Cristian Preda, despre presupusul plagiat al Olguței Vasilescu: „A crezut oare cineva normal că a scris o teză de doctorat despre Pareto?”

Cristian Preda, despre presupusul plagiat al Olguței Vasilescu: A crezut oare cineva normal  că a scris o teză de doctorat despre Pareto?
Publicat: 24/12/2014, 13:40

Europarlamentarul Cristian Preda a ironizat-o pe vicepreședinta PSD, Olguța Vasilescu, afirmând că cine a crezut că aceasta și-a scris singură lucrarea de doctorat este un „naiv”. Primarul Craiovei este acuzată că are un capitol din lucrarea de doctorat care este plagiat.

„A crezut oare cineva normal că Olguța Vasilescu a scris o teză de doctorat despre Pareto? M-aș bucura să cunosc un asemenea naiv. Dincolo de responsabilitatea „autoarei”, ar trebui pusă și problema răspunderii profesorului care i-a îndrumat teza, ca și a membrilor juriului care au făcut referate de acceptare a susținerii”, a fost poziția lui Cristian Preda.

El a ridicat și problema celui care a coordonat lucrarea de doctorat, precizând „doctorandul care fură e prins de un profesor competent care își face datoria”

Comisia de Etică a Universității București s-a autosesizat în cazul tezei de doctorat cu titlul „Contribuția lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne”, susținută de Olguța Vasilescu în 2007, la Facultatea de Sociologie.

„Comisia a luat în discuție acest caz în 2013, dar nu a fost în măsură atunci, din motive obiective, să se pronunțe”, arată Universitatea București în sesizarea trimisă, în 18 decembrie, Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvolării Tehnologice și Inovării.

Olguța Vasilescu a precizat într-o conferință de presă că acuzațiile de plagiat sunt nefondate. „Există un program de detectare a plagiatului, cel după care toate instituțiile care vor să verifice un plagiat pot să-l acceseze și să dacă asta. Acesta se cheamă detectarepagiat .ro. Astăzi am foat informată de presă că lucrarea mea de doctorat ar fi plagiat. Este inutil să vă spun că sociologul nu a fost aproape deloc cercetat ]n România. Există puține studii despre el. Tocmai pentru că nu există materiale pe care să le citesc m-am înhămat la traducerea lui Vilfredo Pareto”, a spus primarul Craiovei.

Vicepreședinta PSD a explicat de unde vine procentul de 7% din lucrare care ar fi plagiat. „ Această doamnă, despre care n-am auzit, s-ar putea să fie o somitate, dar la ce gafă a făcut, Cosina Ruginiș care spune că o parte din teza mea de doctorat este plagiat. Am accesat acest program și ce am constatat. Raport de originalitate 7% plagiat. Numai că acești 7% te duce la un link. Ce credeți că este acest link? Este rezumatul tezei mele de doctorat. Cei care v-ați dat doctoratul știti deja că după terminarea tezei de doctorat se face un rezumat, rezumatul este parte a lucrării respective, deci cu alte cuvinte cei 7% pe care doamna îi invocă că ar fi palgiat în lucrarea mea îmi aparțin tot mie”, a spus Olguța Vasilescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Andreea Bălan și-a aniversat ziua de nume la spital: ”Ce să zic, la mulți ani!”
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu