Cum explică Țuțuianu atribuirea megaprogramului SRI de stocare a datelor românilor către firma Siveco

Cum explică Țuțuianu atribuirea megaprogramului SRI de stocare a datelor românilor către firma Siveco
Publicat: 03/07/2017, 17:52

Țuțuianu a făcut, luni, într-o conferință de presă, precizări publice cu privire la atribuirea proiectului SII Analytics.

El a spus că procedura de achiziție, prin licitație deschisă, a fost inițiată prin SEAP, în 17.07.2016, cu termen de depunere a ofertelor 22.08.2016, iar valoarea estimată, fără TVA, a achiziției, a fost de 114.461.139, 16 lei, achiziția fiind structurată pe 2 loturi, astfel: lotul 1 – platforma Big Data; lotul 2 – interconectare rețele LAN și SAN.

Țuțuianu a susținut că procedura de achiziție a făcut obiectul monitorizării ex-ante de către observatori desemnați din cadrul ministerului de Finanțe și Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, reprezentanții acesteia participând la fiecare ședință a Comisiei de evaluare.

El a menționat că, raportat la criteriul de atribuire stabilit, respectiv prețul cel mai scăzut, în urma desfășurării licitației electronice în perioda 08.12-09.12.2016, clasametul ofertanților a fost următorul, pentru lotul 1, platforma Big Data: Asseco SEE SRL, preț 87.579.507 lei fără TVA, și asocierea Siveco România – Nova Tech Integrated SRL, preț 94.700.000 lei.

În ceea ce privește lotul 2 – interconectare rețele LAN și SAN, topul a fost: Nova Tech Integrated Solutions SRL – 678.000 lei fără TVA, Data Net Sistem SRL – 762.000 lei fără TVA, Frontal Communication SRL – 767.024 lei fără TVA și Unic Solutions SRL – 793.300 lei fără TVA.

Țuțuianu a arătat că, ulterior, a avut loc o etapă numită „sesiune demonstrativă live de prezentare”, iar ofertantul clasat pe locul I, la Big Data, respectiv Asseco SEE SRL, nu a putut prezenta toate funcționalitățile asumate și în consecință oferta depusă a fost declarată neconformă.

„Prin urmare, s-a analizat oferta clasată pe locul al II-ea, asocierea Siveco România – Nova Tech Integrated SRL care, în urma îndeplinirii tuturor cerințelor stabilite de autoritatea contractantă, a fost desemnată câștigătoare”, a subliniat Țuțuianu.

El a spus că inițial în procedură au intrat 7 societăți, dar ofertele lor au fost apreciate de comisia de organizare a achiziției publice ca fiind neconforme, incomplete și au fost scoase din discuție.

Președintele Comisiei SRI a mai spus că, pentru rețele LAN și SAN, ofertantul Nova Tech Integrated SRL a adjudecat contractul la prețul de 678.000 de lei fără TVA.

„Și în acest caz, nu au fost depuse notificări prealabile sau contestații pentru niciunul dintre loturile ce au făcut obiectul licitației deschise, ceea ce înseamnă că cei care au participat la procedură, cele 7 societăți inițiale și cei 2 clasați pe primele locuri pentru lotul I, au apreciat că comisia a evaluat corect aceste lucrări”, a mai spus Țuțuianu, care a arătat că durata procedurii de achiziție a fost de 10 luni, fiind determinată de complexitatea proiectului.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
REGELE asfaltului din CONSTANȚA a prins un CONTRACT impresionant la Tulcea!
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Anunț ANM! Vreme rea în România
Este absolut obligatoriu pentru toată România! Un medic a spus exact ce trebuie să facă...
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...