Cum arată pesedistul pur și dur: se uită la Antena 3 și crede că Băsescu „trebuia omorât pentru că a distrus țara românească”

Cum arată pesedistul pur și dur: se uită la Antena 3 și crede că Băsescu „trebuia omorât pentru că a distrus țara românească
Publicat: 15/09/2014, 09:38
Actualizat: 22/03/2019, 08:15

Puseele radicale și naționaliste ale lui Victor Ponta sunt aplaudate cu frenezie de nucleul dur al PSD. Pesedistul de la baza partidului se informează de la Antena 3, este antibăsist pur și dur și cere suspendarea urgentă a președintelui, chit că liderii din Kiseleff consideră că, în acest moment, o suspendare ar fi o imprudență politică.

Suspendarea lui Traian Băsescu este dorită de majoritatea pesediștilor, chiar dacă liderii de la centru nu prea mai doresc să meargă pe o astfel de soluție radicală. Printre motivele pentru suspendare invocate de pesedistul de la bază se numără „distrugerea țării românești” și „trădare”.

Pesedistul din Kiseleff mai vorbește despre suspendarea lui Traian Băsescu doar la televizor pentru a nu supăra electoratul radical. În schimb, cel din teritoriu o spune însă deschis.

„Trebuia suspendat de douăzeci de ori și omorât pentru că a distrus țara românească, mai rău că Stalin a fost, cizma lui Hitler”, se arată foarte revoltat un bătrân la Congresul extraordinar al PSD. Despre suspendare spune că este de acord „120 la sută”. E supărat pe românii lui mândri care nu au putut să-l dea jos pe Traian Băsescu. Soluția o vede în marșurile din jurul Palatului Cotroceni, pe modelul celui organizat de Antena 3. „Oamenii nu trebuiau să plece de la Cotroceni până nu îl dădeau jos, suntem prea papa-lapte. Dacă ar mai fi două marșuri tari până în noiembrie să-l dăm jos”, spune cu năduf.

Un alt pesedist bătrân îi recomandă șefului statului să ia o canistră cu benzină și să dea foc urmelor sale, deoarece „prea mult și-a bătut joc de țară”. „Mă rog la Dumnezeu să cadă”, completează tabloul o bătrână, care ține în mână o foaie A4 pe care scrie numele premierului.

Dragnea: „Să nu zburde liber pe câmpiile patriei în campanie”

Unii pesediști recunosc că l-au votat pe Traian Băsescu în 2004, chiar dacă atunci candidatul partidului era Adrian Năstase.

Unii sunt mai rezervați. L-ar suspenda, dar sunt atenți și la mesajul dat de Liviu Dragnea care a spus că dacă Băsescu e suspendat poate cere Curții Constituționale să i se prelungească mandatul din cauza suspendărilor anterioare. „Este prea târziu pentru asta, trebuia să facă mai demult. Se produce prea multă discordie în țară, sunt prea multe certuri la nivel înalt, ar fi cazul să se mai ocupe și de altele”, încearcă să explice o doamnă cu pălărie de ce nu e de acord cu suspendare. „Mai vrem să vedem și Mărțișor cu el, cum a spus domnul Dragnea?”, recită mesajul de la centru colegul său de Congres.

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, recunoaște că suspendarea președintelui Băsescu nu mai este un subiect de actualitate în partid, deoarece nimeni nu vrea ca acesta să „zburde pe plaiurile patriei în campania electorală” pentru prezidențiale.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a prezentat deja liderilor grupurilor parlamentare cererea de suspendare a președintelui Traian Băsescu și așteaptă semnături pe aceasta din partea social-democraților. PNL, PDL, PMP și UDMR au anunțat că nu susțin procedura de suspendare a președintelui Băsescu. Șeful statului a fost suspendat de Parlament în 2007 și 2007, dar referendumurile de demitere nu au întrunit numărul de voturi necesar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Ce înseamnă boală transmisă prin aer? OMS și 500 de experți au căzut în sfârșit...