Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Politică

COVID-19. Nicolae Bănicioiu, avertisment: „Criza din 2009 o sa ni se pară doar o ploaie de primăvară față de tsunamiul ce poate veni”

COVID-19. Nicolae Bănicioiu, avertisment: „Criza din 2009 o sa ni se pară doar o ploaie de primăvară față de tsunamiul ce poate veni”
Nicolae Bănicioiu, despre testarea bucureștenilor pentru diagnosticare în timpul pandemiei de coronavirus

Fostul ministrul al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, se întreabă în contextul pandemiei de coronavirus dacă Uniunea Europeană va mai rezista în formatul actual. „Cum va ieși România din această criză?”, este mesajul acestuia.

„În condițiile în care Italia este în pragul colapsului, iar Roma a cerut ajutor fără niciun răspuns, atât de la UE, cât și de la țările apropiate, Germania și Franța, iar rugămințile au rămas fără ecou?În situația actuală încă reușim să fim autonomi, dar,în cazul în care
– NU respectăm cu strictețe regulile de igienă
– NU rărim pe cât posibil ieșirile
– NU ne sfătuim și prietenii să facă la fel
-NU filtrăm cu atenție sursa informației pe care o citim
– NU reușim sa anticipăm evoluția crizei economice și să luăm măsuri din timp (este inadmisibil ca noi să așteptăm ca toate firmele românești sa moară până când se întrunește guvernul)
– NU reușim să anticipăm nici măcar medical pașii ulteriori și nici să fim conștienți că acum avem nevoie de toți (nu contează din ce partid sunt,ce origine au sau orice alt criteriu referențial),este vital să fim uniți în atitudine și decizie!”, a scris fostul ministru al Sănătății pe pagina sa de Facebook.

Criza din 2009, ploaie de primăvară comparativ cu ceea ce poate veni

Nicolae Bănicioiu a reiterat faptul că formațiunea politică ProRomania a propus de ceva timp măsuri.

„Victor Ponta a scris chiar și o lege și, totuși, încă n-o avem în vigoare… Cîțu a avut alte treburi, dna ministru a muncii,în afară de ținutele “sf”, nu a întreprins nimic! Avem oare certitudinea că ne va ajuta cineva? Ne vom putea redresa din punct de vedere economic sau această pandemie se va transforma intr-o criză a locurilor de muncă și o mare criză la nivel european? De ieri au început știrile privind concedierile și sufocarea firmelor mici și mijlocii, afacerile locale, mai întâi din turism, apoi orice fel de producție, săli de sport, servicii și multe altele. Cred că nu mai este timp să ne gândim și să nu reacționăm concret și rapid….altfel criza din 2009 o sa ni se pară doar o ploaie de primăvară fată de tsunamiul ce poate veni!”, a mai punctat fostul ministru.

De altfel, marți, într-un alt mesaj pe pagina sa de Facebook, Nicolae Bănicioiu le-a transmis celor din Guvern să urmeze recomandările specialiștilor europeni și să declanșeze o campanie de testare agresivă pentru pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

„Un mesaj cât se poate de clar pentru Guvern. Până nu este prea târziu.. testarea agresivă și susținută este o armă puternică în lupta contra acestei pandemii. Cred că acestea sunt lucruri cu adevărat importante asupra cărora să ne concentrăm”, a transmis Nicolae Bănicioiu marți, printr-o postare pe Facebook.

Inchide