Crin Antonescu și Vasile Blaga revin în politică. Vor să devină EUROPARLAMENTARI

Crin Antonescu și Vasile Blaga revin în politică. Vor să devină EUROPARLAMENTARI
Publicat: 18/09/2018, 16:37
Actualizat: 26/03/2019, 04:06

Cele două personalități politice și-au depus dosarele pentru a fi înscrise pe lista candidaților PNL la alegerile europarlamentare din 2019. Primul a fost Crin Antonescu, a cărui soție, Adina Vălean, actual europarlamentar, nu va mai candida pentru un nou mandat.

„Așa cum a decis Consiliul Național, am depus dosarul. Să vedem. M-am înscris. Deocamdată urmăm procedurile partidului”, a afirmat Vasile Blaga.

Întrebat despre candidatura lui Crin Antonescu, Blaga a răspuns: „E o candidatură foarte bună și eu mă bucur că și-a depus și dânsul candidatura pentru europarlamentare. Are multe de spus în politică. E un om cu multă experiență și sigur că are ce spune la Bruxelles”.

Încă din primăvară, în mediile politice liberale se vehicula ideea ca listele pentru europarlamentare să fie deschise de președintele Ludovic Orban si de cei doi foști lideri PNL Crin Antonescu și Vasile Blaga.

„Probabil vor fi foarte mulți colegi care își vor depune în continuare candidaturile, pentru că termenul este 1 octombrie,” a declarat Blaga. „Deci este devreme. Vor fi evaluate de către conducerea partidului și sigur că, dacă vor considera colegii că este un plus, pentru bătălia dificilă care va fi prima de anul viitor. Atunci sigur că vom merge mai departe”.

La Consiliului Național al PNL din 4 august, liberalii au validat criteriile, procedura și calendarul de alcătuire a listelor pentru alegerile europarlamentare. Astfel,termenul pentru depunerea dosarelor pentru candidaturile PNL la europarlamentare este 1 octombrie 2018.

În urmă cu două săptămâni, președintele PNL, Ludovic Orban declara că PSD e o formațiune certată cu legea și că ar trebui să primească „o mamă de bătaie” la europarlamentare „să le iasă politica din cap”. Liderul liberal este convins că partidul are capacitatea de a câștiga alegerile europarlamentare.

Cu altă ocazie, Orban aprecia că nu ar fi rău dacă primele nume pe lista PNL a candidaților pentru alegerile parlamentare ar fi Ludovic Orban, Vasile Blaga și Crin Antonescu.

„A început înscrierea pe listă. Avem termen de depunere a candidaturilor pe 1 octombrie. Aștept cu interes candidaturi. Și-au anunțat candidatura Mircea Hava, Dan Motreanu, Daniel Buda, Siegfried Mureșan, Cristian Bușoi, Marian Marinescu, cam aștia candidează. Sunt mulți colegi care mi-au cerut să candidez, evident poate mulți nu mi-au cerut că mă iubesc. Unii mi-ar fi cerut „candidează tu că dacă nu obținem scorul pe care îl așteptăm, tu o să răspunzi personal, alții probabil m-au invitat să candidez sperând că voi crește scorul partidului „,declara Orban.

Marți, Ludovic Orban s-a arătat bucuros că Antonescu va candida.

„În ceea ce mă privește, am spus că mă bucur că a luat această decizie și că susțin candidatura domniei sale”, a declarat Ludovic Orban, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv, ba chiar ar putea deschide lista PNL. „De ce nu? Nu mă determinați să dau declarații. Vor decide forurile statutare. Avem o procedură care va fi respectată și vom decide în conformitate cu ea”.

Orban a refuzat să se pronunțe despre propria candidatură, dar a promis că „partidul va lucra în vederea obținerii celui mai bun scor”.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Dragnea i-a dat 'fatala' Irinei, după ce a văzut-o cu altul. Unde a ajuns să...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Lista vedetelor din emisiunea Survivor 2022, cumpărată de PRO TV: fostul bodyguard al lui Gigi...
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Dragnea i-a dat 'fatala' Irinei, după ce a văzut-o cu altul. Unde a ajuns să...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Adevărul despre miocardită. Efectul care sperie pe toată lumea. Ce s-a descoperit
Ce greșeală a fost descoperită pe banii din România. Tu ai observat vreodată? Cât de...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...