Cum a reacționat Vasile Dîncu după dezvăluirile GÂNDUL: „Mândru să fiu contemporan cu mine”

Cum a reacționat Vasile Dîncu după dezvăluirile GÂNDUL: „Mândru să fiu contemporan cu mine
Publicat: 28/05/2023, 20:45
Actualizat: 28/05/2023, 20:48

Vasile Dîncu reacționează după mega dezvăluirile făcute de jurnaliștii GÂNDUL în legătură cu întâlnirea dintre acesta, Florian Coldea și alți oameni cu greutate din viața politică.

Dîncu spune că a fost sâmbătă la un târg de carte, însă acolo nu a fost fotografiat de nimeni și acuză jocuri politice în ceea ce privește fotografiile publicate AICI de GÂNDUL.

Politicianul spune că s-a aflat întâmplător în același loc cu Florian Coldea, Claudiu Târziu și Radu Popa.

Mai jos, postarea integrală a lui Dîncu:

„Ieri, zi de weekend, mi-am dat seama că vine campania electorală.

Era o zi care nu anunța nimic, dar a fost o zi plină. De dimineață, am fost la Bookfest, dar nu m-a fotografiat nimeni. Nici nu a venit cineva să mă ajute la rucsacul și plasele cu cărți.

Rămas în Bucuresti, Radu și Antoaneta, finii mei s-au gândit să mă scoată la masă. Locul unde am fost nu era prea arătos, dar avea mâncare bună. Am întâlnit acolo mai mulți oameni pe care-i cunoșteam. I-am salutat, am schimbat impresii. Era un deputat liberal, dar și Florian Coldea, niște apropiați ai șefului PSD, iar, la ieșire, ne-am salutat cu senatorul Claudiu Târziu care mergea să ridice o comandă.
Au fost chemate niște persoane să ne facă fotografii. Nu prea am înțeles de ce, dar am primit explicații, seara, din partea specialiștilor și a experților de prime time ai televiziunilor.

Acasă am citit dintr-o cărămidă groasă, ”𝐿𝑎 𝑆𝑜𝑐𝑖𝑒́𝑡𝑒́ 𝑞𝑢𝑖 𝑣𝑖𝑒𝑛𝑡”, coordonată de Didier Fassin și am terminat volumul pe care îl car după mine pe avioane, de vreo trei săptămâni, datorat lui Srđa Popović – ”𝐶𝑜𝑚𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑓𝑎𝑖𝑟𝑒 𝑡𝑜𝑚𝑏𝑒𝑟 𝑢𝑛 𝑑𝑖𝑐𝑡𝑎𝑡𝑒𝑢𝑟”. Mi-am făcut și notițe, dar declar, pe propria răspundere, că nu aveam de gând să fac vreo acțiune anarhistă. Nu mi-a făcut nimeni fotografii, deși niciodată nu poți fi sigur. Mă autodenunț și pun eu o poză ”pe surse”.

Spre seară, a apărut o furtună mediatică cu subiectul prezenței mele la restaurantul respectiv. Analiștii au dezvoltat minunate polisilogisme și fascinante oximoroane despre comploturi, conclavuri sau lovituri de stat. Am fost mândru să fiu contemporan cu mine! Chiar că ar trebuie să ies mai des cu Radu și soția lui dacă așa de important sunt încât să se concentreze presa pentru o hermeneutică și semio-sociologie la gesturile mele când rămân singur în București și mi-e foame.

Seara a fost apoteotică!

Presa m-a interpelat la intrarea pe Arena Națională să spun ceva memorabil, dar nu am vrut și atunci au publicat doar o fotografie.

La meciul în care Rapidul lui Adi Mutu a umilit FCSB, unii m-au filmat tot timpul și m-au criticat că nu m-am putut abține și m-am bucurat de cinci ori. Recunosc, așa a fost! Ca un câine turbat, am greșit sfidând becalizarea socială și fotbalistică. M-am bucurat de atenția binemeritată a jurnaliștilor care nu au observat cum galeria FCSB a scandat continuu ceva rasist și urât despre romi.

La ieșire, fotoreporterii plecaseră supărați de asemenea scor, dar am avut bucuria să dialoghez cu Marian Ceaușescu cu care am discutat despre profesori, politicieni, școală și fotbal. Marian a filmat, bineînțeles, și a postat pe YouTube. O sa pun mai jos filmarea lui pentru ca să se vadă că nu am fost de acord cu el când a fost necuviincios cu partidul meu, dacă se întâmplă cumva ca vreun coleg vigilent să îmi ceară explicații pentru comportamentul meu din weekend”.

Coldea, Dîncu, Popa și Târziu, fotografiați împreună

Gândul a publicat, sâmbătă, imagini-bombă, surprinse în fața unui restaurant libanez din București. Acolo generalul Florian Coldea (fost adjunct al SRI) și „strategul” Vasile Dîncu (ex-ministru al Apărării până în toamna lui 2022) au prânzit cu doamnele.

La masă au fost prezenți și deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, zis ”Radu al Romaniței” (după celebrul episod de infidelitate din 2006) ori „finuțul Popică” fiindcă Radu este finul „cu acte în regulă” al lui Vasile Dîncu.

Spre „spartul prânzului” a apărut și senatorul AUR  Claudiu Târziu, cu care nașul și finul s-au întreținut minute în șir cu zâmbetele pe buze. Din tabloul de final, aproape familial, au lipsit însă generalul Florian Coldea & doamna lui, care au preferat să mai aștepte puțin în restaurant după despărțirea de ceilalți comeseni pentru că au comandat și „la pachet”, iar comanda nu fusese încă finalizată. Dar asta nu ne-a încurcat pe noi să avem și imaginile care să întregească povestea despre care, așa cum menționam la începutul articolului, va vorbi toată România. Sau – cel puțin – se va vorbi cu nesaț în toate cercurile înalte ale României.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Meteorologii au anunțat până când mai ține vremea rece