Cum arată pesedistul pur și dur: se uită la Antena 3 și crede că Băsescu „trebuia omorât pentru că a distrus țara românească”

Redactor:
Cristian Andrei
Cum arată pesedistul pur și dur: se uită la Antena 3 și crede că Băsescu „trebuia omorât pentru că a distrus țara românească”
Mai multe detalii AICI

Puseele radicale și naționaliste ale lui Victor Ponta sunt aplaudate cu frenezie de nucleul dur al PSD. Pesedistul de la baza partidului se informează de la Antena 3, este antibăsist pur și dur și cere suspendarea urgentă a președintelui, chit că liderii din Kiseleff consideră că, în acest moment, o suspendare ar fi o imprudență politică.

Suspendarea lui Traian Băsescu este dorită de majoritatea pesediștilor, chiar dacă liderii de la centru nu prea mai doresc să meargă pe o astfel de soluție radicală. Printre motivele pentru suspendare invocate de pesedistul de la bază se numără „distrugerea țării românești” și „trădare”.

Pesedistul din Kiseleff mai vorbește despre suspendarea lui Traian Băsescu doar la televizor pentru a nu supăra electoratul radical. În schimb, cel din teritoriu o spune însă deschis.

„Trebuia suspendat de douăzeci de ori și omorât pentru că a distrus țara românească, mai rău că Stalin a fost, cizma lui Hitler”, se arată foarte revoltat un bătrân la Congresul extraordinar al PSD. Despre suspendare spune că este de acord „120 la sută”. E supărat pe românii lui mândri care nu au putut să-l dea jos pe Traian Băsescu. Soluția o vede în marșurile din jurul Palatului Cotroceni, pe modelul celui organizat de Antena 3. „Oamenii nu trebuiau să plece de la Cotroceni până nu îl dădeau jos, suntem prea papa-lapte. Dacă ar mai fi două marșuri tari până în noiembrie să-l dăm jos”, spune cu năduf.

Un alt pesedist bătrân îi recomandă șefului statului să ia o canistră cu benzină și să dea foc urmelor sale, deoarece „prea mult și-a bătut joc de țară”. „Mă rog la Dumnezeu să cadă”, completează tabloul o bătrână, care ține în mână o foaie A4 pe care scrie numele premierului.

Dragnea: „Să nu zburde liber pe câmpiile patriei în campanie”

Unii pesediști recunosc că l-au votat pe Traian Băsescu în 2004, chiar dacă atunci candidatul partidului era Adrian Năstase.

Unii sunt mai rezervați. L-ar suspenda, dar sunt atenți și la mesajul dat de Liviu Dragnea care a spus că dacă Băsescu e suspendat poate cere Curții Constituționale să i se prelungească mandatul din cauza suspendărilor anterioare. „Este prea târziu pentru asta, trebuia să facă mai demult. Se produce prea multă discordie în țară, sunt prea multe certuri la nivel înalt, ar fi cazul să se mai ocupe și de altele”, încearcă să explice o doamnă cu pălărie de ce nu e de acord cu suspendare. „Mai vrem să vedem și Mărțișor cu el, cum a spus domnul Dragnea?”, recită mesajul de la centru colegul său de Congres.

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, recunoaște că suspendarea președintelui Băsescu nu mai este un subiect de actualitate în partid, deoarece nimeni nu vrea ca acesta să „zburde pe plaiurile patriei în campania electorală” pentru prezidențiale.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a prezentat deja liderilor grupurilor parlamentare cererea de suspendare a președintelui Traian Băsescu și așteaptă semnături pe aceasta din partea social-democraților. PNL, PDL, PMP și UDMR au anunțat că nu susțin procedura de suspendare a președintelui Băsescu. Șeful statului a fost suspendat de Parlament în 2007 și 2007, dar referendumurile de demitere nu au întrunit numărul de voturi necesar.

 

Inchide