barna în alegerile interne din USR: Să învățăm lecții. Primele semnale în partid nu sunt pozitive, nu văd o asumare
Publicat: 11/11/2019, 12:48

Cosette Chichirău, președintele filialei ieșene a USR și fost contracandidat al lui Dan Barna în alegerile interne din USR, consideră că este necesară o analiză în formațiunea politică pe care o reprezintă, pentru că scorul este „sub așteptări și sub potențial”.

„Trebuie să facem o analiză să vedem cu ce am greșit, pentru că este un scor sub așteptări și sub potențial, sub potențialul USR clar, sub potențialul alianței USR -PLUS în mod evident. Nu cred că putem să dăm vina doar pe alții, că nu au vrut, că nu au tras, că nu au înțeles. Eu cred că USR a tras pentru candidatul lui, a tras pentru Dan Barna, dar că trebuie să învățăm niște lecții din asta. Și să dăm vina doar pe alții nu este, în opinia mea, o cale corectă. Trebuie să învățăm niște lecții. Primele semnale în partid nu sunt pozitive în acest sens, nu văd o asumare, nu văd o dorință de analiză. Sper ca în cursul zilei de azi și în zilele următoare să apară această dorință de a analiza și a îndrepta eventualele erori pe care partidul le-a făcut și pe care conducerea le-a făcut”, a declarat pentru MEDIAFAX Cosette Chichirău.

Întrebată dacă a fost greșit aleasă candidatura lui Dan Barna, președintele USR Iași a răspuns că nu existau alte opțiuni, în condițiile în care altcineva „cu suficientă credibilitate” din USR nu și-a exprimat dorința de a fi președintele României.

Cât despre pregătirea partidului sau a alianței pentru alegerile parlamentare de anul viitor, Cosette Chichirău a sugerat o discuție cu cei din PNL: „Eu cred că trebuie să facem o analiză mai întâi, pentru că altfel, dacă mergem pe direcția asta, nu vom fi pregătiți și este important să facem această analiză pentru că vin localele foarte curând și apoi vin parlamentarele. Și eu cred că trebuie să începem să discutăm cu PNL cât mai urgent, pentru că fără o discuție amplă cu PNL despre locale și parlamentare vom eșua. USR are nevoie să ia niște primării mari, vorbim de Iași, București, Constanța (….) dar pentru asta ne trebuie o colaborare cu PNL, pentru că dacă mergem la război cu toții va câștiga PSD peste tot”.

Liderul USR Dan Barna a anunțat că urmează o analiză serioasă în partid și că nu intenționează să-și dea demisia de la conducerea formațiunii.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat, luni, primele rezultate oficiale, după numărarea voturilor din 95,89% din secțiile de votare, potrivit cărora Klaus Iohannis a obținut 36,91% dintre voturi, în timp ce Viorica Dăncilă 23,45%. Dan Barna se situează pe locul al treilea, cu 14,19% dintre voturi.

Potrivit datelor provizorii din toate secțiile de votare din țară, publicate luni dimineață de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), candidatul Alianței USR – PLUS la alegerile prezidențiale, Dan Barna, nu a reușit să câștige în niciun județ din România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA