Cristian Tudor Popescu, despre anchetarea Elenei Udrea în dosarul Microsoft: „Cariera ei politică a fost cea din imaginea în care sărea cu parașuta”

Redactor:
Diana Marcu
Cristian Tudor Popescu a mărturisit, în această seară, într-o ediție specială Gândul LIVE, că știrea reținerii lui Adriean Videanu l-a „bucurat", dar că bucuria este foarte scurtă, având în vedere că marea problemă a României în dosarele de corupție, subliniată și de cel mai recent raport MCV, este recuperarea prejudiciilor.

Editorialistul gândul, Cristian Tudor Popescu, a comentat, joi, în cadrul unei ediții speciale Gândul LIVE, reținerea lui Adrian Videanu, de către procurorii DNA, în cel de-al doilea dosar de corupție al fostului procuror-șef al DIICOT, Alina Bica.

„Oare comit un păcat dacă spun că m-am bucurat? M-am bucurat să îl văd pe acest individ, a cărui imagine de pe plaja de la Monte Carlo, unde bătea o tablă revărsându-și burțile, împreună cu alți șmecheri de mari dimensiuni, și după aceea explica, în momentul în care îl întrebau jurnaliștii în legătură cu castelul pe care l-a construit la Snagov și spunea că și-a făcut o casă ca tot omul. Această bătaie de joc, această sfidare a cetățenilor din țara asta de către indivizi ca Videanu mă face pe mine – sunt și eu un cetățean – că este întrebat de sănătate la Rahova. S-au umflat de milioane de euro privindu-ne pe toți de sus, spunându-ne că sunt deștepți, capitaliști… Uite că a venit vremea să vedem cum se făceau aceste milioane. Încerc vag un sentiment de bucurie”, a spus editorialistul Gândul.

Liderul PNL este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Videanu a fost audiat la DNA în cursul acestei după amieze și se află în arest.

În privința audierii Elenei Udrea, Cristian Tudor Popescu a spus că „Era firesc ca dna Udrea să ajungă la DNA, având în vedere în centrul cărei rețele de corupție se află: la stânga, dna Bica, la dreapta, dl Cocoș, de care a ținut să se delimiteze în redacția gândul” (VEZI AICI DECLARAȚIILE ELENEI UDREA).

Întrebat dacă acest scandal îi va afecta cariera politică șefei PMP, editorialistul gândul a răspuns: „Doamna Udrea nici nu a avut o carieră politică. Dna Udrea a fost pompată în politică de niște indivizi: de către dnul Stolojan, dl Cocoș și, bineînțeles, de marele ei mentor și sfătuitor, dl Băsescu, care a protejat-o în peisajul politic, a favorizat-o din funcția lui de șef al statului, timp de 10 ani. Cariera ei politică a fost cea din imaginea în care sărea cu parașuta și o ținea instructorul în brațe – ea nu a sărit, de fapt, cu parașuta. Aceasta este imaginea carierei politice a Elenei Udrea”.


UPDATE 20:13 CTP: „Era firesc ca dna Udrea să ajungă la DNA, având în vedere în centrul cărei rețele de corupție se află: la stânga, dna Bica, la dreapta, dl Cocoș, de care a ținut să se delimiteze în redacția gândul. (n.red. Întrebat de gândul dacă anchetarea sa de către DNA îi afectează cariera politică:) Doamna Udrea nici nu a avut o carieră politică. Dna Udrea a fost pompată în politică de niște indivizi: de către dnul Stolojan, dl Cocoș și, bineînțeles, de marele ei mentor și sfătuitor, dl Băsescu, care a protejat-o în peisajul politic, a favorizat-o din funcția lui de șef al statului, timp de 10 ani. Cariera ei politică a fost cea din imaginea în care sărea cu parașuta și o ținea instructorul în brațe – ea nu a sărit, de fapt, cu parașuta. Aceasta este imaginea carierei politice a Elenei Udrea”.

UPDATE 20:11 CTP: „Continuă operațiunea asta de extirpare a tumorilor din țesutul social, administrativ, politic românesc. Observ că, de fapt, corupția nu scade, ea crește proporțional cu reținerile, arestările. Probabil că și pușcăria face parte din scenariu pentru ei. Chestiunea esențială mi se pare observația Comisiei Europene din raportul MCV privind recuperarea și confiscarea”.

UPDATE 20:05 CTP: „Da, firește că este o lovitură (pentru PNL, n.red.). Nu se poate uita că dl. Videanu este de 20 de ani în PD, este un apropiat al dlui Blaga, imaginea sa este lipită de PD, acum parte din PNL. Ce mă interesează pe mine în calitate de cetățean este ceva ce m-ar face să fiu și mai bucuros decât sunt în seara asta, și anume să i se confiște dlui Videanu averile sale nemăsurate. Deficiența pe care a reproșat-o CE în raportul pe Justiției României este rata scăzută de recuperare a prejudiciilor și aplicarea rară a confiscării extinse. Bucuria asta că dl Videanu vizitează Rahva este vagă și va dispărea, dar dacă i se confiscă milioanele alea și își demonstrează inteligența capitalistă, încercând să trăiască și el, ca tot cetățeanul, dintr-un salariu… Dacă i se iau banii mulți, e un pas înainte pentru a se face în țara asta și dreptate, și justiție. Faptul că sunt luați dl Videanu și dna Udrea la întrebări la DNA mă face să mă gândesc la breslași de-ai noștri, care îmi tot strigau când spunea, că „DNA-ul poate să acționeze fără comandă politică în toate direcțiil”. Uite că nu e nicio comandă – nici a lui Băsescu, nici a PDL. Sunt luate aceste „simboluri” precum dna Udrea și dl Videanu. Credeți că îi plânge cineva de milă dlui Videanu că mănâncă o ciorbă de linte la Rahova azi?”.

UPDATE 20:02 CTP: „Oare comit un păcat dacă spun că m-am bucurat? M-am bucurat să îl văd pe acest individ, a cărui imagine de pe plaja de la Monte Carlo, unde bătea o tablă revărsându-și burțile, împreună cu alți șmecheri de mari dimensiuni, și după aceea explica, în momentul în care îl întrebau jurnaliștii în legătură cu castelul pe care l-a construit la Snagov și spunea că și-a făcut o casă ca tot omul. Această bătaie de joc, această sfidare a cetățenilor din țara asta de către indivizi ca Videanu mă face pe mine – sunt și eu un cetățean – că este întrebat de sănătate la Rahova. S-au umflat de milioane de euro privindu-ne pe toți de sus, spunându-ne că sunt deștepți, capitaliști… Uite că a venit vremea să vedem cum se făceau aceste milioane. Încerc vag un sentiment de bucurie”.

×
Inchide