VIDEO | Cristian Ghinea: Scandalul politic din PNL afectează guvernarea. Noi cei de la USR PLUS suntem nemulțumiți de ritmul reformelor

Publicat: 17/08/2021, 22:36
Actualizat: 18/08/2021, 07:49

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat că scandalul politic din PNL afectează guvernarea, în sensul în care ritmul reformelor este unul destul de scăzut, iar aceasta problemă poate determina formațiunea USR PLUS să iasă de la guvernare.

„Evident că afectează guvernarea. Domnul prim ministru a spus că economia merge bine, ceea ce e adevărat, economia merge bine, avem o redresare mai puternică decât se așteptau chiar prognozele Comisiei Europene, chiar decât prognozele FMI-ului, deci este de bine dar asta nu înseamnă că nu sunt probleme în modul în care acest guvern livrează reforme. Nu este nici un secret că noi cei de la USR PLUS suntem nemulțumiți de ritmul reformelor”, a declarat Cristian Ginea, marti seară la Digi24.
Ministrul a punctat ideea ca USR PLUS nu va accepta pe termen lung o frânare constantă a reformelor pe care formațiunea și le-a asumat în programul de guvernare.
„Dilema este următoarea: aceasta este o caracteristică permanentă a acestui guvern sau aceasta este o situaţie temporară care se va rezolva după Congresul PNL. Aici e buba. Dacă ne obişnuim cu ideea că ăsta e ritmul de reforme pe care îl putem, atunci o să spun foarte clar, noi, USR-PLUS, nu o să ne obişnuim cu ideea asta”, a afirmat ministrul.

Întrebat daca formațiunea USR PLUS se gândește sa iasă la guvernare, Ghinea a răspuns: „Ieșirea de la guvernare și cred că eu am dat tonul discuției al legăturii între angajamentele noastre ale USR PLUS am avut 40 de angajamente și zilele astea facem analiză, unde suntem pe fiecare și va spun că am livrat mai mult decât se vorbește în spațiul public, dar ieșirea de la guvernare nu e o chestie pe care o discuți toată ziua, este un proces care înseamnă o analiză cu ce am reușit să facem până acum și este o decizie a comitetului politic care este un for de câteva sute de oameni care va lua această decizie”.

Ghinea a mai afirmat că așteaptă finalizarea competițiilor interne din PNL și USR PLUS pentru a lua o decizie corectă.
„Să trecem de Congresul PNL şi să fim pe prezumţia că această letargie a guvernării este o situaţie temporară care va fi depăşită după Congresul PNL când noua conducere legitimă, oricare ar fi ea, a PNL va fi în poziţia de a lua decizii. Pentru că asta e problema, nu se iau decizii, nu că se iau decizii proaste. Tot amânăm decizii”, a mai precizat Cristian Ghinea.