Cum au reacționat parlamentarii când au auzit că Zgonea vrea să-i lase fără cazare la hotel. „Să facă un bordei lângă Gara de Nord și mergem acolo”

Cum au reacționat parlamentarii când au auzit că Zgonea vrea să-i lase fără cazare la hotel. Să facă un bordei lângă Gara de Nord și mergem acolo
Publicat: 14/11/2012, 22:15
Actualizat: 05/08/2014, 07:53

După ce președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat că parlamentarii nu vor mai fi cazați la hoteluri pentru a reduce costurile cu 60%, senatorii și deputații au găsit și alternative. Pe lângă acuzațiile potrivit cărora măsura este una populistă sau cu iz electoral, unii spun că vor merge la bordei la Gara de Nord, fiind capabil să se cazeze oriunde.

Măsura anunțată de Zgonea nu a fost pimită cu ochi buni nici măcar de propriii colegi de alianță, deputatul PSD Ciprian Luca susținând că în situația în care toți parlamentarii ar sta în chirie, atunci s-ar pune problema transportului până la Parlament.

„Trebuie să fim realiști, este o măsură populistă luată de un coleg. Să ne gândim că, dacă acum suntem 334, toți vom sta în 334 de locuri în București, locuri din care trebuie să fim luați cu mașinile pentru a ajunge la Parlament. Când venim cu avionul, acum, suntem luați de microbuze și duși în același hotel, însă dacă am sta în locuri diferite, am traversa ore în șir Capitala, ceea ce ar însemna costuri mari și timp pierdut”, a declarat Luca, citat de Mediafax.

Nici democrat-liberalii nu au fost prea receptivi la auzul acestei măsuri, fostul ministru al Muncii, Claudia Boghicevici, sugerând că mai utilă ar fi construirea unui bloc al Parlamentului, banii primiți pentru chirie fiind prea puțini. „Nu am nimic împotrivă să locuiesc în chirie, dar suma de 3.000 de lei oferită este mică, poți găsi chirie doar în cartiere mărginașe, la mare distanță de Parlament, ceea ce implică alte cheltuieli cu transportul de cel puțin două ori pe zi. Cea mai bună soluție este să se construiască un bloc în apropierea Parlamentului”.

O astfel de sugestie a avut și pesedistul Mihăiță Calimente, acesta înlocuind ideea de „bloc” cu cea de „hotel”.

Pe de altă parte, există și colegi parlamentari sceptici în privința inițiativei lui Zgonea, deputatul PDL Nicușor Păduraru susținând că are „iz electoral” și că nu are încredere în ea.

„Tema lansată sigur că are iz electoral, dar este o soluție care poate fi aplicată. Mă întreb de ce vine abia acum propunerea și nu a fost aplicată mai de mult. Am totuși o reținere asupra seriozității propunerii lui Zgonea, cât timp suntem în campanie electorală. „, a afirmat deputatul Păduraru, amintind de un episod din urmă cu doi ani, când Roberta Anastase a propus eliberarea camerelor de hotel a parlamentarilor pe timpul verii, propunerea fiind respinsă.

Nu toți parlamentarii au reacționat negativ la ideea că nu vor mai sta la hotel, unii dintre ei afirmând că le este indiferent unde vor locui. „Dacă se poate să nu coste deloc cazarea noastră, treaba e bună. Nu mă afectează, eu unul stau oriunde. Să facă un bordei lângă Gara de Nord și mergem acolo”, a afirmat deputatul PSD Vasile Mocanu.

De aceeași părere este și liderul polonezilor din Parlament, Ghervaze Longher, care a spus că prin acordarea unei sume forfetare, situația ar fi rezolvată. „Pentru mine este bine oricum. Eu nu am pretenții. După mine nici mașini nu ar trebui să fie date deputaților, ci ar trebui să fie ca la Parlamentul European, unde se alocă o sumă forfetară pentru cazare și transport”, a spus deputatul.

Deputatul PDL Ioan Bălan a afișat o atitudine mai fermă, acesta susținând că nu va renunța la cazarea la hotel, chiar dacă Parlamentul nu-i va acoperi costurile.

„Voi rămâne în continuare în hotel chiar dacă suplimentez din banii mei suma alocată. Suntem demnitari ai statului și nu putem ieși din garsoniere din diverse cartiere ale Capitalei”, a spus Bălan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc...
Mari amenzi pentru proprietarii de apartamente. Cine nu face asta va plăti scump
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani