Ministrul Mediului, Costel Alexe, a reușit să învingă caracatița de la Complexul Energetic Hunedoara

Redactor:
Adrian Nicolae
Ministrul Mediului, Costel Alexe, a reușit să învingă caracatița de la Complexul Energetic Hunedoara
Costel Alexe, ministrul Mediului, a reușit să învingă caracatița de la Complexul Energetic Hunedoara | Inquam FOTO - Octav Ganea

Ministrul Costel Alexe a reușit învingă caracatița de la Complexeul Energetic Hunedoara (CEH). Unul dintre cei mai performanți miniștri PNL a reușit stopeze activitățile contrare intereslor statului de la CEH și este pe cale obțină o nouă victorie pentru a înlocui administratorul și lichidatorul jucidiar de la la CEH.

Din surse apropiate ministrului, acesta a luat hotărârea înlocuiască Expert insolvență SPRL, după ce a aflat administratorul judiciar nu avea de gând redreseze complexul strategic pentru România, ci doar încaseze 30.000 euro pe lună.

Unul dintre motivele care stau la baza acestei decizii curajoase luate de ministrul Mediului, Costel Alexe, în pofida presiunilor din jurul acestui contract, este incompabilitatea administratorului judiciar Expert Insolvență S.P.R.L. prevăzuta la art. 28 alin. (4) din O.U.G. nr. 86/2006.

Potrivit textului de lege mai sus menționat, „Practicianul în insolvență nu poate fi concomitent administratorul judiciar sau lichidator al unui debitor și al creditorului acestuia”.

Un conflict de interese scos ”la lumină”

În speță, situația de fapt care confirmă existența acestui conflict de interese are puncte de reper incontestabile.

Societatea Axis Corporate Security S.R.L. este în procedură de insolvență în Dosarul nr. 3781/97/2015, aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara. În cadrul acestei proceduri, Expert Insolvență S.P.R.L. a fost desemnat în calitate de administrator judiciar al Axis Corporate Security S.R.L. (Sentința nr. 95/F/CC/28.07.2015 și confirmat prin Procesul-verbal al ședinței adunării creditorilor din 06.10.2015 publicat în B.P.I. nr. 16851/07.10.2015).

Societatea Axis Corporate Security S.R.L. este creditor al Societății Complexul Energetic Hunedoara S.A. – în insolvență cu o creanță în cuantum de 53.564,45 lei, conform Titlului executoriu reprezentat de Hotărârea definitivă nr. 66 / 28.01.2019, pronunțată în dosarul nr. 5832/278/2018.

De altfel, acest aspect este prezentat chiar de administratorul judiciar Expert Insolvență în cadrul Rapoartelor de activitate întocmite pe parcursul anului 2019 și 2020 și publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvență. Aceeași situație reiese, totodată, și din tabelul creditorilor Societății Complexul Energetic Hunedoara S.A – anexă la Notificarea privind deschiderea procedurii generale de insolvență Nr. 6538/27.11.2019, publicată în B.P.I. Nr. 22671/28.11.2019.

În mod abuziv, cererea de admitere a creanței nu a fost depusă

Axis Corporate Security S.R.L. apare la nr. crt. 37 în calitate de creditor al debitoarei Complexul Energetic Hunedoara S.A., aflată în insolvență.

Cu toate acestea, deși creditor al Societății Complexul Energetic Hunedoara S.A. și ambele având același administrator judiciar, acesta – în calitate de reprezentant legal al creditoarei Axis Corporate Security S.R.L. – în mod abuziv nu a depus cerere de admitere a creanței împotriva debitorului Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A.. Asta în pofida faptului că respectiva creanță sa este una certă, constatată chiar printr-un titlu executoriu.

Totodată, documentele întocmite și publicate în B.P.I. în procedura insolvenței Societății Complexul Energetic Hunedoara S.A., precum și cele din cadrul procedurii insolvenței Axis Corporate Security S.R.L. sunt semnate de același administrator judiciar Expert Insolvență S.P.R.L.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
O îndrăgită artistă româncă, bolnavă de Covid, face un apel disperat. De ce are nevoie...
Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice din Bucureşti. Ce amenzi riscă oamenii şi ce...
Michael Horodniceanu, inginerul român care a revoluționat transportul public la New York. Va lucra gratis...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
Astrologul britanic care a prezis pandemia, face o noua dezvaluire! Ce se va intampla cu...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
BOMBĂ! Nicușor Dan și-a dat DEMISIA. Ce se întâmplă cu alesul bucureștenilor
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide