Cristoiu: O confederație de STATE PARALELE se bat în România. Și Dragnea își pregătește PROPRIUL stat paralel

Publicat: 23/02/2019, 11:03
Actualizat: 25/03/2019, 21:37

Jurnalistul Ion Cristoiu demontează teoria conform căreia doar fostul președinte Traian Băsescu avea la dispoziție o mașinărie de arestări. Jurnalistul a afirmat în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” că și fostul premier PSD Victor Ponta avea propria mașinărie cu ajutorul căreia își executa adversarii.

În opinia jurnalistului Ion Cristoiu, informațiile despre un raport privind cazul Adamescu, referitor la abuzurile din sistemul judiciar din România, făcute publice recent în The Guardian, arată că în interiorul sistemului erau mai multe state paralele.

Ion Cristoiu afirmă că, potrivit documentului, Ponta și-a folosit mașinăria în combaterea presei nefavorabile.

„Până la a afla conținutul acestui document, care spun că este zguduitor, eram convins că mașinăria de arestări era numai a lui Traian Băsescu. În mașinăria asta era o singură excepție, în această concepție a mea, și anume cazul Adrian Sârbu, pe care eu l-am urmărit cu mare atenție, care nu a fost anchetat de DNA, ci de Parchet. Din acest document, care și citează cazul, se vede în felul următor: și Ponta avea o mașinărie.”

„Documentul arată cu date cum se constituise acolo, la nivelul lui Ponta, o echipă de radere a adversarilor lui, iar Adamescu era considerat prin România Liberă, un adversar al lui Ponta,” explică Ion Cristoiu. „România Liberă fusese în prima linie a bătăliei cu Ponta, cu PSD-ul. Trustul lui Adrian Sârbu era considerat în prima linie, nu a fost considerat de stânga, a fost în prima linie a bătăliei cu Ponta. Repet, șocul celui care citește acest document este faptul că erai convins că săracul Ponta era așa, pe undeva… și o să vedeți, sunt câteva date foarte importante.”

Jurnalistul arată că Ponta a primit indicații precise de la cancelarul german Angela Merkel cum să lupte împotriva corupției, indicații pe care le-au primit, de altfel, și Traian Băsescu și Klaus Iohannis.

Ion Cristoiu spune că în raportul din 2016 apar și niște personaje din Germania care acum critică România și fac declarații în favoarea fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Aflăm, pentru prima dată, că la o ședință de Consiliu a Uniunii, în care a fost și Ponta ca premier, el a avut chiar o discuție cu Merkel în care a primit indicații cum să lupte împotriva corupției din România, deci, nu numai domnul Iohannis sau Traian Băsescu, ci și el. Există date precise cu o ședință la Guvern unde s-au decis o serie de arestări și de prăbușiri, mai ales de trusturi de presă, sub conducerea lui Victor Ponta. Aceasta este principala concluzie a acestui document în care apar și niște personaje care, în ultimul timp – vezi Doamne, din partea Germaniei – ne toacă, din ăia care fac declarații în favoarea lui Kovesi. Iar acum rezultă că făceau parte dintr-o piesă condusă de Merkel de folosire a luptei împotriva corupției fie pe Traian Băsescu, fie pe Victor Ponta pentru a-și executa adversarii.”

Ion Cristoiu nu înțelege de ce acest document nu e dat publicității deoarece, în opinia sa, ar arăta că și liderul PSD, Liviu Dragnea își pregătește propriul stat paralel. „E un document… ar putea să-l dea publicității, nu înțeleg de ce nu-l dă… ar atrage atenția că și Dragnea își pregătește statul paralel. Eu am îndrăznit să scriu că-și pregătește după ce am luat la cunoștință de acest document. Și am spus: „Stai puțin, înseamnă că și premierul și ăștia de la PSD nu sunt chiar așa de nevinovați”

Sursele acestor informații din raport sunt foarte puternice, chiar din anturajul președintelui Iohannis și devoalează existența mai multor state paralele în interiorul sistemului.

„Din câte îmi dau eu seama, unele erau chiar în jurul lui Klaus Iohannis, deci sunt surse foarte puternice. Mi-am dat seama de anumite surse, iar datele sunt date concrete. Întrebarea pe care mi-am pus-o înainte de a lua cunoștință de acest document – repet, Adamescu era de-a lui Traian Băsescu – și cum se explică? Păi, explică documentul foarte bine. Adamescu intră în malaxor odată cu fratele lui Traian Băsescu. Noi am avut această imagine că Traian Băsescu comanda totul, nu-i așa? După ce citești documentele, îți dai seama că în interiorul sistemului erau mai multe state paralele,” constată jurnalistul.

Aceste state paralele sunt create de grupări din interiorul unor instituții de forță precum SRI, DNA, Parchetul General, care acționau în numele luptei anticorupție.

„Este greșit să spunem că a fost și este un singur stat. Sunt mai multe state paralele: în SRI sunt mai multe grupări – nu cred că le stăpânește Hellvig, nu ai cum – în Parchet sunt mai multe grupări, în DNA… Așa că foarte multe din lucrurile care nouă ni se păreau ciudate veneau din ideea noastră ca este unul– Iohannis, Traian Băsescu – care e la manete și nu mișcă nimic. Nu-i adevărat. În numele luptei împotriva corupției cam mișcau toți„, explică Ion Cristoiu.

Aceste state paralele erau adversare și se lucrau între ele. „Foarte multe lucruri, potrivit acestui document, pe care noi nu le-am înțeles și nu le înțelegem, vin din existența mai multor state paralele care se bat între ele, care se lucrează între ele și noi credem că e numai unul. Atenție! Avem de-a face cu o confederație de state paralele care se bat”, susține Ion Cristoiu.

Jurnalistul explică și de ce acțiunile acestor grupări dădeau rezultate. „De exemplu la DNA… de ce au făcut cazul Adamescu? Nu am de unde să știu că nu era un procuror de partea lui Ponta, da? O să spuneți: „Dar Kovesi unde era?” Păi, te puteai duce tu… erați dumneavoastră Kovesi și venea un procuror și spunea: „Am un dosar de corupție al domnului!” Și tu spuneai: „Nu!”. Păi cum? Și, în acel moment, dumneavoastră scriați pe Facebook: „Uite, că m-a trimis cutare, cutare”. Și ea spunea: „foarte corect, anchetează-l”, explică Ion Cristoiu.

Conform The Guardian, un fost șef al MI6 și un fost coleg de liberal democrat au folosit ofițeri de informații pensionați pentru a aduna informații „sensibile” din surse secrete din guvernul român, pentru a ajuta un om de afaceri bogat care se confruntă cu acuzații de corupție.

Publicația britanică mai scrie că fostul șef al MI6, John Scarlett, prin compania sa privată de intelligence, SC Strategy, a strâns informații din surse confidențiale, inclusiv în biroul președintelui României.

Printre acuzațiile din raport, arată sursa citată, sunt cele legate de modul în care DNA și serviciile de informații au acționat în cazul Adamescu, fiind menționate folosirea de probe false sau presiuni asupra martorilor.

Magistrații în cazul Adamescu au refuzat să accepte raportul lui John Scarlett și Carlile drept probă.

Emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 24 februarie, de la ora 17:00, pe Mediafax și Gândul.info.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul...
Jador s-a despărțit de Oana Ciocan după Survivor All Stars?! 'M-ai mințit de la început!'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Lupte groaznice pe frontul de nord. Un soldat ucrainean spune că sunt atât de multe...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Nu beți niciodată această cafea: Trebuie interzisă!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
Câte zile libere vor avea românii de Paște 2024?
Misterul a fost spulberat! S-a aflat unde a disparut printesa de Wales in ultimele luni!...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Charles Michel avertizează: Dacă vrem pace, Europa trebuie să se pregătească pentru război
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
AJUTOR NESPERAT pentru Simona Halep. S-a întâmplat CHIAR ÎN ZIUA primului meci de la Miami
Sute de români, păcăliți pe un site celebru. Și-au pierdut banii
Cu cine a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa. Imaginea cu tânăra sexy, noua ”mână dreaptă”...
Cătălin Cherecheș, adus sub escortă în România. Ce se va întâmpla cu el, după 21...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Filmarea autentică cu Kate Middleton și printul William după acuzațiile de infidelitate la adresa prințului...
BANCUL ZILEI. Bulă sună la linia fierbinte și îi răspunde una gemând: Dar ce faci...
Cea mai veche reptilă marină cu gât lung