Cristoiu: Dacă Iohannis nu va sta bine în sondaje, se va aplica „metoda Stolojan”. O rugăm în genunchi pe CODRUȚA, să nu vină CIUMA ROȘIE pe putere!

Publicat: 10/03/2019, 10:18
Actualizat: 25/03/2019, 20:34

Ion Cristoiu atrage atenția că singura șansă a lui Klaus Iohannis este să-și schimbe felul de a fi, să-și umanizeze imaginea și să devină cât mai populist.

„Din punct de vedere al electoratului, sigur o să scadă, dacă merge așa. Nu este exclus – nu știu, nu mă pricep – ca toată această perioadă, în care nouă ni se pare că el e abulic, să fie totul o tactică. Nu e bine să intri în campanie cu un scor foarte mare, că nu ai de unde lua. Adică un scor foarte mare obținut din consum. Klaus Iohannis este cel de acum. Are un scor, problema este că, ori rămâne așa și este terminat pentru că vin contracandidații care iau din electorat, se duc prin piețe, cutare, cutare, ori el se schimbă– e posibil – și începe să lucreze. Se duce prin piață, se apucă să dea interviuri, se pune să dea flori și în acel moment, șocul electoral e uriaș. Sunteți de acord, da? Păi, stai puțin, că ăsta nu e chiar așa. El are un mare avantaj, e atât de jos în acest moment.”

Dacă Iohannis nu va sta bine în sondaje, se va aplica „metoda Stolojan”

În cazul în care Iohannis se va menține foarte jos, nimeni nu își îngăduie să piardă Președinția și va rămâne pe tușă. Întrebat dacă este posibil ca Iohannis să se retragă sau să fie retras, Ion Cristoiu a răspuns: „Să fie retras, că nu e după el. Nu își îngăduie nimeni să piardă președinția.(…) Dintre concurenții lui, Codruța e cea mai bine plasată și la care se lucrează. Noi am spus că în cazul ei, sunt două scenarii: ăla cu procurorul european și cel electoral, la care se lucrează întruna.”

Jurnalistul a explicat că dacă Iohannis va sta prost în sondaje, se va aplica metoda prin care Stolojan a fost înlocuit de Băsescu în campania la alegerile prezidențiale din 2004. „Va fi plânsul lui Traian. Stolojan era blocat în 2004, nu mai creștea și atunci au făcut sondaje – din câte vedeți, viața e făcută din sondaje. Și atunci au spus „are potențial Traian”. Băsescu promisese electoratului din București că nu renunță la funcția de primar și atunci au înscenat povestea că ăla e bolnav și Băsescu de aceea a plâns, a plâns că moare Stolojan. Ca să vedeți ce comedie, că uite – slavă Domnului! – trăiește, bine mersi. Și atunci s-a făcut această schimbare, mult în avantajul lui Traian, al dreptei. Dacă vii înainte de campanie sau cu o lună, două, și spui „Jale mare, domnul Iohannis are 20% și Dragnea 80%!”, atunci începe alarma. Și începe presiunea electoratului, „Băi, faceți și voi ceva, găsiți o soluție. Să se retragă ăla și să o rugăm în genunchi pe Codruța!„. Nu vi se pare normal? Va fi o situație de alarmă.”

Un scenariu plauzibil: Codruța renunță să mai fie procuror, ca să nu vină ciuma roșie la putere

În opinia sa, un astfel de scenariu este plauzibil într-o Românie în care se poate lucra foarte ușor cu emoțiile electoratului. „Cel mai ușor scenariu este cel de emoție. Trebuie să creezi o emoție de jale mare. Ciuma roșie pune mâna. Ce credeți, ca să salvăm țara, trebuie să se sacrifice Codruța, care poate să fie procuror și să renunțe? Renunță, ca să nu vină ciuma roșie. Doar nu credeți că renunță ca să ajungă președinte? Iar ălălalt nu are ce să facă, că vin la el și îi spun: „Ne pare rău, dar decât să te bată…” Cum a făcut atunci Emil. Emil Constantinescu nu a renunțat că l-a șantajat cineva, a văzut că pierde în sondaje,” a reamintit Ion Cristoiu.

El a explicat și de ce Iohannis ar putea fi înlocuit cu Laura Codruța Kovesi, și nu cu Dacian Cioloș sau cum se realizează imaginea de „inimă neînfricată” pentru fosta șefă a DNA: „Dacă se va vedea că nu crește în sondaje, atunci el va fi înlocuit și nici într-un caz cu Cioloș, ci cu cineva care… dacă observați cariera politică a lui Kovesi, este mult mai bine lucrată decât a lui Cioloș. Ea e hărțuită. Dacă va mai fi și reținută, ea e victima lui Dragnea, a ciumei roșii, deci emoția în cazul ei nu e creată în sine. Dacă nu ar exista Dragnea și PSD, ea nu ar exista, ea există prin antiteză. Ăia de la PSD, dinozaurii ăia, au pus mâna pe vulturița noastră și ea nu se lasă,” arată Ion Cristoiu.

Emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată de la ora 17:00, pe Gândul și Mediafax.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală