CTP, critic la adresa PNL: „Un partid de tejghetari. De 30 de ani, nu fac decât să precupețească funcții, posturi, bani, influență, putere”

CTP, critic la adresa PNL: „Un partid de tejghetari. De 30 de ani, nu fac decât să precupețească funcții, posturi, bani, influență, putere”
Gazetarul Cristian Tudor Popescu / Sursa foto - ARHIVĂ: Mediafax Foto
Publicat: 20/11/2021, 09:37
Actualizat: 20/11/2021, 09:39

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) a făcut vineri seara, la Digi 24, o radiografie a Partidului Național Liberal (PNL), începând din anii ’90 și până acum, care a fost una destul de critică.

„Un partid de tejghetari. Acești inși nu fac, de 30 de ani, decât să precupețească la tejghea funcții, posturi, bani, influență, putere, fără să conteze vreodată, cu adevărat, ca opoziție în România, pe principiile și valorile fundamentale ale liberalismului”, a declarat gazetarul, la Digi 24.

Afirmația este făcută în contextul negocierilor cu PSD pentru formarea unui guvern de coaliție PNL-PSD-UDMR. CTP consideră că liberalii fac un lucru foarte rău în politica românească.

„Ce cuvânt e potrivit pentru Partidul Național Liberal… Un singur cuvânt li s-ar potrivi – tejghetari. Partid de tejghetari, deoarece acești inși nu fac de 30 de ani decât să precupețească la tejghea funcții, posturi, bani, influență, putere fără să conteze vreodată, cu adevărat, ca opoziție în România, pe principiile și valorile fundamentale ale liberalismului. Asta a făcut și face un lucru foarte rău în politica românească. De ce? Pentru că falsa opoziție, pseudoopoziția pe care a făcut-o PNL a blocat tot timpul închegarea unei opoziții autentice împotriva PSD”, a mai spus CTP.

Gazetarul a explicat și de ce PSD nu poate fi scos din prim-planul politicii românești.

„PSD e o permanență a acestor plaiuri. Un vechi pesedist, în anii 90 spunea: «Dumnezeu e pesedist!». Vă spun cine – Vasile Văcaru. Fost senator, chiar președinte al Senatului, cred. Partidul ăsta nu poate fi scos din prim-planul politicii românești. Eu am renunțat la ideea asta. Nu se poate. E în fibra acestui popor, e băgat acolo în ADN-ul lui, n-ai ce să-i faci”, a afirmat el.

„PNL-ul a mimat opoziția vreme de 30 de ani”

CTP a mai afirmat că PNL a mimat opoziția vreme de 30 de ani: „Singura șansă e să se constituie o opoziție autentică, valabilă, o opoziție doctrinară la PSD.Or, ce opoziție avem noi aici?, unde acordul politic s-a încheiat, ne-a anunțat domnul Ciucă. Vasăzică, nicio problemă să ne înțelegem PSD-ul, urmașul PCR, cu Partidul Național Liberal, urmașii Brătienilor”.

„Dacă acest partid va împătăși soarta PNȚCD nu este o pierdere pentru politica românească. Ba, dimpotrivă!” – CTP.

„La acordul politic, deci la valori, la principii n-a fost nicio problemă. «Ne-am înțeles!». Unde-i problema? La tejghea! Acum, la tejghea… ministerele. Na-ți-o ție, dă-mi-o mie! Bani, putere, influență… Tejgheaua! Atât! Ăsta este Partidul Național Liberal. Și face foarte mult rău acestei țări. De aceea, dacă acest partid va împărtăși soarta PNȚCD nu este o pierdere pentru politica românească. Ba, dimpotrivă! Poate abia atunci se va forma o opoziție adevărată la PSD în România”, e de părere gazetarul.

Radiografia PNL, începând din anii ’90 și până acum

„Uitați-vă ce a făcut de-a lungul vremii (PNL-n.r.). Ca argumente la ceea ce spun. Lăsând la o parte faptul că în anii ’90 PNL era înțesat de la vârf în jos de turnători la Securitate. Se spunea că ofițerii sunt la PSD și la PRM, iar turnătorii la PNL și la PNȚCD. Au fost și la PNȚCD, dar mai puțini. Cei mai mulți erau la PNL, începând cu președintele partidului, domnul Mircea Ionescu Quintus. Turnător deosebit de activ, dovedit, la Securitate. Continuând cu domnulAlexandru Paleologu, senator, turnător dovedit la Securitate. Continuând cu domnul Dan Amedeo Lăzărescu, senator, turnător dovedit la Securitate. Și vă pot înșira aici o listă lungă.

Iar cei care au condus acest partid au trăit de fapt prin cârdășia cu PSD. Sau cu PDSR, sau cu FDSN și așa mai departe. De la bun început din asta a trăit Partidul Național Liberal. Din tejgheaua unde s-a tocmit cu PSD.
„PNL-ul își negociază cumva rămânerea la guvernare. Să rămână cumva la tejghea

Mai e nevoie să dau exemple? Călin Popescu Tăriceanu până în 2008, sau Crin Antonescu în 2012… Deci, în clipa asta, negocierile pe care le vedem, în mod evident nociv, în clipa de față, aberant, idiot este Partidul Național Liberal!

Uitaț-vă la toate acțiunile lor. Cum poți să vii, acest Cîțu, vine și spune că «domne, noi trebuie să negociem de pe poziții de forță». Ce poziții de forță cu PSD-ul? Ei au venit la ușa PSD-ului. Ei au venit să ceară.

PSD ar trebui să fie căzuți în cap să le accepte pretențiile absurde. „Noi vrem și Finanțe, vrem și Transporturi, vrem premierul, vrem tot”. Nu! Pe bune? Cum să le accepte așa ceva?

Dimpotrivă, PSD-ul e pe poziție de forță, are mult mai mulți parlamentari.

PNL-ul își negociază cumva rămânerea la guvernare. Să rămână cumva la tejghea. Ca să împartă bani, să ia bani, putere în continuare. PSD-ul, firește că atras și el de mirosul banilor, că de aia vine PSD acum la guvernare. Îi e târșă să aștepte până în 2024. Până atunci se pot rășlui bani mulți. Și sunt mulți în clipa de față. De aceea vine acum PSD la guvernare. Altfel, nici nu stătea de vorbă cu PNL. N-avea niciun interes. Îi lăsa să se erodeze și așteptau alegerile anticipate”, a concluzinat Cristian Tudor Popescu.


Vă recomandăm și:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani