VIDEO | Cum pregătește România valul cinci al pandemiei. Cîțu: Nu știu, vom vedea când va veni valul cinci. PSD are șansa să implementeze soluțiile cu care se lăudau

Publicat: 20/12/2021, 22:43
Actualizat: 20/12/2021, 23:18

Președintele PNL, Florin Cîțu, a afirmat că nu știe cum va gestiona România valul cinci al pandemiei de Covid-19, care face dezastru în majoritatea țărilor din Europa. El a precizat că responsabilitatea este la PSD și acum au șansa să vină cu soluțiile pe care le tot prezentau ca fiind eficiente.

„Nu știu, vom vedea când va veni valul 5. Nu am datele… La valul patru i-am cerut ministrului să fie pregătit, să nu reducă numărul de paturi la ATI, am cerut ca premier”, a declarat Florin Cîțu.

„Dacă avem o rată de vaccinare pe care am văzut-o câteva săptămâni după ce am introdus certificatul verde în Parlamentul României, am fi avut mai mulți vaccinați. Dacă nu ai o rată mare de vaccinare, riscurile sunt foarte mari pentru un nou val”, a afirmat Cîțu.

Șeful Senatului spune că PSD are ministrul Sănătății și este responsabilitatea lor să implementeze măsurile corecte pentru limitarea efectelor valului cinci al pandemiei.

„Acum știu că PSD are ministerul Sănătății, au avut foarte multe soluții, acum au șansa să le implementeze. E vorba de viața românilor, sper să gestioneze cât mai bine, vor avea susținerea în Parlament. Trebuie să avem o variantă pe legea certificatului verde”, a precizat el.

Liderul PNL este de părere că implementarea certificatului verde ar fi putut conduce la creșterea ratei de vaccinare, soluție care a dat rezultate foarte bune în toată lumea.

„Am venit cu acest certificat verde, am vrut să fie peste tot în timpul iernii, oamenii se vaccinau, nu închideam economia. S-a luat decizia relaxării, mi-am spus opinia de economist. Specialiștii PNL au susținut certificatul verde, acea variantă, au crezut cu toții, chiar amendamentul privind angajații din privat, suntem de acord cu această variantă, e o variantă mai puțin dură decât un lockdown. Când aveam doar un certificat verde, eu sper să nu ajungem la ceea ce se întâmplă în vestul Europei. Am reușit să finanțăm și costurile suplimentare din Sănătate”, a spus președintele liberalilor, la Digi24.